Gaudi Finland.
Muutama viikko sitten pääsin kamerani kanssa osalliseksi pieneen yhteistyöhön Camillan sekä GAUDI Finlandin kanssa. Tarkoituksena oli ottaa muutamia kuvia, joissa GAUDIn vaatteet olisivat pääosassa kuvissa näkyvän kaunottaren lisäksi. Camin kanssa on aina ihana tehdä yhteistyötä, se on taatusti rentoa hassuttelua eikä mitään jäykistelyä. Keskelle kuvausviikkoa sattuneet sateetkaan eivät meitä haitanneet. Ronskisti vain asuvaihdot pakettiauton takaosassa ja oltiin valmiita haasteisiin. Kaiken lisäksi tunsin itseni ihan kuninkaalliseksi, kun assistenttini piteli sateenvarjoa pääni päällä ja kantoi raskasta kamerareppua - voisin melkein tottua ;)


Vaihtelun vuoksi oli tosi mukavaa kuvata yhtä ihmistä ryhmäpotrettien sijaan. Miten paljon pidänkin parikuvauksesta, olen myös pitkään halunnut kuvata esimerkiksi valmistuneita. Joskus mietin miten hauskaa olisi kuvata naisia, joille ensin tehtäisi kampaukset ja meikit ja sitten otettaisi kuvia jossain kivassa ympäristössä - vähän niinkuin muuttumisleikki-tyylillä vaikka? Valinnanvaraa ja ideoita on niin paljon, että kaikkeen ei kuitenkaan ehdi panostaa. Miksi en vain voisi olla niin rikas, että saattaisin aloittaa päiväni kameran nappeja tutkiskellen ja malleja etsien? ;)

Kaiken lisäksi olen tosi malttamaton ja haluan edetä, onnistua, kehittyä ja iloita kokoajan kovalla tahdilla. En jaksaisi millään odottaa, että tulen hyväksi jossain, vaikka ymmärrän, ettei kukaan voi hypätä suoraan onnistumiseen. Camin ottaessa yhteyttä ja selittäessä kuvauksista ensimmäinen ajatukseni oli, että en minä osaa. Jostain syystä asetan oman rimani heti niin korkealle, että minä itse pahimpana vihollisenani lyttään onnistumiseni jo ennen kuin mitään on edes tapahtunut. Tämä on todella harmittava luonteenpiirre, epävarmuus, ja olen koittanut päästä siitä vuosia eroon. Mutta onneksi epävarmuuden paras lääke on rynniä täysillä päin vain. Mennä ja sanoa "kyllä" ennen kuin ehtii edes miettiä mitä tuli luvatuksi. Tätä olen suht kiitettävästi harrastanut ja sen myötä "joutunut" mitä hauskimpiin tilanteisiin ja saanut mitä mukavimpia muistoja kamerani kanssa.

Niin, eihän meillä ollut hätäpäivää näin mukavalla kuvausporukalla. Kaunis malli ja rento fiilis auttavat kummasti unohtamaan oman vajavaisuuden. Sitäpaitsi kokemus ennen kaikkea ja niistä juuri se hyvä elämä koostuu :) Osaaminenhan rakentuu pala palalta, kokemus kokemukselta!
Oli todella hauskaa olla osana tätä yhteistyötä - kiitos!
Lisää GAUDIn ja Camillan yhteistyöstä voit lukea Camillan blogista.
24 kommenttia:

 1. Et sinä osaa!? No jos joku osaa, niin se olet sinä. <3 Nämä kuvat ovat todella kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on raivostuttava tunne, joka tulee aina ennen uusien asioiden kokemista, mutta monesti hiipuu onneksi pois, kun vain rohkenee yrittämään :) Ei pitäisi olla niin ankara itselle, I know!
   Voi sinua, kiitos muru tuhannesti <3 Meillä oli hyvä pikku tiimi :))

   Poista
 2. Minusta nämä ovat kyllä kauniit kuvat! Muutama ihan kympin arvoinen. :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ihana Dahlia, kiitos <3 ps. meillä muuten kukkii pihassa sinun niminen kukka just ekaa kertaa ;) Huomasin yksi päivä!

   Poista
 4. Voi ei, älä missään nimessä soimaa itseäsi, kuvat ovat upeita! Kun katson niitä, niin minun silmään ne ovat ihan ammattilaisen ottamia. Aina voi toki ja pitääkin kehittää itseään, mutta minusta voisit kyllä lopettaa leipätyösi (mitä se sitten onkaan) ja alkaa valokuvaajaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi aina niin jännittää ja laittaa rimaa korkealle, mutta se vain tulee luonnostaan. Kuulin tosin viime viikolla eräältä todella taitavalta pitkän linjan kuvaajalta miten hänkin kiroaa keikkojen jälkeen, että tulikohan nyt edes yhtä hyvää kuvaa. Että ei se vissiin sitten lakkaa, vaikka miten kuvaisi ja olisi kokemusta :D
   Olen sama mieltä, että aina pitää yrittää ylemmäs ja kehittää itseään, se on totta!

