Eskimon ideapäivillä.

Täällä on tervehdytty jotakuinkin kokonaan ja vajaan kolmen viikon hiljaiselo kotona on vaihtunut työpäiviin sekä mukaviin blogitapaamisiin. 

Tämä keskiviikkoaamupäivä alkoi laseja kilistelemällä Espoossa Eskimon toimistolla, jossa järjestettiin herkullinen ideapäivä jouluisella tvistillä maustettuna. Minua ei ole ollenkaan vaikea saada osallistumaan tämän tyyppisiin tapahtumiin, joissa tarjolla on pöydän täydeltä hyvää ruokaa sekä vieraina mielenkiintoisia ihmisiä ravintola- ja kahvilamaailmasta. Edelliset Eskimon tapahtumat ovat menneet ohi työvuorojen ja muiden juttujen vuoksi, joten tämä yhden päivän arkivapaa osui tällä kertaa juuri oikeaan saumaan. Siinä skumpanmaistelun (Jaume Serra Brut) seurana pääsimme kuuntelemaan keittiömestari ja villiruokalähettilään (Sami Tallberg) lyhyttä presentaatiota villiruuan merkityksestä tämän päivän keittiössä. Aihe on kiinnostava ja Samin Villiyrtti keittokirja tuttu jo ennestään. Aihe, josta pitäisi ammentaa ehdottomasti lisää ja opetella käyttämään enemmän luonnon villiyrttejä säännöllisesti. 
Muistan vieläkin miten yläasteella käytiin metsässä ja maistettiin kallioimarteen juuria. Maistui aivan lakritsalle! Puhumattakaan miten kauniita keto-orvokit ovat ruuan koristeena - ja syötäviä nekin tietty!

Askartelunurkkauksessa päästiin sitten oikein kunnolla näpertämään jouluisia ruusukkeita, joita olisin voinut väkertää vaikka koko loppupäivän. Minua varoiteltiin, että hommaan jää ihan koukkuun enkä yhtään laita vastaan. Näistä Hanna ehtikin jo pyytää ohjeita, joten postausta tulossa jahka saan miehen ottamaan kuvat tekovaiheesta! Ennustan, että meidän koti tulee kohta hukkumaan erivärisiin paperiruusukkeisiin ;) Vitsit miten makeita joulukattauksia saisi aikaiseksi, kun näitä kokoaisi suuriksi asetelmiksi ruokapöydälle ja spreijaisi jotain hopeahilettä vähän lisämausteeksi! Kynttilät kannattaa kuitenkin jättää turvallisen matkan päähän..Ruokapuoli ei tosiaankaan pettänyt meikäläistä. Vieläkin on maha täynnä, vaikka ruokailusta taitaa tulla jo viitisen tuntia. Kun pöydän päästä löytyy graavilohta, ei tämä tyttö sitten muuta tarvitsekaan. Jätin sentään hieman muillekin, mutta kipaisin heti hakemassa lisää, kun jono vähän helpotti..

Mieleen jäi myös mehevin possu, mitä olen koskaan syönyt ja glögikausi tuli avattua jälkiruuan yhteydessä, nam!

Vielä en ole muuten kotiin ehtinyt ostaa uusinta Blossaa, mutta selkeästi tarttis, että ehtii sitäkin nauttia oikein kunnolla. (Viileän viehkeä violetti pullo näyttäis olevan tänä vuonna.) 


Samin lisäksi oli muitakin puheenvuoroja luvassa. Elintarvikeylitarkastaja Minna Huttusen johdolla kurkistettiin elintarviketurvallisuuden näkymiin niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. Ruokahävikki puhututti ja mietitytti. Hurjia määriä syömäkelpoista ruokaa (ja toki pilaantunuttakin) lentää roskiin syyttä suotta. Vaikka kuinka yrittää kaivella jääkaapin perältä tuotteita eturiviin, täytyy myöntää, että syyllistyn ruuan poisheittämiseen itsekin. Juttu, josta kyllä miehen kanssa koitetaan päästä aktiivisesti eroon, mutta vielä kaipaa petraamista.

Vuoden 2013 baristaksi nimitetty Kalle Freese loihti sen sijaan meille herkullisia kahveja maisteltavaksi ja siinä puuhailun lomassa kertoili meille kahvilastaan (hei, Freesenkadullapa tietenkin!) sekä muista kahviin liittyvistä vinkeistä. Hyvä kahvi ei ole aina itsestäänselvyys esim. meillä töissä juodaan aivan järkyttävää kuraa (jätän nyt merkin mainitsematta..) ja olen useaan otteeseen vihjaillut voisiko edes kahvimerkkiä vaihtaa. Kahvinkeitto ei kuulemma ole kuitenkaan aina merkistä kiinni, vaan se pitää osata myös tehdä oikein. Ihan niin hifistelyyn emme töissä rupea, että kahvinpuruja vaa'alla punnitsisimme, mutta Freeseessä täytyy ehdottomasti käydä joku kerta maistamassa lisää sillä kahvi oli todellakin erinomaista!

Juontajana tilaisuudessa toimi pirtsakka Meri-Tuuli Lindström.


Kiitos Eskimolle kutsusta ja mukavasta päivästä sekä myös huipulle siskosseuralle; Merry Weekdays, Live Your Life sekä Kaksi Yhden Hinnalla - oli tosi kiva tavata :) 

6 kommenttia:

 1. Hei oli myös erittäin kiva tutustua! :)

  VastaaPoista
 2. Sähän ehdit nopeasti postaamaan päivästä :) Ihana postaus ja oli tosi kiva nähdä sua! Ehkä törmätään taas joskus jossain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aattelin, että kun heti väsää, niin ei ehdi unohtaa kaikkea :))
   No oli niin kiva ja varmasti nähdään jatkossa!!

   Poista
 3. Hei! Olet tehnyt aivan upean yhteenvedon tilaisuudestamme! Lämmin kiitos käynnistäsi, mukavaa joulun odotusta. t. SinikkaEskimo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka teille kutsusta, herkuista sekä inspiraatiosta :) Tunnelmallista joulun odotusta ja toivottavasti näemme taas :)

   Poista