Tekijänä valokuvaajat.


Olen ihan lumoutunut, kun tulee ohjelmia valokuvaajista. Istun tv:n ääreen ja sitten kaikkien pitää olla mieluiten ihan hiljaa. Kuuntelen korvat tarkkana, ammennan ja tuumailen jokaista kuulemaani ajatusta. Tietenkin myös ihailen niitä valokuvia, joita kaiken juttelun lomassa vilahtaa.

Tekijänä-sarjasta pidin erityisesti. Kiva kuvaustyyli, fiksuja valokuvaajia, hyviä ajatuksia ja hirmuisesti inspistä. Suomalaisiin dokkareihin on helppo samaistua ja ihmiset tuntuvat olevan lähellä, vaikka en heitä henkilökohtaisesti tunnekaan. Pidin toki myös Teemalta tulevasta Magnum - tarina valokuvan takana -sarjasta, mutta fiilis oli sen äärellä vähän toinen. Kaikesta huolimatta jokaisesta jaksosta jää aina jotain pientä käteen. Lahjakkaita kuvaajia on ilo seurata ja tällaisten ohjelmien myötä pääsee näkemään jotain, mitä ei muuten näkisi. On mielenkiintoista tietää mitä kulissien takana tapahtuu tai miten kuvat syntyvät. Yksikään valokuvaukseen liittyvä dokkari ei ole ainakaan vähentänyt innostustani kuvaamiseen. Päinvastoin, ajatukset juoksee taas ihan villinä :)

Tässä linkit Tekijänä-sarjan valokuvaajien osalta:
 

Suosittelen katsomaan :)
 
Kuvat otin screen shotteina ohjelmasta.


2 kommenttia:

 1. Meeri Koutaniemeä olen seurannut jo pitkään! Hän osaa lähestyä ihmistä... mennä mukaan heidän elämäänsä.. ja saa näin aivan uskomattomia kuvia aikaiseksi.
  Valokuvaaja Tiina Puputti oli juuri täällä linnassa ottamassa henkilökuvia syksyllä ilmestyvään kirjaansa Pose. Lokakuussa hänellä olisi Hesassa kurssi "Ihmisiä syksyisessä kaupungissa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Siinä näkee mitä saa aikaiseksi, kun ei ole kiire ja haluaa oikeasti nähdä vaivaa kuvien eteen :) Taidokas kuvaaja.
   Mun täytyy vilkasta kurssiakin ;)

   Poista