Veet Easy Wax kokeilu.


Näin kesän kunniaksi karvanpoistoasiat alkavat jälleen pyöriä mielessä hieman talvea aktiivisemmin. Mitä tekniikkaa sitä tänä kesänä kokeilisi; päivittäistä höyläämistä (josta ihoni ei pidä laisinkaan), viikottaista epilointia (jonka johdosta sääreni ovat vuosien varrella arpeutuneet ja karvankasvua tapahtuu inhottavasti myös ihon alla) vai olisiko kenties jokin muu, miellyttävämpi tapa poistaa noita pirulaisia? Rivien välistä voitte varmaan huomata, miten mukavasta pikkupuuhastelusta onkaan kysymys ja miten innoissani olen näistä kilometrisääristä, joiden pinta-alalle mahtuu yksi, jos toinen (satamiljoonaa) paksua karvan alkua. Olen siitä "onnekas" että omat säärikarvat ovat juuri niin tummia ja paksuja, että jo pienikin alku näkyy mustana pisteenä iholla ja eilen höyläilty iho tuntuu jo tänään karhealta. Silkinsileät sääret ovat ihanat, mutta usein sitä iloa kestää vain pienen hetken. Kylppärissä vietetystä ajasta toivoisi joskus melkein palkkaa tilille..

Oli mukava päästä kokeilemaan Veetin EasyWax - tuotteita, jotka ilolla vastaanotin blogini puolesta helpottamaan karvataistelua. Olen nyt kokeillut jänskää lämminvahamenetelmää, kuin myös ihokarvanpoistovoidetta. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, joista hieman kokemuksia alla :)


Ensimmäisenä testaukseen pääsi Veet ihokarvanpoistovoide vaaleanpunaisessa tuubissaan. Olin meikkaamassa jotain menoa varten kylppärissä ja hoksasin, että tässähän voisin samalla kokeilla miten tuo voide oikein toimii. Olen joskus aikaisemmin käyttänyt jonkinlaista vaahtoa, mutta en muistaakseni voidetta laisinkaan. Joka tapauksessa en jäänyt vaahdon käyttäjäksi, joten tästä voisin päätellä, että menestys ei ollut kovin kummoinen.

Ihokarvanpoistovoiteen mukana tulee pieni lasta, jolla levitin voiteen reippain ottein säärelle. Tein niin, että kokeilin ensin toisen säären kanssa, vaikka molemmatkin olisi voinut hoitaa samaan aikaan. Ohjeissa sanotaan, että pitäisi ensin kokeilla pienelle ihoalueelle mahdollisen allergisen reaktion takia, mutta minulla oli kiire, joten en ehtinyt sitä nyt tehdä. Suosittelen kuitenkin!

Sain voiteen nopeasti levitettyä ja huusin miehelle olkkariin voisiko laittaa ajastuksen kolmen minuutin kohdalle. Jatkoin meikkaamista ja miehen huikatessa kolmen minuutin jälkeen aloin kaapia voidetta lastalla pois. En oikein tiennyt mihin käytettyä voidetta laittaisin, kun ajattelin, että menee vielä lavuaari tukkoon, jos virutan kaiken tuon voiteen viemäristä alas. Siispä pyyhin lastan joka kaapaisun jälkeen talouspaperiin ja lopuksi pesin ihon suihkussa suihkugeelin kanssa aika rivakoin ottein, kun ajattelin, että loputkin karvalaiset saavat kyytiä tällä tavalla.

Toistin saman toisen säären kanssa ja jatkoin meikkaamista. Mies laittoi taas ajastimen päälle, mutta jossain vaiheessa havahduin ajatukseen, että nyt on kyllä varmaan kolme minuuttia mennyt. Ei ihan muistanut mies kertoa ajan kulumisesta, joten toisen säären kohdalla voide pääsi vaikuttamaan hieman pidempään.

Ihokarvanpoistovoide lupailee, että ihosta tulee silkinsileä ja olet valmis mihin tahansa tämän operaation jälkeen. Olin rehellisesti sanottuna kyllä yllättynyt voiteen tehosta! Kolmessa minuutissa olin saanut tosiaankin sileät sääret ja karvat olivat tipotiessään ainakin suurimmaksi osaksi. Parasta oli, että sääret ihan tuntuivat sileiltä.

Tummissa karvoissa on kuitenkin se huono puoli, että jos ne katkaisee "ihon reunalla", jää niistä musta piste paistamaan iholle ja näin kävi itsellenikin. Voisin hyvin kuvitella, että tämä voide toimii erityisesti hentojen ja vaaleiden karvojen kanssa, jolloin ei ehkä ole niin justiinsa, jos jonnekin jää hajakarva tai kun karva ei lähde kokonaan pois.

Ihokarvanpoistovoidetta oli joka tapauksessa miellyttävä käyttää, se ei haissut millekkään (olin varautunut kamalaan kärtsäykseen!)ja tuntui hellävaraiselta. Minkäänlaista kihelmöintiä taikka kuumotusta en tuntenut ja näin ollen voide tuntui turvalliselta käyttää. Olin iloinen erityisesti voiteen nopeasta vaikutusajasta sillä ehdin juuri ja juuri laittaa ripsivärin ripsiin, kun oli jo aika ottaa voide pois.


Toisella kerralla pääsin kokeilemaan Veetin lämminvahausmenetelmää, joka lupaa poistaa karvat jopa neljäksi viikoksi.
Pakettiin kuului vähän kaikenlaista, jopa tuommoinen sähköjohto. Edistynyttä, mietiskelin pakkausta purkaessani. Entisaikojen vaaralliset vahakokeilut mikrolämmittelyineen ja hyvän ystäväni paha palovamma kuuman vahan kanssa palautuivat mieleeni. Olinkin ihan ekstravarovainen tämän härvelin kanssa.

Kaikki sujui kuitenkin ongelmitta, kun seurasin vain ohjeita. Laitoin tuon kuvassa näkyvän punaisen vahapakkauksen kuvan keskeltä löytyvään lämmityslaitteeseen, liitin johdon kiinni ja kytkin koko komeuden pistorasiaan. Kuvasta puuttuu pieni teline, johon lämmityslaitteen saa kätevästi pystyyn. Tämän jälkeen ohjeissa neuvottiin odottamaan 20 minuuttia ja kokeilemaan vahan lämpötilaa paperille rullaamalla. 20 minuutin kuluttua en saanut vahaa rullautumaan, joten ohjeissa käskettiin odottamaan vielä hetki.

Vahan lämmettyä noin 25 minuuttia, aloitin rullailemaan vahaa sääriin laitteen avulla. Vaha oli tosiaan jännän punaista, joten se oli helppo havaita. Laitoin ensin yhden kerroksen, mutta huomasin kahden kerroksen toimivat paremmin säärilleni. Aluksi levitin vahaa reilun 10 sentin aluelle, mutta huomasin, että puolet lyhyemmillä pätkillä sain karvat paremmin irti. Asetin ihokarvanpoistoliuskan poikittain vahatulle alueelle ja nykäisin rivakalla ranneliikkeellä. Oikeasti liuska tulee kai laittaa pitkittäissuunnassa, mutta tällä tavalla en saanut juuri mitään irtoamaan, joten siitä syystä vaihdoin liuskan suuntaa. Käytin liuskoja myöskin useamman kerran, koska käytettyjen liuskojen kasa alkoi muutenkin kasvaa mahdottomaksi. En tiedä minkä verran niitä oikeasti pitäisi kulua, mutta näiden säärien kohdalla ei voi ainakaan säästeliäästä käytöstä puhua.

