Sunkissed.


Kalkkilaivan kapteeni täällä päivää!
Ei vaiskaan, enhän minä nyt enää ole ihan niin valkoinen saatuani käsiini näitä rusketusaineita. Jokavuotinen rasvailurumba on jälleen alkanut ja nyt on kova tahto saada hipiä edes aavistuksen päivettyneen oloiseksi. Aikuisiällä auringon tuoma rusketus ei ole minuun enää juurikaan tarttunut, joten jotain apuja näin kesän kynnyksellä kaivataan.

Tällä kertaa kylppärin hyllyltä löytyy pari ACOn tuotetta (kasvoille ja vartalolle tarkemmin sanottuna), yksi Lumenen kasvovoide sekä Laveran vartalovoide. ACOt sain blogin kautta testiin, Lumene on vanha tuttu (joskus talvellakin käytöstä löytyvä) ja Lavera mieluinen uusi tuttavuus. Nyt olen testannut näitä kaikkia vähintään pari kertaa, joten osaan hieman kertoa mitä mieltä rasvoista olen.


Kuten kerroin, Lumenen itseruskettava kasvovoide on vanha tuttu tuote, jota olen tainnut pari kertaa ostaa lisääkin. Se on melko keveä, geelimäinen voide, jota olen levittänyt silloin tällöin talvella kasvorasvan päälle pientä väriä tuomaan. Keväällä tämän käyttö jäi joksikin aikaa ja sittemmin kaivoin sen jälleen esiin. Nyt sitä voisi levittää jo ihan itsekseen ilman muita rasvoja, mutta talvella iho on sen verran kuiva, ettei tämä taida riittää kosteuttamaan tarpeeksi.

Kyseisen itseruskettavan käyttö on helppoa eikä tällä saa aikaiseksi mitään pahoja raitoja nassuun. Rusketusteho on hyvin hillitty ja tulos vain aavistuksen päivettynyt, joten talvellakaan ei tule ylilyöntejä. Jossain määrin olen kaivannut tämän kanssa hieman tujakampaa tehoa, mutta toisaalta tuote on juuri siksi hyvä, että sitä voi käyttää kovin huolettomasti. Tuoksu ei ole erityisesti mieleeni, mutta ei se ole käytössä haitannutkaan. Aika usein laitan näitä rusketusvoiteita illalla, joten nukkuessa en paljon ole niitä haistelemassa :) Purkin ulkonäkö voisi olla raikkaampi, mutta ruskea sopii tietysti rusketusvoiteeseen! Tätä kannattaa ravistella ennen käyttöä, tai muuten purkista tulee rasvat ja nesteet erikseen ulos.

***

ACOn rasvoja olen tainnut käyttää viime aikoina kaikkein ahkerimmin. Ne ovat olleet Lumenen tapaan tosi kevyitä ja helppokäyttöisiä. 
Kasvoille tarkoitettua rasvaa olen huomannut laittavani parikin kertaa päivässä, mutta edelleen on nähtävissä vain pientä päivetystä. Olen pohjasävyltäni todella vaalea, joten tämän kanssa taidan olla sitten enemmän lähempänä normaalia :) Kyllä ainakin omat silmät erottavat miellyttävämmän sävyn, kun aamulla peiliin katselen. Iho vaikuttaa terveemmältä ja kuulaammalta heti, kun se hieman saa väriä ylleen. ACOn sunkissed face creamia olen käyttänyt ihan pelkiltään ja se tuo mukavasti kosteutta kesäiholle. Voide sisältää E-vitamiinia, auringonkukka-, sekä canolaöljyä ja se on kevyesti hajustettu. Tuoksu on aavistuksen pistävä, kuten näissä itseruskettavissa yleensä, mutta en ole kokenut sitä ongelmaksi. Olen melko salliva tuoksujen kanssa, jos tuote tuo muuten sitä kaivattua väriä pintaan :)

Olen laittanut tuotetta monesti meikin alle eikä ole sen suhteen ollut mitään ongelmia. Tätä voi siis huoletta käyttää niin illalla, kuin aamullakin. Nyt kun vertailen mielessäni näitä Lumenen ja ACOn kasvorasvoja, alan kallistua enemmän ACOn puoleen. Jossain määrin sen käyttö on ollut miellyttävämpää ja sävy kivempi :)ACOn sunkissed body lotion tuli myös uutena tuttavuutena käyttööni. Voide on juoksevaa ja tuoksuu samalta, kuin sarjan kasvorasvakin. Tuoksusta erottaa selvästi rusketusvoiteelle ominaisen hajun, joka lienee DHA:sta peräisin. 
Tätä olen käyttänyt ympäri vartaloa aina suihkun jälkeen sekä silloin tällöin, kun olen muistanut sitä lisäillä sääriin nopeamman rusketuksen toivossa. Tällä hetkellä, jo useita kertoja tuotetta käyttäneenä, voin todeta, että varsinkin säärissä on paljon kivempi sävy verrattuna valkoisiin kanankoipiin, jotka talven jäljiltä housun puntista vilkkuivat. 

ACOn vartalovoide on riittoisaa ja helposti levittyvää. Se myös kuivuu mukavasti eikä näin ollen tarvitse kauaa odotella pukeutumisen kanssa. Tästä tuli hyvä kilpailija Doven summer glowlle, jota olen käyttänyt monena vuonna. 

***

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä kokemuksia Laveran self-tanning lotionista. Törmäsin tähän voiteeseen jossain blogissa ihan vahingossa ja hyvistä arvosteluista johtuen nakkasin sen kaupunkireissulla kassalle. Voide on ehdottomasti täyteläisintä kaikista edellämainituista, mutta myös parhaimman tuoksuista! Tuoksussa on havaittavissa jotain tuttua kesämäistä, joka oletettavasti liittyy nimenomaan rusketusominaisuuteen. Päälimmäisin tuoksu on kuitenkin paljon miellyttävämpi, oikeastaan ihanan pähkinäinen macadamian tuoksu, joka leijuu iholla pitkään. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen istahdin koneelle tekemään hommia ja huomasin, että nuuhkaisin ohimennen käsivarttani aina vähän väliä. Pidän siis tuoksusta tosi paljon, mutta se on myös omalla tavallaan aika vahva. 

Rusketusteho on tässä voiteessa mielestäni kohdallaan. Heti ensimmäisen kerran jälkeen tulokset olivat selvästi nähtävissä ja tykkäsin siitä, että tätä ei tarvitse olla levittämässä joka välissä rusketuksen aikaansaamiseksi. Koska voide on kermaisen paksua, sitä tulee väkisinkin levittäneeksi paljon runsaamman kerroksen, jolloin tehokin on suurempi. Purkki ei ole loppujen lopuksi kovin suuri, joten pohdin miten kauan tämä riittää. Hinta oli näistä voiteista korkein, vajaa 20e. 

Laveran tuotteet on valmistettu puhtaista luonnon raaka-aineista, joten niiden käyttö on siitäkin syystä paljon miellyttävämpää verrattuna muihin. Luonnonkosmetiikan käyttö on omalla kohdallani vielä aika lapsen kengissä, mutta veri vetää niiden suuntaan, joten Lavera on tervetullut kylppärin hyllylleni toistekin :) Tästä pidin eniten!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti