Kotona!


Ciao!! Täällä ollaan, Suomessa taasen!
Reissu Cinque Terreen / La Speziaan / Porto Venereen oli todella upea ja kaikinpuolin onnistunut :)

Jo La Speziaan astuessani tämä Italia-hulluutta poteva pieni reissulainen meinasi ihastua niin, että uskoin jääväni Italiaan ihan kokonaan.. Kerta kaikkisen ihana tunnelma jokaisessa kylässä, jossa kävimme ja kun harvoin reissuun pääsee (okei, Berliinistä nyt ei taida niin kauan olla ;)) niin kaikki ne uudet näkymät saivat melkein itkun kurkkuun - niin kaunista ja juuri sitä mitä olen tarvinut!

Sieltä ruudun takaa löytyy varmasti joku toinenkin, joka tuntee Italian "omakseen"? Meillä on käynyt hyvä tuuri sillä miehen kanssa molemmat pidämme Italiasta maana, sen ihmisistä sekä maisemista. Uskon, että tulemme käymään maassa vielä monet kerrat. Itse asiassa ajattelin, että seuraavat viisi matkaa voisi ihan samantien suunnata suoraan takaisin tuohon satumaahan. Mutta maailmalla on niin paljon tarjota muitakin kauniita paikkoja, että vaihtelu toki virkistää :)

Kolme kokonaista päivää (miehellä kaksi) riittivät hyvin tämän tyyppiseen irtiottoon ja nyt arjen pariin on taas mukavampi palata. Reissussa mukana ollut Sony α7 keikkui olalla joka päivä ja tulin ottaneeksi sillä lähes kaikki matkan kuvat. Valitettavasti huomasin juuri, että en saanut kuvia auki Photarissa ja Lightroom osaamiseni on aivan lapsenkengissä.. Katsotaan siis miten pian saan kuvia teille näytettäväksi. Luultavasti tulen jakamaan reissun useampaan pienempään postaukseen :)

ps. Kuva otettu Cinque Terren Vernazzasta. 
Kuvauskalustona Sony α7 & Sonnar T* FE 35 mm:n F2,8 ZA


18 kommenttia:

 1. Italia on myös "mun maa", aivan ehdottomasti! 14-vuotiaasta lähtien olen sekä asunut että reissanut Italiassa, eikä kyllästymisestä ole tietoakaan. Melkein hävettää nykyään kertoa muille, että on TAAS lähdössä Italiaan, olisihan sitä tosiaan maailmassa paljon muitakin paikkoja. Mutta mä vaan tarvitsen säännöllisin väliajoin sitä kauneutta, ruokaa, kieltä, kulttuuria ja kaaosta, mitä vain Italia pystyy tarjoamaan:)

  vera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siellä kirjoittelee todellinen lähes Italialainen :)) Sinulta saisi varmasti hyviä vinkkejä parhaista paikoista ;) Ymmärrän kyllä erittäin hyvin, että haluat matkata sinne uudelleen ja uudelleen. Joissakin maissa vain on sitä "omaa", että tuntuu, kuin kotiin tulisi. Toki niitä ärsyttäviäkin juttuja, mutta viis niistä! Ainoa asia mikä reissussa harmitti oli se, etten osaa puhua italiaa :)

   Poista
 2. Ciao! Nopeasti kuvia kiitos. Meillä on ensi kesäksi suunnitteilla matka juuri tuonne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, yritetään :)) Tuli niitä kuvia nopeasti tai ei, niin teillä on hyvät suunnat mahdollisella kesän reissulla! :)

   Poista
 3. Italia on ollut munkin maa jo melkeen 20 vuotta :) Välillä tekee hyvää matkustaa muuallekin, mutta kyllä sitä tuonne vain aina mielii kuitenkin! Innolla odottelin siis matkapostauksia juuri italiankurssin ekalta tunnilta kotiutuneena.

  Emmi L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, siellä toinen Italiaan hurahtanut :) Se on kyllä kaunis maa ja pidän kielestä niin paljon, että todella mielelläni osaisin sitä itsekin. Tsemppiä opiskeluihin :)

   Poista
 4. Aivan huikean näköinen kylä! Kuin jostain satumaasta! Teillä on varmasti ollut ihana loma. :) En ole koskaan käynyt Italiassa, kuten en paljon missään muuallakaan, mutta kyllä varsinkin Pohjois-Italia kiinnostaisi kovasti. Jään odottelemaan (takuulla) ihania kuviasi, toivottavasti saat ne jotenkin auki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Melkein tuntuu uskomattomalta, että edes kävin tuolla, mutta kyllä kuvan olen itse ottanut, joten uskottava on :D Loma oli aivan ihana ja maa on <3 <3 Sinun täytyy joskus mennä, jos yhtään siltä tuntuu! Postauksia tulee heti, kun vain saan noi raakakuvat jotenkin väsättyä :)

   Poista
 5. Oi Cinque Terre on niiiin ihana! Kävimme siellä pari vuotta sitten keväällä ja siellä oli tosi kaunista kun kaikki kukki. Tuo kuva kertoo kyllä kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on varmasti ihanaa aikaa mennä tuonne! Kuvittelisin, että kuumimmilla säillä en olisi jaksanut esimerkiksi pitkää kävelyä kylästä toiseen. Nyt oli tosi sopivat kelit :)

   Poista
 6. Voi kääk kuinka ihanalta kuulostaa!!! Olen tuonne haaveillut siitä asti kun jossain lehdessä sen pongasin, peukut on pystyssä että ensi kevään päästäisiin miehen kanssa reissuun juuri tuonne! Odotan innolla kuvia ja mahdollisia vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! :D Siellä OLI ihanaa <3 Aivan mahtava kuulla, että olette menossa!! Suosittelen kevätaikaa. Nytkin oli tosi paljon turisteja (ei ne kyllä meitä haitanneet), mutta kesällä niitä on varmasti tuplasti + kuumilla keleillä ei välttämättä jaksa kaikkea tutkia niin tarkkaan :) Tai enhän minä tiedä, mutta me tykättiin tuosta +25 (max) säästä :)

   Poista
 7. Italia vienyt sydämen myös täällä. Milano+Como sekä Rooma valloitettu. Cinque Terren kuvilla on täytetty pinterestiä, samoin Toscana kiinnostaisi. Ehkä seuraava reissu siis noihin maisemiin :) Kuvia ja reissukertomuksia odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samalta kuulostaa Italia-sävelet! :)) Jonnekin maaseudulle olisi mahtavaa päästä kiertelemään pienempiä kyliä ja kuvailemaan sypressimaisemia :) Suosittelen Cinque Terrea <3

   Poista
 8. Oooh, miten upealta näyttää!! Tuonne on päästävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Sinne oli päästävä ja suosittelen sinullekin :)) <3

   Poista
 9. Ihan sika makee kuva, jos sallit ilmaisun =D. Aivan upea! Täällä ainakin odotetaan jo kieli pitkällä tulevia kuviasi =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehe, sallin sallin :D Ihan sikamakee oli kyllä maisemakin! Kiva kuulla, että odottajia löytyy. Juuri sain La Spezia-postauksen ilmoille. Vähän on hidas tahti, mutta koittakaa kestää ;)

   Poista