Vihreää juomaa.


Lehtikaalismoothie

pari-kolme lehtikaalin lehteä
salaatinlehtiä
puolikas banaani
1 dl omppumehua
puolikkaan sitruunan mehu
teelusikallinen macaa
ripaus hampunsiemeniä
desilitra jäitä
vettä 


Nyt on tullut syötyä salaattia aivan urakalla meidän pihalla villitsevät salaattivuoren takia. Lehtikaali jatkaa kasvamistaan varmaan niin kauan, kunnes saan ne kaikki noukittua talteen ja vihreä tavissalaatti ei lopu vaikka ollaan vedetty sitä lounaaksi, välipalaksi ja illalliseksi. Yksi iso etanakin sieltä jo seasta löytyi posket pullollaan. Piti huutaa mies apuun sillä etanat saavat multa jalat veteläksi ja meidän asuinseudulla niitä valitettavasti riittää.

Vihersmoothieita pystyy tekemään vaikka millaisilla ohjeilla. Tällä kertaa joukkoon löysi tiensä myös banaani ja omenamehu. Banaanin kanssa ei kannata hurjastella, se kun maistuu kaikkien muiden yli hyvin helposti. Muuten nuo mitat ovatkin aikalailla arvioita, koska en yleensä noudata muuta kuin mutu-tuntumaa. Jäitä lisäsin siksi, että kylmä smoothie maistuu vain niin paljon paremmalle, kuin väljähtänyt ja lämmin salaattijuoma.

Näitä nyt vedelläänkin sitten koko kesä urakalla. Ehkä pitäisi tehdä vaihteeksi vaikka lehtikaalisipsejä tai selvitellä voisiko lehtikaalia myös pakastaa talven varalle. Siinä kun on aivan hurjasti hyviä ravintoaineita! :)


terveellisin terveisin, 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti