Kirjavinkki tuleville isille.


Luin muutama viikko sitten Hanna Hirvosen Isä syntymässä-kirjan, minkä lainasin sillä ajatuksella, että tuleva isäkin sen ehkä haluaisi lukaista.

Kirja on kirjoitettu mukavan maanläheisesti ja helppotajuisesti ja sen pääluvut ovat Raskaus, Talous ja tekniikka - Vauvaperheen hankintoja, Monenlaisia synnytyksiä, Isä synnytyshuoneessa, Vauva sekä Isien kertomuksia.
Kirjailija on kuuden lapsen äiti, joka on ohjannut synnytysvalmennuskursseja usean vuoden ajan, joten hän jos joku tietää näistä asioista.

Kuten arvasin, ei lukemista vieroksuva mies ollut ensin mitenkään superinnoissaan kirjavinkistäni, vaikka mielestäni ihan hyvin asian perustelin. Näinkin uuden tilanteen äärellä ja isän roolia vaikka siellä synnytyssalissa miettiessä on varmasti parempi, että kaikki osapuolet tietävät edes jotain tulevasta tapahtumasta. Itse synnyttävänä osapuolena olisi karmea ajatus, ettei tukihenkilö olisi valmistautunut osaansa mitenkään eikä osaisi toimia tilanteessa ollenkaan oma-aloitteisesti. Sitähän ei tiedä, miten asiat lopulta sujuvat, mutta ainakin omaa sydäntäni rauhoittaa ajatus, että toinen tietää vähintään synnytyksen vaiheet ja muutaman keinon olla tukena.

Parisataasivuisen kirjan lukaisee ihan nopeasti ja kun mies käänsi mökkilomallamme kirjan viimeisenkin sivun luetuksi, totesi hän, että kannatti ehdottomasti tutustua. Kirjan kautta tuleva isä tuntee ehkä olevansa isompi osa koko ruljanssia, vaikka ei varsinaisesti itseään ulkopuoliseksi luonnehtisikaan. Hyvä vinkki oli kuulemma muun muassa kehoitus ottaa kahvitermari mukaan laitokselle ;)

Siinä mielessä olen kyllä tosi iloinen, että lähdettiin tähän puuhaan vasta oikeasti aikuisina. 10-15 vuotta nuorempien juttuja netissä lueskellessa en voi kuin pyöritellä päätäni ja harmitella heidän puolestaan. Tulevat isät juoksevat baareissa harva se yö ja kinastelevat pitääkö sille vauvalle oikeasti ostaa niin paljon tavaraa ja vaatteita. Huh, onneksi meidän perheessä perusasioista ei tarvitse edes keskustella ja tiedän, että saan ihan parhaan isän meidän pienelle :)ps. Tuleville äideille suunnattuja kirjoja saa vinkata tähän suuntaan! :)4 kommenttia:

 1. Itse osallistuin puolison kanssa bebesinfon synnytysvalmennukseen ja ei voi kun kehua! Bebesilta löytyy myös kirjoja, tosin niihin en ole tutustunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta! Olin ajatellut, että menisin jollekin kurssille/tilaisuuteen asiaan liittyen, tuo kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 2. Kuinka kasvattaa bébé on ihana ja hiukan humoristinen kasvatusopas äideille, ja miksi ei isillekin - suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se tulikin luettua jo tammikuussa ;)

   Poista