Berliiniin.


Ihanaa! Taas on se aika, kun lennot ja hotellit on varattuna johonkin maailman kolkkaan.
Tällä kertaa pääsen tutkimaan Berliinin katuja heinäkuussa, kun lähden ihan melkein kohta lomalle lompsis. Sitä ennen kysyn teiltä vinkkejä käymisen arvoisista paikoista, hyvistä ravintoloista tai paikoista, joissa kannattaa nauttia tuopillinen huurteista tai lasillinen viiniä. Ehkä jollakulla olisi suositella hyviä ostospaikkoja, jotta saan matkalaukkuun täytettä kotimatkalle :) Mitä vain kertomisen arvoista voi nyt näpytellä Berliinistä :)

Juhannuksena tulin lukeneeksi Mondon oppaan ja sieltä jo jotain kirjoittelinkin muistiin. Liian täydeksi en tällä kertaa lomareissua halua suunnitella, koska Berliinissä kannattaa myös pysähdellä nauttimaan fiiliksestä. Ja kivointa onkin ehkä laahustella sinne minne nenä näyttää. Sillä tavalla voi eksyä jonnekin, missä ei olisi muuten edes käynyt. Loma - mikä ihana keksintö!


12 kommenttia:

 1. Voih! Berliini on aivan ihana paikka! Viime kesänä olin viikon ja lähtisin koska vaan uudestaan :) Jos haluaa kokeilla korealaista ruokaa kannattaa käydä YamYam-nimisessä ravintolassa, joka sijaitsee Mittessä. Se on halpa ja hyvä ravintola. Tämän ravintolan läheiset kadut ovat muutenkin kivoja. Kannattaa käydä iltasella katsomassa menoa. Thaimaalaista ruokaa saa Mr. Hai & Friends ravintolasta. Käytiin siellä parikin kertaa. Samalla aukiolla on muitakin ravintoloita (Käytiin myös jossain italialaisessa). Parasta on, että kaikilla näillä ravintoloilla on terassit, joissa voi istua iltaa :) Mahtavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Olen lueskellut tuota samaa ylistystä netistä enemmänkin, joten vaikuttaa tosiaan mukavalta paikalta :) Kiitos paljon vinkeistä! Nälkä tulee varmasti, joten on mukava tietää jotain paikkoja jo nimeltä :)

   Poista
 2. Näissä kannattaa käydä: Ostoskeskus Kadewe, mielenkiintoiset museot ja Berliinin eläintarha.

  Hyvää reissua!

  Laura

  VastaaPoista
 3. Oi Berliinin brunssit! Voi jestas ne on hyviä. Suosutuihin paikkoihin pitänee varata pöytä tai varautua odottelemaan :) Varmasti tuossa oppaassa ne hyvät tipsit löytyikin, mutta esim. Holocaust Memorial on mielestäni vaikuttava. Ihanaa reissua ja pian nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uiii <3 Olen kuullut, että siellä osataan brunssailla ;) Meillä ei ole hotellissa aamiaista, joten pääsee brunssille mihin vaan :) Täytyypä tsekata, jos varaisi jo valmiiksi jonkun ainakin ekalle aamulle, ettei ehdi tulla liian kova nälkä.
   Pian nähdään, ja arvaas mitä, mä tuun ehkä autolla :DD

   Poista
 4. Oh, pääsenkö matkalaukkuun? Haluaisin äkkiä karkuun täältä suomenkamaralta. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Hyvin mahdut, kun olet niin pikkuruinen ja simpsakka <3 pus <3 Onko sulla mitään suuntaa tiedossa kesäksi tai syksyksi? :)

   Poista
 5. Mustafa kebab Kreuzbergissä on ihan must. Maailman parasta kanakebabia. Jonot ovat välillä yli tunnin mutta worth the wait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No se täytyy pitää mielessä! :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Heip muru, blogissa kirjoittelin Berliinin tärpeistä silloin reissumme jälkeen, löytyy Saksa tai Matkat tagin alta <3

  Place for Dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, en muistanutkaan, että sulta löytyy sellaisia. Menenkin heti katsoon <3 :)

   Poista