DIY ruusuke.

Lupasin ohjeen Eskimon ideapäivillä tekemistäni paperiruusukkeista, joten tässä se tulee. Ruusukkeet ovat tosi helppoja tehdä, mutta väänsin nyt vielä ihan rautalangasta, kun sain kuvausapua :)

Yläkuvasta näkyykin mitä askarteluun tarvitset. Koska olimme Eskimolla, teimme ruusukkeet suodatinpusseista, mutta uskoisin, että onnistuu myös esimerkiksi silkkipaperista, jos haluaa erivärisiä.

Laita neljä suodatinpussia päällekkäin ja piirrä haluamasi kokoisia ympyröitä lasin tai muun pyöreän esineen avulla. Minä tein kahta erilaista kokoa.

Nido ympyröiden keskeltä nitojalla pussit kiinni toisiinsa.

Leikkaa piirtämääsi viivaa pitkin.Aseta ympyrä pöydälle niitin sileä selkäpuoli ylöspäin ja ala rypistää kerros kerrokselta paperia myttyyn. Ei ole muuten niin tarkkaa, mutta aika tiukkaan kannattaa rypistellä.Painele viimeinenkin kerros tiukasti ryttyyn.
Avaa ruusuke varovasti uloimmasta kerroksesta lähtien niin, että siitä muodostuu kukka.


Ihaile kättesi jälkeä ;)

Ruusukkeita voit liimata kuumaliimapistoolin avulla vaikka styroksiin, jolloin saat tehtyä ovikranssin tai asetelman ruokapöydälle. Voit myös liimata ruusun pohjaan pienen, puisen pyykkipojan, jonka avulla saat ruususta koristeen rintapieleen tai merkin viinilasin varteen, jolloin lasit eivät mene sekaisin. Näillä koristelet myös lahjapaketit :)


Suodatinpussit saatu blogin kautta. 16 kommenttia:

 1. Uskomattoman yksinkertaista, mutta niin kaunista !!! Kokeilen ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Kerro sit, mihin ripustelit :))

   Poista
 2. Onpas kiva ja helppo ohje, täytyy kokeilla! Oon tehnyt vähän samannäköisiä kukkia serveteistä, mutta eri tavalla.
  Ai niin olihan mulla yksi valokuvausaiheinen kysymyskin! Eikös sulla ollut joskus Canonin 50mm 1.4 -objektiivi? Mitä tykkäsit siitä? Kun mietin tässä, että hankkisinko sen 50mm 1.8, vai säästäisinkö rahaa tuohon vähän arvokkaampaan. Tän vuotta kun mulla on järkkäri ollut oon kuvaillut vain sillä 18-55 zoomilla, joka tuli kameran mukana, niin alkaa pikkuhiljaa tuntua, että tarvitsisin jonkun vähän paremman ja valovoimaisemman objektiivin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oon kyllä kiva ja kiitos kuuluu Eskimon askartelugurulle, ei siis ole suinkaan minun keksimä ohje :) Servettitaittelu on muuten myös hirveän koukuttavaa... ja origamit, mutta se on jo sitten toinen juttu :D

   Juu, mulla tosiaan oli jossain vaiheessa se Canonin 1.4. Ihan ensin oli tosin tuo 1.8 ja nyt löytyy 1.2. Olen siis toisin sanoen päivittänyt viiskymppisen nyt kaksi kertaa :)
   Mä kyllä tykkäsin 1.4:sta paljon ja kyllähän se on tosi hyvä peruslinssi. Tuo 1.8 ei maksa "mitään", mutta 1.4kin on edullinen, joten jos yhtään haluaa panostaa, niin suosittelen ostamaan suoraan 1.4sen. Jossain vaiheessa kuitenkin haluat sen ;) Olen huomannut, että aina kannattaa ostaa paras, mihin pystyy, sitten ei jää kaivelemaan eikä hetken päästä tee mieli päivittää "parempaan".. Aina tosin kalliimpi ei tarkoita automaattisesti parempaa. Olisin nimittäin ihan tyytyväinen, jos en ikinä olisi vaihtanut tuohon 1.2seen. Se ei ole päässyt lempilinssieni joukkoon :(

   1.4 on hieman kookkaampi ja tukevampi. Se siis näyttää ja tuntuu ammattimaisemmalta. Vähän tulee painoa lisää, mutta kevyt se on silti. Uskon, että tykkäisit ja varsinkin tuon zoomin jälkeen innostut aika varmasti ;)

   Poista
  2. Hei, kiitos paljon vastauksesta! Ehkäpä mä sitten vielä vähän maltan ja hankin suoraan sen 1.4sen. Olisin varmaan hankkinutkin jo, jos taloudellinen tilanne olisi yhtään parempi, sen verran edullinen sekin kuitenkin on. Tosin tässähän on kohta veronpalautukset ja joulu tulossa, että ehkäpä mulla on uusi linssi ennemmin kuin arvaankaan ;).

   Harmi, ettet oo tykännyt 1.2sta :(. Hyvä tietää tuokin, ettei kalliimpi ole aina parempi, usein kun objektiiveista juuri sanotaan, että mitä enemmän pystyy rahaa käyttämään sen paremman saa.

   Kiitos, Cherry! Ja mukavaa viikkoa :)

   Poista
  3. Toivottavasti saat sen, pidän peukkuja :) <3 Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Ah, wau. Olen etsinyt Neilikan näköistä ohjetta, eikä yhtään aitoa ole tullut vastaan.. Siis ulkonäöllisesti, mutta nämähän ovat täydelliset! KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! No mutta mahtavaa, että nyt tärppäsi :) Hyvä, että tuli käytyä Eskimolla :D

   Poista
 4. Ihania! Oli pakko linkittää ohjeet Facebookiin. Näistä on taatusti iloa hääaskarteluissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, kukkaset sai lisää yleisöä :)) Kiitos linkkauksesta ja mukavaa, jos ohjeesta on iloa monelle!

   Poista
 5. Hah, no en olisi uskonut että ne ihan noin helposti syntyvät =D. Noita pitää kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään! :) Joskus yksinkertainen on paras.

   Poista
 6. Kiitos huippuohjeesta. :) Helppoa ja nopeaa - mutta niin kaunista.

  VastaaPoista