DIY-mysliä.



Lahjojen keksiminen sellaisille ihmisille, joilla on jo kaikkea, on melko haasteellista. Silloin hyvä ratkaisu on tehdä jotain syötävää itse ja pakata se kauniiseen lasipurkkiin tai muuhun pakkaukseen. Itse tehdystä lahjasta tulee hyvä mieli niin itselle, kuin toivottavasti myös lahjansaajalle.

Niin monena vuonna olen ajatellut tehdä lahjoja itse, mutta useinkaan en ole työkiireistä johtuen ehtinyt. Tällä kertaa minulla oli monta vapaapäivää ennen jouluaattoa, joten sain tehtyä kaikki joulujutut ilman suurta stressiä.



Mietin pitkään erilaisten makeisten ja muiden herkkujen välillä, mutta päädyin lopulta joulumysliin. Sen tekeminen osoittautui erittäin helpoksi ja huumaava tuoksu valtasi koko kodin. 

Myslin resepti
5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 pussi mantelirouhetta
1 pussi saksanpähkinöitä
1 pussi cashewpähkinöitä 
2 tl kanelia
1-2 tl luomu vaniljajauhetta (Urtekram)
2 tl kardemummarouhetta
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl vaahterasiirappia
kuivattuja karpaloita/mustikoita

Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi (itse laitoin ne pakastepussiin ja hakkasin perunanuijalla). Sekoita kaikki kuivat aineet lukuun ottamatta kuivattuja marjoja. Lisää öljy sekä vaahterasiirappi ja sekoita hyvin. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. 
Kun mysli on jäähtynyt, lisää kuivat marjat joukkoon. Täytä lasipurkit herkullisella myslillä ja koristele mieleiseksi :) (Granitissa on hyvä kokoelma eri kokoisia lasipurkkeja!)




Tekemästäni myslistä riitti kahteen pieneen ja yhteen isoon Granitin lasipurkkiin. Koristelunauhaksi sopii mikä tahansa juuttinarusta silkkinauhaan. Koko komeuden voi lisäksi koristella pienellä kuusenoksalla tai vaikka mustikanvarvuilla - mielikuvitus on rajana, kuten myslin raaka-aineidenkin suhteen :)


Herkullista joulua kaikille!



1 kommentti:

  1. Ihanaa joulua :)

    Mä teen isälleni joka vuosi lahjaksi ruokakorin. Tänä vuonna laitoin muun muassa gluteenittomia muroja, pipareita, keksejä ym.. Yleensä oon laittanut jotain sellaisia ruokia mitkä säilyy tarpeeksi pitkään, mutta tänä vuonna laitoin myös porkkanoita, kananmunia ja päärynöitä. Isäni on aina ollut kova syömään omenoita, mutta nyt päätin laittaa vähän muitakin hedelmiä :D.

    VastaaPoista