9. vuosipäivä.Yhteiset vapaapäivät miehen kanssa ovat aika harvinaista herkkua minun kolmivuorotyön ja muiden menojen takia. Eilen kuitenkin olimme iloisesti molemmat vapaalla, joten siitä täytyi ottaa kaikki irti. 

Aamulla mies vaikutti väsyneeltä, joten annoin hänen jatkaa unia ja hipsin itse keittiön puolelle leipomaan porkkanasämpylöitä. Oli varmasti ensimmäinen kerta vuosiin, kun tein itse leipää. Voi miten monesti olenkaan asiaa miettinyt! Jos olisin muistanut, miten helppoa sämpylöiden tekeminen onkaan, olisin varmasti tarttunut toimeen jo aikaisemmin. Porkkanasämpylöistä tuli todella herkullisia ja niitä piti tietysti maistella heti uunista tultuaan reilun voikerroksen ja juuston kera :)

Miehen herättyä suunnattiin pikkuruiselle retkelle Nuuksion kansallispuistoon. Haukkalammen parkkipaikalta lähdimme kävelemään jotain valittua reittiä. Lumen takia reitti oli paikoin vähän haastava (varsinkin rappusissa, joissa ei ole talvikunnossapitoa), mutta toisaalta maisema oli tosi kaunis juuri sataneen valkoisen peitteen vuoksi. 

Luonnossa liikkumista ei mikään rentoutustapa taida voittaa. Vain muutama ihminen tuli vastaan, joten muuten saimme käveleskellä kaikessa rauhassa. Ainakin itse tarvin jo työni takia hyvin paljon hiljaisia hetkiä, kun ei ole melua eikä puhelin soi. Metsä on siitä mahtava paikka, että jos pysähtyy, niin ympärillä kuuluu vain hiljaista puiden huminaa.
Lumessa tarpominen kävi lisäksi urheilusta, väsymys kaikkosi ja mieli virkistyi kaikilla tavoilla.


Koska vietimme eilen 9-vuotispäivää, päätimme tehdä kallion seinään pienen muiston yhteisen taipaleen kunniaksi. Se piti tietysti ikuistaa kuviksi asti.
Tasan yhdeksän vuotta sitten tämä tyttö otti yllätysjunan kohti pohjoista Raahea, missä mies silloin asusteli. Eipä arvannut kai kumpikaan meistä millainen matka siitä päivästä alkoi. Paljon on mahtunut näihin vuosiin :)

Eipä se ole retki eikä mikään, ellei eväät ole mukana. Porkkanasämpylöitä oli vedetty aamulla siihen tahtiin etteivät enää päässeet retkieväiksi, mutta kabanossia ja runebergin torttuja sitä vastoin kaivoimme repusta esiin. Haukkalammen ympäristöstä löytyy ainakin pari nuotiopaikkaa, joissa kummassakin oli tuli jo valmiina. Me kokeneet eräilijät, kun emme muistaneet edes tulitikkuja ottaa matkaan.

Tulen äärellä se on joka kerta niin mukava istuskella ja lämmitellä märässä lumisateessa kastuneita nenänpäitä. Pian saimme seuraksi kolme espanjalaisneitosta ja siinä vieretysten mutustelimme eväitä vatsat täyteen. Vasta pimeän tullen maltettiin lähteä kotia kohti, mutta päätettiin, että tullaan pian takaisin. Ensi kerralla voisi tutustua taas ihan uuteen reittiin ja varustautua viimeisen päälle hyvin.


Täältä löytyy postaus edelliseltä Haukankierrokselta viime keväältä.

14 kommenttia:

 1. Ihana iloinen kuva tuo viimeinen! <3
  Onnea 9 vuoden johdosta!! Synttärit tulee joka vuosi kaikille mutta pitkä ja onnellinen parisuhde on hieno saavutus, jos nyt näin voi sanoa :) Meillä tulee kesällä 10 vuotta, hurjaa! Aika lentää hyvässä seurassa...
  Kaikkea hyvää sinne, kevättä kohti mennään!!

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja vau, teillä tulossa täydet pyöreät :) <3 Mitä meinaatte tehdä, onko mitään suunnitelmia?
   Itselläni jo ajatus kantoi tuonne vuoden päähän ja haluaisin juhlistaa jotenkin hiukan enemmän. Ehkä joku pieni reissu tai muuta mukavaa :) Aina kannattaa juhlia!

   Ihanaa kevään odotusta teille myös <3 Niin kiva, kun käyt piristämässä!

   Poista
 2. Hei teillä on ollut ihana päivä! Nyt alkoi itsekin tehdä mieli ulos ja retkelle makkaraa paistamaan. Onneksi tässä on vielä talvea jäljellä =D. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein kiva päivä :) Eipä siihen kivaan päivään paljon tarvitse. Lähtökohtaisesti jos on vapaapäivä, niin sekin on jo paljon ;) Käy ihmeessä kävelyllä ja makkaranpaistossa. Maistuu raikkaassa ulkoilmassa aika hyvälle :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja onnea vuosipäivänä <3 Täällä myös tulee parin kuukauden päästä 9v mittariin, kylläpä aika juoksee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Ja etukäteisonnittelut teille! Äkkiä se aika hurahtaa :)

   Poista
 4. Oi ihana retki! Ja erityisesti tuo muisto kallioon:) Meillä täällä myös pian 11 vuotta. Huhuh:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea hurjan pitkästä taipaleesta, Satu :) <3

   Poista
 5. Ihailtavan reippaita olette olleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä metsässä nauttii, kun saa rauhassa talllustaa :)

   Poista
 6. Aivan ihanaisia kuvia, valtavan tunnelmallisia :) Onnea teille näin jälkikäteen!

  VastaaPoista