Viimeinkin ne banaanipannarit.


Blogeissa liikkuu kokoajan erilaisia trendijuttuja, joiden sekaan mahtuvat myös nämä monen kehumat banaanipannarit. Täällä päässä on edelleen kokeilematta bataattiburgeri ja jopa se todellisen suosion saanut avokadopasta (voitteko kuvitella?). Vetelen harva se päivä avokadoja leivän päällä, mutta pastan sekaan eivät ole vieläkään eksyneet.
Aloitin listan läpikäymisen tällä kertaa kuitenkin pannareista, koska ohje on naurettavan helppo ja valmistusaika nopsakka.


Pannareihin tarvitset vain

2 kananmunaa
1 banaani
vaniljapulveria
kookosöljyä paistamiseen

Kaikki kolme raaka-ainetta sekoitetaan sauvasekoittimen avulla tai blenderissä ja tämän jälkeen pieniä lettusia paistetaan miedolla lämmöllä kookosöljyssä. Tärkein pointti paistamisessa on nimenomaan mieto lämpö ja kärsivällisyys. Kuumalla pannulla pannarit palavat nopesti. Itse käytin kutosta meidän induktioliedellä ja toimi täydellisesti. Tuosta taikinamäärästä sain tehtyä 10 pikkupannaria.


Käyttämäni vaniljajauhe oli Urtekramin luomua, jota saa muutamalla eurolla ihan tavallisista ruokakaupoista. Öljynä käytin ihastuttavaa Voimaruoan kookosöljyä, joka on silkkisintä kookosöljyä, mitä olen löytänyt :) Yksi purkki keittiössä, toinen kylppärissä! Tähän olen törmännyt niin ikään ruokakaupassa (ainakin K-kaupassa).

Ensimmäisellä tekokerralla halusin kokeilla lettuja ilman ylimääräisiä raaka-aineita. Lisäsin vain lautaselle reilun kasan mansikoita, jotka kirpeydellään tasoittivat mukavasti makeiden lettujen makua. Banaanin ansiosta letuista tulee todella makeita!

Seuraavalla kerralla aion kokeilla lettuja pakastelehtikaalin kanssa. Pakastetun lehtikaalin saa ihan pieneksi muruksi, jolloin se sekoittuu hyvin taikinan joukkoon. Myös pähkinöitä, proteiinijauhetta sekä kaurahiutaleita voisi kokeilla sekaan. Mikäli pannareista haluaa vieläkin makeampia, niin kukaan ei kiellä pursottamasta päälle reilua kerrosta kermavaahtoa tai viimeistelemään koko komeutta esimerkiksi hunajalla tai siirapilla.




Ei muuta kuin herkuttelemaan!



2 kommenttia:

  1. Hei

    näyttääpä sun tekemät banaaniletut huippuhyviltä ja voi ei miten kova ikävä tuli kesää ja mansikoita!

    Itse olen useita eri variaatioita banaanilettu-resepteistä kokeillut, mutta ehdottomaksi suosikiksi on noussut 1 banaani, 2 kananmunaa, 2 rkl rahkaa, hieman kaurahiutaleita, ripaus kanelia kardemummaa ja vaniljasokeria ja kaikki blenderissä tai sauvasekoittimella sekaisin. Mitä kypsempi banaani, sen parempi! Inhoan syödä täysin kypsiä banaaneja, joten helppo tapa päästä eroon niistä turhan kypsistä ;)

    -tiuhti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tiuhti! Mansikoita keskellä talvea - sillä jos millä saa palan kesää ostettua :) Kohtahan niitä jo sit haetaan torilta, ei mee enää kauaa!
      Kiitos ohjeesta. Tuo kuulosta niin hyvältä, että menee seuraavaksi kokeiluun :) Huomasin saman, että näihin kelpaa vähän tummempikin banaani. Ne kun joskus mustuu ihan yhdessä yössä!

      Poista