Vartin puuhailun jälkeen vaha alkoi tuntua jäykältä ja lämmitin sitä lisää lämmityslaitteessa. Kun olin saanut sääret käytyä läpi, pyyhin jalat vielä lopuksi jälkihoitopyyhkeellä, jissa on ilmeisesti jonkinlaista rauhoittavaa öljyä.

Vahauslaitteen käyttö oli mielestäni todella helppoa ja paljon siistimpää verrattuna vanhaan lämmitä-mikrossa-levitä-puulastalla-systeemiin. Tein homman valoisassa paikassa olohuoneen lattialla eikä tarvinut pelätä paikkojen sotkeentumista. Hieman käsiin tuli vahan jämiä, koska käytin liuskoja useampaan kertaan.

Hyvä asia vahauksessa on se, että karvat lähtevät kokonaan. Moni karvanpoistomenetelmä ei mahdollista yhtä pitkää karvatonta kautta, mutta tuo neljä viikkoa karvattomuutta ei kyllä valitettavasti omalla kohdallani ole mitenkään mahdollista. Joka tapauksessa pidän siitä, että karvat lähtevät kokonaan ja voin sanoa ainakin niille ko. tapauksille hetkellisesti heippa, vaikka sitten vierestä saattaakin joku kasvaa nopeasti tilalle.
Mielestäni hommaan meni kuitenkin niin paljon aikaa, että mietin monta kertaa miksi käyttäisin vahausmenetelmää kotona epilaattorin sijasta. Hajakarvoja jäi aikalailla ja jouduin vahauksen jälkeen vielä sheivaamaan, joka ei varmaan tuntunut ihosta kovin kivalle. Koska laitteessa käytetty vaha ei ole vesiliukoista, jäin miettimään miten laite puhdistetaan mahdollista seuraavaa käyttökertaa varten. Itse olen kokeillut vahausta tällä laitteella vasta kerran, joten saa nähdä miten tukossa levityspää on toisella kerralla vai lämpiääkö siinä oleva vaha niin, että rulla pyörii taas moitteettomasti.

Näiden kokeilujen jälkeen voisin kuvitella käyttäväni kumpaakin tuotetta vielä joskus, mutta pidän epilaattoria edelleen parhaimpana tapana poistaa karvat sääristä. Valitettavasti kuorimisesta huolimatta karvoja kasvaa myös ihon alle ja niitä onkin sitten vaikeampi saada sieltä pois. Siitä syystä käytän myös usein sheiveriä, joka on se kaikista nopein tapa muutenkin, kun pitää päästä nopeasti hyvään lopputulokseen lähtiessä vaikka kaupungille hame päällä.

Löydän kummastakin tuotteesta siis hyviä sekä huonoja puolia, molemmat olivat omalla tavallaan miellyttäviä käyttää. Jos omistaisin kesämökin, niin veisin voidetta varmasti sinne. Sitä käyttäessä ei tarvitse sähköä ja homma hoituu muutamassa minuutissa. Voide tuntui myös hellävaraisemmalta sheiveriin verrattuna.
Vahaa käyttäisin silloin, kun on enemmän aikaa kauneudenhoitoon ja haluan pysyvämpiä tuloksia.

Kaikista paras olisi kuitenkin, jos pääsisi kunnon valohoitoon, jossa karva tuhotaan valoimpulssin voimalla. Valitettavasti tämä taitaa kuitenkin olla se kallein vaihtoehto, joten minun täytyy nyt ainakin toistaiseksi tyytyä näihin huokeampiin vaihtoehtoihin ja ostaa vaikka uusi epilaattori tuon nykyisen antiikinaikaisen tilalle :)

Kiitokset Veetille tuotteista!10 kommenttia:

