Viikonlopun jälkeen.

Ollaan miehen kanssa ihasteltu kilpaa meidän olohuoneen uutta tunnelmaa.
Ei oikein tiedetä miksi kolme vuotta sitten edes ostettiin iso, tumma, puoli olohuonetta alleen peittävä sohva, kun niin kovasti siitä lopulta haluttiin eroon.

Kyllä me hetken mietittyämme keksittiin ja muistettiin, että olihan siinä niin ihana löhötä, kun jalatkin sai aivan suoraksi, vaikka ollaan tämmöstä pidempää sorttia. Olihan se pehmeä ja lämpöinen, kutsui päiväunille meistä ihan jokaista ja varsinkin Vilmaa.

Mutta jo silloin muutama vuosi sitten haaveilimme valkoisesta sohvasta. Ehkä nahkaa, ehkä kangasta, ei oikein päästy käsitykseen. Mutta tultiin ilmeisesti koiran takia kuitenkin järkiimme, kun ei kaikesta huolimatta haaveiden mukaista sohvaa ostettu.

Vaan sitten katosi sekin järjen hiven, myytiin vanha pois, käveltiin Vepsäläiseen ja tilattiin just se minkä mies halusi. Minä luulin, että mennään vasta katselemaan ja vertailemaan, mutta kun mies viipotti jo kassaa kohti niin en viittinyt toista pidätellä. Kerran täällä kuulemma eletään ;)

Ollaan kovasti tyytyväisiä uuteen ilmeeseen. Tuntuu ihan, että koko olohuone vaihtui ja istutaan jonkun toisen kotona! Aamulla kun sytyttelee kynttilöitä ympärilleen, niin suu kääntyy väkisin hymyyn ja hyrisee tyytyväistä hyrinää :)Viime viikon Ikean jouluiltamista jäi muistoksi hauskat tossut, jotka tuovat vähän väriä muuten niin mustavalkoiseen olkkariin. Aloin jo mietiskellä, että ensi keväänä voisin ostaa jonkun pirteän kevätmaton, koska valkoisen sohvan kanssa sopii kaikki värit. Mutta eletään nyt sitä ennen joulut ja muut ja katsotaan sitten miten olkkari muotoutuu. Uuden sohvan myötä en voi välttyä ajatukselta, että nyt olisi viimein tilaa hankkia myös se kauan haaveilemani Hayn tarjotinpöytä.
Seuraava säästökohde taitaa siis olla selvillä :)

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, ja ihanat on tossut! Mullakin meneillään pieni sohva-ahdistus tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, onpas sitä nyt liikkeellä :D Olikos teilläkin tumma sohva? Vai muistanko nyt aivan väärin.. Sohvan vaihto tekee kyllä huimasti koko huoneen ilmeelle :)

   Poista
 2. Hehee, mä muistan kun istuskeltiin sillon tällä meidän jättikokoisella mustalla sohvalla ja todettiin, että kas, teillä on sama sohva. :D No meillä se on edelleen olkkarin "kuningas", mutta arvaa, mekin haaveillaan säännöllisin väliajoin vaaleammasta! Mutta vitsit kun tää on niin hyvä istua ja niin helkkarin isokin vielä, just niin, että mahdutaan vaiks koko perhe tähän röhnöttämään ja siltikin jää tilaa yli...

  Huoh, todettiin vaan, että sit kun kuopuskin vielä vähän kasvaa, niin hankitaan se haaveissa siintävä iso, vaaleanharmaa sohva. Kun on noi kippuset, niin ei ehkä tässä kohtaa viitsi satsata ja sit todeta että kiva, sohva OLI harmaa... :D Mut joo, oon vähän kade. ;) Nauttikaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin muistan sen! Ja arvaa miten monessa kodissa olen tuohon samaan sohvaan törmännyt käydessäni kuvaamassa. Jopa siskollani on sama kangas, vaikka hieman eri malli onkin :) Sehän on tosi ihana sohva just nimenomaan sen löhöilyn ja rentoilun kannalta. Siihen mahtuu suurikin vierasmäärä istumaan ja perheen pienempien lisäksi vielä lemmikitkin somaan riviin :) Onneks sohvia voi vaihtaa ja ihan varmasti saatte sen unelmien sohvan kun lapset vähän kasvaa! Ei se valkoinen ole varmaan koirankaan kanssa paras, mutta tällä kertaa ei enää jaksettu kuunnella "järjen ääntä" vaan otettiin se, mikä tuo iloa muilla tavoin :)

   Poista