Yksi lahjakkaimmista.


R.I.P. Hannes Heikura


Yksi eniten inspiroivimmista ja minuun vaikuttaneista suomalaisista valokuvaajista on matkannut paremmille kuvausapajille. Onneksi, onneksi ehdin tapaamaan hänet kahteen kertaan ja kiittämään upeista kuvista sekä ajatuksista.

Postauksiani Heikuraan liittyen"Tuo rohkeasti oma kädenjälkesi kuviin ja tuo kuviin myös itsesi. Ihminen, joka pelkää tehdä asioita omalla tyylillään, voi mennä vaihtamaan vaikka auton renkaita." - Hannes Heikura

8 kommenttia:

 1. Tästä tuli HS:n uutinen push-viestinä kännykkään ja tulit heti mieleeni. Muistan, kuinka inspiroitunut olit hänestä nimittäin. Valtavan upea tuo mietelause, pitääkin pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikura oli kyllä omaa luokkaansa niin kuvallisesti kuin tarinoidensa puolesta. Harmi, että parhaat lähtee "aina" ensin :(

   Poista
 2. Miten surullista! Onni on, että ehditte tavata! Kuvat jäävät elämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyä odotellessa.. kyllä sellainen varmaan vielä tulee? Toivotaan parasta! Onneksi oli mahtava työkaveri, joka mua aina infosi, kun Heikuralla oli luentoja :)

   Poista
 3. Luin eilen järkyttyneenä tämän uutisen Hesarin netistä. Heikura oli erittäin taitava, lahjakas ja vaikuttava kuvaaja. Mikä onni, että sait tavata hänet ja keskustella hänen kanssaan. Hänen tapansa ajatella ja katsella maailmaa oli täysin ainutlaatuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin :( En tiedä mihin hän lopulta menehtyi, mutta ymmärsin, että hieman arveluttavaa oli välillä se elo.. Niin harmillista, että parhaasta päästä näitä taiteilijoita lähtee suht nuorella iällä. Olisin mielelläni osallistunut vielä monelle luennolle ja näyttelyihin. Mutta onneksi on mahtavia muistoja juttuhetkestä ja täyden kympin luennoista, missä kaikki istuivat hiirenhiljaa ja kun tuli kysymysten aika, niin kukaan ei malttanut olla hiljaa! :) Pidin hirmuisesti Heikuran huumorista ja itsepäisyydestä lahjakkuuden lisäksi tietysti!

   Poista
 4. Surullista on Heikuran menehtyminen, hänellä kun varmasti olisi ollut vielä paljon annettavaa. Tuli itseasiassa mieleeni kun luin tuon uutisen, sillä muistan kun olet täällä kertonut miten vaikuttunut olet ollut Heikurasta hänet tavattuasi ja luennoilla istuttuasi. Kävin vuosi vai kaksi sitten Salossa ihastelemassa Heikuran valokuvanäyttelyä, miten vaikuttava sen mustavalkoiset kuvat olivatkaan, wow.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :( Heikura tuntui olevan kovassa suosiossa ja eräänlainen tienraivaaja varsinkin lehtikuvauksen puolella aikanaan. Kuten olen jo monesti maininnut, niin pidin erittäin paljon myös kuvista Hesari-kauden jälkeen. Samanmoiset oli reaktiot siis Salossa, kuin sinulla! Toivotaan, että nähdään vielä uusinta uutta jossainpäin Suomea! Syksyllä oli kaiketi tulossa näyttely..

   Poista