Porto Venere - Reissumme viimeinen päivä.

Viisi yötä jouluun, mutta täällä minä vaan Italia-kuvien parissa. Viimeinen osa reissustamme parin kuvan kera, olkaa hyvä :)

Porto Venere sai meistä päivän ajaksi vieraita, kun Cinque Terre oli koluttu läpi monesta eri ilmansuunnasta ja koko sunnuntain kestänyt junalakko pakotti uudet suunnitelmat kehiin.
Laiva lähti suoraan La Speziasta eikä mennyt kauaakaan kun Porto Veneren talot jo näkyivät horisontissa.
Samaa tyyliä edusti myös tämä pikkukylä. Värikkäitä taloja vuorenrinteessä, kapeita, suloisia kujia ja turistikauppoja vieri vieressä.
Vietimme päivän kävellen, katsellen ja ravintoloissa istuskellen. Kassiin sujahti muutama pestopurnukka kotiinviemisiksi. Samaista pestoa sain tänään vielä leivän päälle. Miten se maistuukin niin paljon paremmalle, kun sen on paikan päältä hakenut ;)Harmaasta taivaasta huolimatta sää oli ihanan lämmin. Alkusyksyn ilmasto oli juuri sopiva Pohjois-Italian pienten kylien valloittamiseen. Porto Venerea voin suositella päiväreissulle sillä matka La Speziasta sinne sujui joutuisasti eikä 8 euron edestakainen matkalippu kukkaroa paljon keventänyt. Toki Cinque Terreen verrattaessa tämä kyläpahanen ei tuonut paljonkaan uutta, mutta italialaisesta elämänmenosta ja rennosta kesäpäivästä voi täälläkin nautiskella.

Seuraavat reissut suuntautuvat varovaisten suunnitelmien mukaan Norjaan sekä Kroatiaan. Niitä odotellessa täytyy ensin vietellä joulu ja uusivuosi. Kuka tietää mistä muista matkakohteista ensi vuonna ehtiikään haaveilla!

6 kommenttia:

 1. Näiden kuvien myötä tuli kauhea kaipuu Italiaan, Cinque Terre on muuten merkitty kohdelistaan, joihin on joskus elämässä päästävä :) Seuraavat reissutkin kuulostavat hyviltä, erityisesti Norjasta olen itsekin haaveillut jo monta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Kannatan Cinque Terrea! Itseltänikin se löytyi Pinterestin matkatoivelistalta enkä todellakaan katunut, että tuli mentyä :)
   Sama juttu Norjan suhteen. Se on keikkunut haaveissa jo muutaman vuoden. Alkuvuodesta käydään ehkä ihan vain Oslossa pari päivää. Pidempi matkailuautoreissu vaatii sit sen pari viikkoa yhteistä lomaa :) Minne itse toivoisit siellä erityisesti?

   Poista
 2. Oi, onnellinen italiatar ja ihana mekko / koko asu ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tää oli se ainoa päivä, kun ei kävelty kilometrikaupalla jotain vuorenrinnettä hiki päässä. Olipa kiva laittaa vähän sievempää päälle ;)

   Poista
 3. Voi, nuo ovat juuri niitä maisemia missä minäkin haluaisin käydä, laitanpa muistiin. Aivan uskomattoman upeita kuviva jälleen, mille grazie per tu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Italiassa riittää katseltavaa. Oli kyseessä sitten maisema tai ihan vaan vaikka talot :) Toivottavasti pääset pian paikan päälle <3

   Poista