 1. Miten näiden karvojen kanssa onkin aina niin vaikeaa.. Minullakin on tosi tummat, näkyvät ja nopeasti kasvavat karvat. Järkytyin viime kesänä, kun työkaveri kertoi, ettei ole tehnyt karvoille mitään kolmeen viikkoon, eikä säärissä näkynyt mitään!! Onni toisilla.. Minun täytyy vedellä vain sheiverillä, koska epilointi sattuu niin paljon.. eikö sinua? Omen myös harkinnut sokerointia tai jotain muuta mahdollisimman kemikaalitonta, mutta pelkään sen sokerirepimisenkin sattuvan liikaa.. hmph.. varmaan aika samantuntuista kuin tuon vahan kanssa poisto..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sas muuta :D Kyllä on vaalea- ja hentokarvaisilla helppoa. Enpä viitsisi itse kolmen viikon, tai edes viikon, paussin jälkeen kaupungilla hillua hame päällä ;) Ja aijai miten turhauttavaa, jos on ollut kiire ja on siinä kiireessä sitten jäänyt joku alue ajamatta puhumattakaan noista haavoista, miltä ei meinaa välttyä, vaikka kuinka varovainen olisi :(
   Kyllä se epilointi varmaan jonkin verran alussa sattui ja en oikeasti omista kipukynnystä ollenkaan, tuntuu että minua sattuu aina kaikki ihan hirveästi. Epilointi ei ole kuitenkaan ollut ongelma ja iho tottuu siihen todella nopeasti. Kainaloista en kuitenkaan pystyisi sillä ottamaan, se olisi jo liikaa ja vähän vaikeetakin. Sokerointiakin olen itse kokeillut, mutta en onnistunut siinä ollenkaan. En myöskään pidä ajatuksesta, että ravaisin kokoajan jossain hoitolassa ja maksaisin palvelusta. Silloinhan minun pitäisi myös kasvattaa karvoja ja sitä en halua kyllä kesähelteillä tehdä ;) Ei auta kun mennä näillä samoilla keinoilla ja yrittää kestää :D

   Poista
 2. Mä muistelisin joskus testanneeni tota voidetta, ja vähän samoin fiiliksin - niitä hajakarvoja jää vähän sinne sun tänne ja sheiverillä piti kuitenkin viimeistellä. Mutta oikeasti tulin hehkuttamaan sokerointia :) Oon nyt käynyt kohta kaksi vuotta säännöllisesti poistattamassa säärikarvoja sokerilla (itse ei kannata yrittää, tulee vaan itkua ja sotkua), ja sinä aikana en ole sheiveriin koskenut. Mulla tulos kestää hyvänä tai ookoona sen melkein kolme viikkoa, sen jälkeen ei kyllä minihameissa tai shortseissa tule hirveästi kuljettua. Toisilla tehoaa paremminkin ja oon myös kuullut keisseistä, joissa karvankasvu merkittävästi vähenee sokeroinnin johdosta. Mullakin on huomattavasti säärikarvat pehmenneet, mutta kyllä ne vaan aina sitkeästi uudestaan puskee esiin. :) Ja sattuuhan se (varmaan saman verran kuin vahaus), varsinkin parilla ekaa kertaa (ja riippuen tähtien asennoista), mutta nykyään olen myös pystynyt ottamaan torkkuja hoidon aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei olen kuullut sokeroinnista ennenkin hyvää! Siitä syystä joskus kokeilinkins itse - no ei onnannut, niinkun arvasit ;) En kuitenkaan haluaisi laittaa yhtään enempää rahaa näihin toistuviin kauneusjuttuihin, vaikka mietinkin just, että kävisin ottamassa ripset muutaman vuoden tauon jälkeen kesäksi. Se aikojen varailu tässä kolmivuorotyön ohella ei oo aina helpoin juttu (terveisin kampaajalla käynyt joskus millon lie?) ja toisaalta eikös sokerointia varten pidä kasvatella niitä karvoja? Miten se onnistuu kesällä :/ ?? Voisi kuvitella, että epilointikin olisi vähentänyt karvankasvua, kun olen sitä yli 10 vuotta tehnyt, mutta ei se kyllä ole. Sokerointi voisi olla talvella hyvä tapa, kun ei yleensä tule liihoteltua hameessa sääret paljaana ;) Voisin joskus ainakin kerran kokeilla, jos löytyy edullinen paikka :) Kiitos kommentista <3

   Poista
 3. Se sokerointihan sattuu ihan hirveästi! Ja oma kokemus rajoittuu siihen että kasvohoidossa kosmetologi sanoi siistivänsä kulmat sokeroimalla. En yhtään tiennyt mitä odottaa mutta apua, miltä tuntui kun yhtäkkiä nykäisi karvat pois. En voisi kuvitella ikinä antavani sokeroida yhtään isompaa aluetta, auts. Kuulun onneksi niihin joiden säärikarvat on hennot. Huomaan tosin että ikä tuo tähänkin pientä muutosta, tai ehkä ihon muuttuminen enemmän atooppiseksi, tai sitten ehkä jopa lisääntynyt kortisonivoiteen käyttö on lisännyt säärikarvoja. En tiedä voisiko tuo viimeinen olla oikea syy. Aion kokeilla tätä esittelemääsi vahaa, vaikuttaa kuitenkin aika helpolta ja vaivattomalta. Ja kaikesta tästä kauneudenhoitoon liittyvästä vaivannäöstä huolimatta toivon tämän aurinkoisen sään ja hamekelien jatkuvan ikuisesti! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä se sokerointi varmasti tuntuu ja kuuluu kategoriaan "kauneuden eteen täytyy hieman kärsiä" :) Kasvoissa varmasti tuntuu vielä ikävämmälle ja jos harvoin tuon tekee, niin ei iho ehdi sillä tavalla tottua. Mutta olet onnekas hentojen säärikarvojen johdosta, voi kunpa itsekin olisin! Onneksi nämä on niitä elämän pieniä suruja ja Suomessa muutenkin puolet vuodesta niin kylmää, ettei paljon tule sääriä vilauteltua. Toivotaan nyt kesän ajaksi paljon aurinkoa ja kauniita ilmoja kaikesta huolimatta <3

   Poista
 4. Mä oon joskus kokeillut tuollaista 3 minuutin voidetta ja ainakin itsellä toiminut hyvin. Ainakin siinä mitä oon itse kokeillut, lukee että jos ei 3min toimi niin voi pitää vähän pidempään mutta korkeintaan yhteensä 6min.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä, siinä taisi olla joku takaraja, jolloin voide tulee ehdottomasti poistaa, mikäli 3 minsaa on liian vähän. Jos laittaa molempiin jalkoihin yhtäaikaa, niin kyllä se voide ehtii toisessa jalassa kuitenkin kauemmin olla. Taidanpas taas huomenna kokeilla voidetta uudelleen :)

   Poista
 5. Täällä ihan samat ongelmat tuon nopean sängen kanssa ja ihanan tummatkin ovat. Viime kesänä aloin itse tekemään sokerointimassaa ja sokeroin itse ja elämähän on yhtä juhlaa kun edes reilun viikon voi olla silosääri! :) ja sokeroinnissahan on se hyvä puoli että karvat poistetaan myötäkarvaan jonka ei pitäisi aiheuttaa niin paljoa sisäänkasvaneita karvoja... No minulla niitä kyllä silti tulee! Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, sulla on sit noin onnistunut sokerointikokemus, kiva :) Onhan se viikkokin nopeasti mennyt, mutta verrattuna jokapäiväiseen sheivailuun se olisi yhtä juhlaa! Totta muuten tuo myötäkarvajuttukin. Se vastakarvaan kiskominen on varmasti puolet siitä kivusta. Epilaattorilla vetelenkin sitten miten sattuu, siihen on jo jalat tottuneet tai turtuneet.. :D Mukavaa viikkkoa Tähtianikselle <3

   Poista