Joulukalenteri.


Instan seuraajat jo näkivätkin millainen joulukalenteri ilmestyi seinällemme tänä vuonna. Niin monta vuotta olen ollut aikeissa tehdä sen ja nyt saatiin kerrankin aikaiseksi. Tiukille meni tälläkin kertaa sillä kalenteri valmistui vasta viimemetreillä, mutta se ei haittaa mitään. Tosin mies sanoi, että ensi vuonna aloitetaan kyllä jo syksyllä miettimään sisältöä. Ihana, kun sekin on noin innoissaan ;)
Kakkupapereita on vieläkin häistä niin paljon jäljellä, että tämäkin askarteluprojekti sai niistä osansa. Ensimmäisissä suunnitelmissa oli tarkoitus tehdä kalenteri valkoisista paperipusseista, mutta en löytänyt sopivia koko kaupungista. Kirjakaupasta löytyneet mustat pussit sopivat tehtävään aivan yhtä hyvin ja valkoinen, tyhjä seinäkin sai vähän eloa. Mies sentään ripusti valkoiseen kuuseen muutamia punaisia palloja, että edes jotain oikeaa väriä löytyisi olohuoneestamme. Kuin yhdestä suusta totesimme, että ensi vuonna meille tulee aito, vihreä kuusi. Jossain vaiheessa värittömyys alkaa kaivata värejä vierelleen :)

Mitä kalenterimme sitten sisältää? Siinä on vain mielikuvitus rajana ja ideoita on pursunnut näin jälkikäteenkin jo paljon lisää. Ehkä rajoittavin tekijä tänä vuonna on kuitenkin meikäläisen pitkät yövuoroputket, joiden takia kaikki kunnon tekeminen jää aikalailla väliin, kun vapaa-aikaa ei ole. Mutta sieltä täältä kalenterin luukuista löytyy jotain pientä tekemistä niin kotona, kuin kaupungillakin. Lisäksi luukuista löytyy pieniä esineitä, kuten tänään Ässä-arpa ja torstaina kasvonaamiot. Muille päiville teimme sanallisia juttuja mm. mitä toisessa ihailee eniten ja millaisia asioita toivoisi tulevaisuudelta. Emme halunneet, että kalenteri sisältää mitään turhaa roinaa, joten sanalliset jutut antavat sille kivaa vaihtelua :)

Mitä teidän kalentereista löytyy? 

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva ja hyvä idea tuo kauniiden sanojen laittaminen kalenteriin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli jäänyt mieleen, kun Vilma teki sellaisen kalenterin joskus silloisen avokkinsa kanssa :) Paljon kivempi, kun kaikki ei ole aina syötävää tai tavaraa!

   Poista
 2. Upea kalenteri! Mulla myös usein jäänyt ihan viie tinkaan, mutta tänä vuonna sain tehtyä sen jo 2 viikkoa ennen ensimmäistä luukkua. Sitten saikin kaksi viikkoa kuunnella sitä "jokojoko"-litaniaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ooh, sä olet ollut tooosi ajoissa. Hihi, siinä on tosiaan vähän "huonoja" puolia :D Mutta ehkä sen kuitenkin voisi tehdä vähän aiemmin, kuin edellisenä päivänä..

   Poista
 3. Onpas kaunis kalenteri :) Satuitko muuten käymään Sinellissä kun etsit noita valkoisia paperipusseja? Siellä olen ainakin itse nähny niitä myynnissä, taitavat olla isommissa parinkymmenen paketin erissä.

  Itse suunnittelin tekeväni Printic kuvista joulukalenterin kun tilasin hyvissä ajoin marraskuussa ison nipun kuvia menneen vuoden reissuista ja tapahtumista. Harmillisesti ensimmäinne tilaus ei tullut koskaan perille, onneksi Printicin asiakaspalvelusta luvattiin lähettää paketti uudestaan ja tulihan se perille mutta vasta viime pe:na. Onneksi tässä on vielä päiviä jäljellä ennen joulua niin tämän ehtii toteuttaa vielä :) Meillä on olohuoneessa Printic kuvaseinä ja olemme pikkuhiljaa keränneet siihen kuvamuistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lora <3

   Kävin itse asiassa siellä Sinellissäkin ja löytyihän sieltä niitä valkoisia pusseja, mutta jotenkin siinä vaiheessa suunnittelua ne oli mun mielestä liian pieniä. Olin kai ajatellut, että laitan jotain suurempaa pusseihin. Loppujen lopuksi ne olis kyllä sopineet tehtävään ihan hyvin, mutta olin jo ostanut mustat :) Ens vuonna sitten valkoisilla!

   Tosi kiva idea myös sun valokuvakalenteri! Harmi, ettei kuvat tullut ajoissa, voi möö :( Mutta hyvin ehdit onneksi. Muutama päivä sinne tai tänne ei tee mitään :)

   Poista
 4. Kaunis on teidän kalenteri ja ihana idea kaikenkaikkiaan! Taidanpa ehdottaa ukkokullalle samaa ensi vuonna. Katsotaan syttyykö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdota ihmeessä. En tiedä kumpi on kivempaa; kertoa toiselle hyviä puolia vai kuulla kauniita sanoja itse ;)

   Poista