Vinkki vaikka viikonlopulle.

Poikettiin miehen kanssa pitkästä aikaa leffateatterin penkeillä katsastamassa hauska ja kepeä ranskalaiskomedia nimeltä Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? eli suomeksi, Ranskalaista häähumua.

Elokuva oli itse asiassa miehen ehdottama sillä haluttiin tällä kertaaa elokuvalta hyvää mieltä ja naurua scifijuttujen ja ankeiden suomalaistarinoiden sijaan.

"Elokuva kertoo katolisesta pariskunnasta, heidän neljästä kauniista tyttärestään ja tytärten puolisoista, jotka eivät todellakaan täytä vanhempien tiukkoja kriteerejä unelmien vävypojista... Särmikäs komedia on noussut yhdeksi Ranskan katsotuimmista elokuvista kautta aikojen.

Claude (Christian Clavier) ja Mariel (Chantal Lauby) ovat ranskalainen, katolinen aviopari, jolla on neljä kaunista tytärtä. Tyttäret alkavat olla avioitumisikäisiä, mutta valitettavasti näiden valitsemat vävypojat eivät ole vanhempien mieleen. Yksi toisensa jälkeen tyttäret valitsevat puolisoikseen miehen, jotka edustavat kaikkia mahdollisia uskonnollisuuksia ja kansalaisuuksia – paitsi sitä perinteistä, katolista ranskalaisuutta."

Lähde

Alun hämmennyksen jälkeen, kun tekstejä piti seurata silmä tarkkana vieraan kielen vuoksi, tykättiin elokuvasta tosi paljon. Kauniita maisemia, upea kartano elokuvan keskipisteenä, naurua ja hauskoja tilanteita.

Juuri sopiva tarina raskaan työpäivän päälle tai viikonlopun ratoksi ja hyvänmielen tuojaksi - suositellaan :)

Kuva / Kuva / Kuva / Kuva  
4 kommenttia:

 1. Oon nähnyt tosta pari mainosta ja pakko kyllä ehkä nähdä jossain vaiheessa :)

  Emmi L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämmöstä kepeetä aivot narikkaan leffaa kaipaa, niin tää on siihen tarkotukseen just hyvä ;)

   Poista
 2. Tuo elokuva on kyllä minunkin listallani :)

  VastaaPoista