   Kiitos todella paljon kauniista sanoistasi <3 Kyllä se kokopäiväiseksi kuvaajaksi heittäytyminen vaatii niin paljon, että se jää nähtäväksi. Mutta niinhän elämässä kaikki muukin jää :)) Ehkä joskus, ehkä ei! <3

   Poista
 5. Nämä on kyllä niin upeita kuvia, ettei pysty käsittään! Ihan mieletön tunnelma ja värimaailma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos A-M! <3 <3 Meillä oli niin rento tiimi, että siinä oli ilo kuvailla menemään :) Oikeastaan oli onni, että satoi. Silloin luonnon värit tulevat ihan eritavalla esiin. Kaikella on tarkoituksensa :)

   Poista
 6. Te ootte loistotiimi, tytsyt, niinkun kävin jo Camin tontilla huutelemassa! <3 Mä haluan kanssa joskus sun kameran eteen heilumaan, voin meikata ja laittaa itse itseni. Niinkun tyyliin "kakkavaipparallista glamourmammaksi!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Camin kanssa on ihana höpsötellä ja kuvailla. Oli superhauskaa! :) Ja mä aina mietin välillä niitä sun kampauskykyjä jne, että jotenkin niitä olisi mukava joskus päästä hyödyntämään. Vaan mistähän saisi sen ajan, että ehtisi kaiken tässä elämässä :D

   Poista
 7. Ja mitä vielä..sinäkö muka et osaa kuvata. PYH ja PAH!! Sä olet niin taitava ja kuviasi on aina niin ihana katsoa, niihin jää vangiksi.
  Mikäli ikinä kaipaat muuttujaa siihen kameran eteen, niin meikä voi heittäytyä ;D Mu mä en kyllä ole kuvauksellinen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsö <3 Olen parantumaton itseni soimaaja, ei sille näytä voivan mitään. Mutta onhan tässä nyt sentään itseluottamus kasvanut niistä ajoista, kun nauroin katketakseni ajatusta, että joskus kuvaisin ihmistä....
   Sillä on jännä vaikutus, kun pakottaa itsensä toistuvasti epämukavuusalueelle. Voi seurata jotain hyvääkin :)
   Kiitos sinulle ja kaikille muillekin, sillä on ollut suuri vaikutus, kun on saanut näin ihanan vastaanoton ja tuen täältä <3

   Poista
 8. Upeita kuvia, missä nää on otettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espoon Järvenperässä on otettu :) Kiitos!

   Poista
 9. Voi Cherry, kuvasi ovat aina niin kauniita <3 Ymmärrän kyllä itsekriittisyytesi olen itse täysin samanlainen, mutta sinun kuvasi ovat upeita, aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Sitä on aina ollut samanlainen, oli sitten kyseessä valokuvaaminen tai ihan mikä tahansa. Koskaan ei oikein riitä itselleen.. mutta kyllä siitä ajan myötä onneksi hiljalleen vähän helpompaa tulee :))

   Poista
 10. Ihan yhtälailla minä olin epävarma, kun piti taas hypätä malleilemaan! :D Välillä itsekin miettii, että mihin sitä oikein on heittäytynyt, mutta hyvin on tähänkin mennessä sujunut. Huumorilla ja rennolla meiningillä pääsee pitkälle.

  Olet superi. On tervettä asettaa rima korkealle, mutta nyt on aika alkaa ymmärtää, että olet mega lahjakas. Nyt siitä peilin eteen hokemaan "olen loistava, olen loistava, olen loistava". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, onneksi meitä oli siis kaksi höpsöä liikenteessä :))) <3 Sinä pääset kyllä noissa hommissa, tai missä tahansa hommissa vaikka miten pitkälle, jos tahdot!

   Haha, voi että sua. Onks mulla nyt veitsi kurkulla? ;D Halit <3

   Poista
 11. Vau siis näähän on tosi ihania! Millasella kalustolla muuten kuvasit? Muistanko nähneeni sulla eilisessä blogitapahtumassa Olympuksen kameran vai muistanko ihan väärin..? 😊 Ja onks tää muuten Träskändan kartanolla otettu? Mun masukuvauksetkin otettiin siellä 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana <3 Ja juu kyllä just siellä oltiin kuvaamassa. Olin säästellyt paikkaa jotain kivaa kuvausta varten ja nyt päätettiin korkata :)) Hyvän paikan valitsit masukuville ;)

   Mulla oli eilen mun järkäle-Canon (5D Mark III), mutta jälleen kerran haaveilin pienemmästä reissukamerasta. Olis niin näppärä noissa blogitilaisuuksissakin ja tietty matkoilla :) Nyt en enää muista millä kaikilla linsseillä nää kuvat on otettu, mutta epäilisin 35mm ja 85mm. Mun koko linssikalusto löytyy tuolta ylhäältä kun klikkaat "camera" :)

   Poista