Kohti eteisen uutta ilmettä.


1. Anno peili 2. Ikea Komplement hyllylevy 3. Ikea Komplement laatikko
4. Ikea Pax vaatekaapin runko 5. Mattiovi Line Kapteeni ovi 6. Pappelina matto
7. Ikea Komplement vaatetanko 8. Normann Copenhagen Pocket * 9. Kalklitir maali Winter Primo


Meillä on tässä kevään aikana ollut kotosalla käynnissä pieni eteisremppa. Eteisestä puhutaan asunnon käyntikorttina, mutta meidän kodissa se on ollut mielestäni aina se rumin kohta. Kolme vuotta saimme kuitenkin kulumaan ennen kuin tartuimme oikeasti toimeen. Kun silmä tottuu, ei ne puutteet ja virheet enää niin häiritsekään..

Rämisevät ja varmaan alkuperäiset liukuovet saimme myytyä puolessa tunnissa Torissa mikä oli sinänsä kätevää, että näin hoitui myös ovien poisvienti. Tämän jälkeen purimme vanhat kaapinrungot, lattian ja hioimme seinät. Laminaatin alta paljastui vanha laattalattia, mutta se ei ollut ihan meidän makuun. 
Asunnossamme oli myös keskuspölynimuri, jota emme koskaan käyttäneet. Poistimme eteisestä tuon valtavan imurisäiliön ja tukimme reiät. Imurin saa kyllä takaisin mikäli seuraavat asukkaat niin toivovat, mutta hieman purkuhommia se vaatii. 

Uuden eteisen suunnitelma näkyy yllä. Paljon valkoista kaapin ja laatikoiden muodossa. Vähän harmaata kalkkimaalia seinään, kokovartalopeili, avainlokeroita ja Pappelinaa lattialle. 
Lattiaa varten löysimme K-raudasta siistin, valkoisen laminaatin entisen tumman tilalle. 
Iso, vaalea laatta olisi tietysti eteisessä ihan täydellinen, mutta emme halunneet panostaa tällä kertaa sen enempää - ehkä sitten pitkäaikaisempaan kotiin :)

Ovea ja mattoa lukuunottamatta eteisessä alkaa olla tällä hetkellä valmista. Tosin olemme joutuneet reklamoimaan Ikean laatikoiden vuoksi sillä joku niissä mättää pahasti. Kiskot eivät tunnu toimivan, jolloin laatikot avautuvat kovin vaivalloisesti. Kertaalleen jo odotimme kaksi viikkoa uusia kiskoja ja kun saimme ne viimein paikalleen, huomasimme, ettei ongelma korjaantunut laisinkaan. Nyt sitten odotellaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Yläkerran vaatekaappien laatikot toimivat kuin unelma, joten ei yhtään kiva juttu, mikäli kiskojen laatu on tässä välissä laskenut noin pahasti. Toivotaan, että asia korjaantuu pian ettei kenkiä tarvitse säilöä olohuonen puolella :) 

*) mainoslinkki2 kommenttia:

 1. Tsemppiä eteisen projektiin ja sen uuden kodin etsintöihin. KYllä se oma helmi sieltä tulee vielä vastaan :)

  Tulipa mieleen Steva McCurry- postauksestasi, että Salon Taidemuseo Veturitallissa on 17.5 asti Nick Brandtin valokuvanäyttely. Itse missasin sen pari vuotta sitten, kun näyttely pidettiin Tukholmassa, mutta nyt olisi tarkoitus hurauttaa joku päivä Saloon katsotaan näyttely. Kotoa löytyy yksi elefanttikuva julisteena :) Jos Salossa joskus käyt niin Cafe Maku on visiitin arvoinen kahvila. Ihana sisustus ja herkulliset tarjoilut.

  Aurinkoista viikkoa!
  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura pitkästä kommentista ja Salon vinkeistä :) Olis kyllä mahtava päästä taas käymään Salon Taidemuseossa ja samalla vaikka moikata tuttuja niiltä nurkilta.
   Nickin kuvat on upeita, jopa vähän epätodellisen upeita! Livenä varmasti tosi vaikuttavia :) Kerro, jos pääset käymään, mulla näyttää hieman tiukalta viikonloppujen suhteen, kun niin suuri osa niistä menee töissä, mutta pidän vinkin korvan takana!

   Poista