Hyviä huomenia, parempia päiviä.Kuten Instan puolelta jo ehkä huomasittekin, oli tänään hieman erilainen aamu verrattuna tavanomaiseen. Noin viisi yli kahdeksan soi nimittäin ovikello ja ulko-oven takana seisoi hymysuinen lähetti sininen Ikean kassi kädessään.
Kyseessä oli Ikean ihanan erilainen uuden kuvaston lanseeraus, joka tänä vuonna painottuu erityisesti makuu- ja kylpyhuonetuotteisiin. 

Koska tämä ei suinkaan ollut mikään yllätys (paitsi tietysti sähköpostin saatuani yllätyin iloisesti mahdollisuudesta), olin kutsunut myös ystäväni (kyllä, edelleen ihana pallero masussaan) nauttimaan aamiaista kanssani. Itselläni alkaa tänään pitkä yövuoroputki ja ystäväni taas odottelee masuasukkia saapuvaksi, joten olimme molemmat erittäin iloisia sujuvasta aamutreffailusta, jonka muonapuolikin oli jo valmiiksi meille järjestetty!Missäpä muuallakaan on kaikkein hauskinta nauttia aamupalaa, kuin makkarissa pehmeällä sängyllä kuulumisia vaihdellen, joten katoimme herkullisen aamupalan suoraan sängylle. Petasin sentään sängyn ennen ystävän tuloa, jotta ei tarvisi meidän lakanoissa pyöriä.

Ikean aamupalakassista paljastui vaikka mitä! Oli croissanttia, leipää, mehua, kahvia, graavilohta, keksejä, marjoja..jopa oma kahvinkeitin ja kylpytakki! Lohen hajun perässä saimme myös Vimpulan jalkoihin kiehnäämään. Se on takuuvarma houkutuskeino..


Ruokatarvikkeiden mukana saimme ihailla myös valtavaa Ikean uutta katalogia, joka suuressa koossaan on melkeinpä keräilykappale :) En voinut kuin todeta, miten Ikea onnistuu kerta toisensa jälkeen asettelemaan tuotteensa niin herkullisesti, että niitä tekisi mieli tilata siltä istumalta. Olen aina tykännyt myös Ikean tavaratalojen "huonemaisesta" esillepanosta. Ihan kuin astelisi kodista toiseen ja tunnelma muuttuu parin metrin välein.

Avasimme webcastin kannettavalta tietokoneelta ja kuuntelimme aamupalaa mutustellessa Ikean uusista tuulista sekä heidän visioistaan mitä parempiin aamuihin tulee. On muuten ihan totta, että hyvät aamut saavat alkunsa jo edellisenä iltana. Itselläni on tapana pohtia huomisia asuja jo tämän päivän puolella, jotta lähtemisestä tulisi edes hitusen mielekkäämpää. Siinä viiden aikaan aamuyöstä aivot ei ole välttämättä täysin terässä, joten valmiiksi aseteltu puurolautanen ja mietitty asukokonaisuus auttavat ehtimään oikeaan bussiin.

Webcastin mukaan laiminlyödyimmät huoneet sisustuksen osalta ovat useimmiten kylpyhuone sekä makuuhuone. Itse liputin kyselyssä kylpyhuoneen puolesta sillä se on meillä jäänyt todella vähälle huomiolle eikä siitä syystä ole blogissakaan vilahtanut muistaakseni kertaakaan.

Edelliset asukkaat remppasivat kylppärin muutama vuosi sitten, mutta kyllä tuoreilla muutoksilla saisimme siitä varmasti paljon miellyttävämmän käyttää. Muutama Ikean kaappi sinne hommattiin ja tietysti pieniä sisustustavaroita saippuapullosta suihkujakkaraan, mutta vanha, halkeileva lavuaari sietäisi jo lentää kaatopaikalle. Allekirjoitan täysin sen ajatuksen, että juuri makuuhuoneen sekä kylpyhuoneen viihtyvyys tekisivät myös aamuistani parempia. Tilava, hyvin ilmastoitu kylpyhuone riittävällä laskutilalla siintää unelmissani. Todellisuus on kuitenkin toinen. Suihkun jälkeen meikkaan hiostavassa, hämärässä tilassa, jossa vähän väliä meikkisuti lentää joko lavuaariin tai vessanpönttöön tilan puutteen vuoksi. Yleensä olen hiustenkuivauksen jälkeen siinä kunnossa, että voisin mennä samantien uudelleen suihkuun. En edes uskalla ajatella millaista kylppärissämme olisi touhuta pienen tai isomman "sinappikoneen" kanssa.
Tämä aamu oli kuitenkin erilaisen alkunsa vuoksi aivan superhauska! Liian harvoin näen ystäviä puoli yhdeksän aikaan brunssin tai tavisaamiaisen merkeissä. Rauhalliset päivän aloitukset piristävät pitkälle iltapäivään ja hyvässä seurassa vietetty päivän ensihetki saa eittämättä hymyn huulille.

Puolen päivän jälkeen saatoin ystäväni kotimatkalle ja totesimme, että seuraavan kerran nähdään sitten kolmistaan pikku palleron saavuttua, aivan mieletöntä!Lähdenkin tästä selailemaan vielä uutta kuvastoa sekä valmistautumaan työiltaa varten. Ihana aamu vierähti huomaamatta jo iltapäivän puolelle.

Sinä pääset kurkkaamaan uuden kuvaston tuulia osoitteesta ikea.fi/kuvasto, painetun kuvaston löydät Ikea-tavarataloista 22.8 alkaen ja se jaetaan Ikea-tavaratalojen lähialueiden talouksiin ensi viikolla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti