Kesäsuunnitelmia.


Heräsin juuri ajatukseen, että kesäkuu on ihan pian ohi ja parin päivän päästä elellään jo iloisesti heinäkuuta!

Alkukesä vierähti nopeasti ensin loman alkua odotellen ja sitten Kroatian matkan ja mökkireissun johdosta. Väliin jäävinä päivinä olen kuvaillut ja istunut vastapainoksi tuntikaupalla tietokoneella. En siis harmittele ollenkaan, että kesäkuu oli niin sateinen :) Vielä on kuvauksien saralla muutama vauva syntymättä ja ehkäpä tässä ehtii uusia keikkojakin sopia. Elokuussa voi sitten rauhoittua muiden askareiden pariin.

Yllätys yllätys on ollut ihan uskomattoman nautinnollista, kun ei ole tarvinut mennä päivätöihin ja on saanut aamuisin lenkkeillä Vilman kanssa rauhassa, juoda päiväkahveja hiljaisella terassilla ja viikata vauvanvaatteita lipaston laatikkoon. Vauvaa varten on vielä vaikka mitä tekemättä, mutta uskon, että hän ymmärtää saapua vasta sitten, kun äiti on valmis :D Suurina suunnitelmina on ommella lakanoita, harsoja ja ehkä jotkut kivat pöksyt, jos löydän helpon kaavan. Hoitotaso pitäisi rakentaa alusta alkaen ja löytää siihen omaan makuun sopivat pehmusteet ja tarvikekorit. Joitain kirpputoreja on edelleen kiertämättä ja turvakaukalo ostamatta, mutta kyllä me kohta jo ihan hyvin pärjättäisi, vaikka tyllerö päättäisi saapua aikaisin.
Babyshowereita olen alkanut pohdiskella josko pitäisin ne ihan omasta aloitteesta. Kokoontumiset ystävien kanssa on aina paikallaan, kun nykyään näkee kaikkia niin harvoin! Tykkään myös suunnitella koristeita ja tarjottavia, vaikka myönnän joskus samaan aikaan stressaavani niitä ihan kamalasti! Pitää vain löytää se kultainen keskitie ja tehdä asiat ajan kanssa.

Muita kotiin liittyviä suunnitelmia ovat muun muassa puutarhassa häärääminen. Tänä kesänä istutukset ovat joko kuolleet kokonaan tai muuten vain syötyjä. Hommaa siis riittää, mikäli aion kerätä lehtikaalia vielä marraskuussa, kuten viime vuonna :) Tomaatintaimet sentään vaikuttavat tyytyväisiltä ja minttu villiintyy päivä päivältä enemmän. Muutaman päivän sisään saan katkaista maljakkoon pionin oksia ♥


Mitäpä sitä muuta kesän aikana tekisi?
Omaan kesääni kuuluvat ehdottomasti piknikit. Sellainen on ihan must, mutta paikka voi vaihdella mielen mukaan. Suomenlinna helteisenä kesäpäivänä herkkukorin kanssa kuulostaa varsin houkuttelevalta. Yhtälailla viime kesänä vietetty hääpäivä Tähtiksellä oli aivan täydellinen. Ei se piknikpaikka, mutta seura ja eväät :)

Kotona istumisen lisäksi haluan myös nähdä ja mieluiten tutustua uusiin paikkoihin. Saarireissut ovat olleet listalla ihan joka vuosi ja onneksi aina joku saari ollaan ehditty koluta, jos ei aikaa ole löytynyt moneen. Viime kesänä miehellä ei ollut laisinkaan kesälomaa, joten tänä vuonna on sinänsä paremmat mahdollisuudet. Suunnitteilla on valloittaa ainakin pari saarta; joku Helsingistä käsin ja joku täältä Espoosta. Valinnanvaraa on reilusti sillä niin moni on vielä näkemättä! Mikä on teidän mielestä paras pk-seudun saari, missä olette käyneet?


Helsingissä haluaisin päästä käymään kivoissa kahviloissa ja ravintoloissa, joihin en ole vielä tullut menneeksi. Ihan niinkin legendaarinen paikka on edelleen kokematta, kuin Tori ja sen lihapullat. Kahvin haluaisin hörpätä mieluiten Cafe Engelissä tai Fleuristessa Uudenmaankadulla.
Afternoon tea kutsuisi puolestaan ylelliseen Kämpiin tai Salutorgetiin.
Rentouttavan viikonlopun voisi aloittaa brunssilla esimerkiksi Sandrossa tai Dylanissa. Tornin näköalat on katseltu niin moneen kertaan, että uusia maisemia voisi ihastella Ravintola Savoyn terassilta yrttien tuoksuttelun lomassa :)
Ei pitäisi näillä eväillä jäädä kovin nälkäiseksi!


Kaikkien suunnitelmien vastapainoksi toisinaan parasta on niinä päivinä, kun kalenterissa ei ole mitään sovittua ja voi vain pötkötellä, lueskella kirjaa tai kuunnella puiden havinaa. Silloin raahaudutaan korkeintaan kojulle ostamaan herneitä ja jätetään hiuksetkin harjaamatta ;)
5 kommenttia:

 1. Näitä sinun kauniita kuvia oli jälleen ihana katsella oikein ajan kanssa! Saaria ja ennen kaikkea ihania saaria meillä riittää. Pihlajasaari on ihana, hiekkarannat ja ravintola. Iso Vasikkasaari ihan must. Sitten jos haluat vähän pidemmälle merimatkalle ja enemmän vielä luonnonhelmaan niin Espoonssa Gåsgrundet on ihana. Saaren voi vaikka kävellä ympäri kallioita pitkin. Vilma viihtyisi siellä varmasti myös =D. Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Katinka! Helsinki on kyllä joka kerta <3
   Isossa Vasikkasaaressa käytiin viime ja toissa kesänä ja vaikka se on aivan ihana, niin tänä vuonna uudet saaret taitavat vetää enempi puoleensa :) Mies oli tulostanut pienen saarioppaan netistä, mistä valittiin jo muutama vaihtoehto. Gåsgrundet kuulostaa ihanalta! En malta odotella reissuja :)
   Aurinkoa ja leppoisaa kesää sinulle <3 <3

   Poista
 2. Hei! En tiedä juurikaan saarista, mutta tässä olisi yksi postaustoive: vaunut! Minkälaisia vaunuja olette tulevalle perheenjäsenelle ajatelleet?

  Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveesta! Vaunupostaus tulee varmasti :) Syy miksen ole tehnyt sitä vielä on se, että vaunut odottavat laatikossa kokoamattomina. Ajattelin, että on kivempi tehdä postaus kuvien kanssa, joten loppukesään menee, mutta tulossa on :) Maltatko odotella?

   Poista