Meikkipohja - Jane Iredale.Olen mineraalimeikkien ystävä, ainakin mitä meikkipohjan tekoon tulee. Siitä syystä päätin keväällä panostaa kunnon puristepohjaan, sellaiseen, josta minulla oli jo ennestään hyviä kokemuksia. Kyseessä on varmasti monelle tuttu merkki Jane Iredale. 

Tutustuin kyseiseen merkkiin muutamia vuosia sitten hieman paremmin, kun Lalli Savolainen päätti käyttää sitä hääpäivän meikkini teossa. Olin tyytyväinen lopptulokseen ja meikki tuntui kevyeltä. Meni kuitenkin hetken aikaa, että raaskin ostaa tuotteen itselleni, sillä hyvästä tuotteesta joutuu joskus maksamaan hieman enemmän.  

Keväällä poikkesin Stockalla Sirpa Mansnerin kampaamossa kyselemässä puristepohjan perään ja tulin ostaneeksi sen samantien. Silloin, kun iho oli vielä hieman vaalea, valitsimme sävyksi Warm Silkin. Ainoa huono puoli kampaamosta ostaessa oli se, ettei siellä ollut vapaita myyjiä vaan he tulivat sieltä hiustenleikkuun keskeltä myymään tuotetta minulle. Tuli jonkin verran sellainen kiireen tunne, vaikka oikein hyvältä sävy kotona näyttikin. Mukavampaa ostajalle, jos varaisi ihan ajan tätä varten ja voisi rauhassa perehtyä tuotteisiin.

Puristepohja on kehitetty erityisesti peittämään ihon ongelmia ilman bakteeria kasvattavia ominaisuuksia. Sillä saa luonnollisen, mutta peittävän lopputuloksen eikä puristepohjassa ole käytetty iholle haitallisia täyteaineita, kuten talkkia, nailonia tai akryylia. UVA/UVB suojakerroin on SPF20, mikä varsinkin näin kesäaikaan tulee tarpeeseen. Raaka-aineina on käytetty merestä saatavia mineraaleja sekä omega 3-rasvahappoa, joka pitää yllä ihon kosteustasapainoa. 

Oma ihoni on talvisin melkoisen pintakuiva, mutta yleensä pystyn käyttämään mineraaleja läpi vuoden. Varsinkin kesällä rakastan tätä pohjaa, koska tarvin peittävyyttä, mutta en kuitenkaan halua raskasta maskia kasvoilleni. Valitettavasti minulla on sen verran peitettävää kasvoissa, että joudun kyllä tämän lisäksi käyttämään paikoitellen peitevoidetta, mutta sen päälle Iredalen puristepohja on just passeli mulle. 

Pari viikkoa sitten kävin kampaajalla Kaisaniemen Mansnerilla ja silloin päivitin sävyn hieman lämpöisempään Warm Siennaan. Nyt kun iho on ruskettunut, näyttää meikki taas asteen paremmalta. Sävyjä on tosi mukavasti myynnissä ja uskon, että kaikille löytyy se paras vaihtoehto!

Koska minulla oli jo ennestään kuvassa näkyvä rasia puristepohjalle, ostin vain täyttöpakkauksen ja säästin hinnassa n. 15e. Aloituspakkaus rasioineen maksoi 70e ja tämä täyttöpakkaus reilun viisikymppiä. En usko, että ehdin käyttää uutta pohjaa kesän aikana, sillä se on tosi riittoisaa, vaikka minusta tuntuu, etten ainakaan säästele sen kanssa. Voin kuvitella miten pitkälle se riittää ns. tavallisella iholla, jolla ei ole niin paljon peitettävää, kuin minulla.


Mikäli hinta tuntuu turhan kovalta pelkästä meikkipohjasta, voin suositella myös toista, hieman edullisempaa versiota. Artdecon mineraalimeikkipohjaa käytin vielä vuosi sitten kesällä ja olin siihenkin tosi tyytyväinen. Ostin sen Iso-Roobertinkadulta Kauneushoitola Meikkipussista ja olen varma, että sieltä saa ainakin erittäin hyvää palvelua sillä tunnen hoitolan pitäjän :)

Seuraavaksi saatan panostaa Jane Iredalen siveltimeen, mutta tällä hetkellä käytän Ecotoolsin kabukia, johon olen ollut ihastunut  jo pitkän aikaa.

Iredalelta saa toki paljon muitakin tuotteita esim. kasvojen pohjustamiseen, huulikiiltoja, luomivärejä, kosteuttavia suihkeita.. vaikka mitä. Kannattaa tutustua :)

Iredalen jälleenmyyjät löydät täältä.

Lähde tekstin tiedoille otettu Jane Iredalen omasta esitteestä. 


2 kommenttia:

 1. Nuo mineraalimeikit kiinnostavat, mutta jostain syystä en osaa kyllä yhtään käyttää niitä itse. En lainkaan!
  Sain kerran meikin tehtynä Idunin tuotteilla ja siitä tuli kyllä loistava :)
  http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2013/02/eira-estetica.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, mikä niissä on se juttu, ettet osaa käyttää? :) Mä taas käytän niitä just siksi, että ne on niin helppoja verrattuna meikkivoiteeseen. Nopeita levittää ja ei tuu mitään sotkuja. Rajojen kanssakin on helpompaa, siis välttää sellaisia. Mukanakin tuo kulkee ja sitä on helppo lisätä, jos tarvetta :)
   Oi, ihanan meikin sait kyllä ja olet todellinen kaunotar! <3 Vaikuttaa kivalta paikalta myös!

   Poista