Kaura-omenapaistos.



Yksi iki-suosikki jälkkäripuolella näin syksyisin on herkullinen kaura-omenapaistos!

Kun saimme kesän lopulla isältä kassillisen omenoita kotiinviemisiksi, tiesin heti mistä niistä aion valmistaa. Paistos on todella helppo tehdä ja sillä saa samalla vaivalla isommankin porukan suut makeaksi. Makeata se toden totta onkin. Niin makeata, että odottelen taas ihan mielelläni vuodenpäivät tämän herkun syömistä ;) Pieni annos riittää hyvin ja toki sokerin määrää voi jo tekovaiheessa säätää haluamalleen tasolle. Toiset käyttävät fariinisokerin tilalla esim. intiaanisokeria.

Ohje

Kuori/ pese omenat ja paloittele ne pieniksi paloiksi.
Laita omenan palaset piirakkavuokaan ja ripottele päälle vaniljasokeri.
Lisää myös kaneli ja kardemumma. Sekoita.
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi. 
Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. 
Voit käyttää foliota paistamisen loppuvaiheessa, jotta paistos ei pääse palamaan. 

Tarjoile paistos vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai vaniljakermavaahdon kanssa. 

ps. Mikäli tahdot omenoiden kaveriksi pähkinäistä makua, voit ripotella päälle esimerkiksi pekaanipähkinämurua. 


Namskis!



2 kommenttia:

  1. mmm... Tämä on hyvää! Mä olen tässä syksyn mittaan jo kaksi kertaa tehnyt tätä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm. Niin totisesti on :P Hih, siihen saattaa tulla himo..Ehkä se auttoi, että vedin sokeriöverit :D

      Poista