Mullin mallin.


Tältä on näyttänyt meidän pienellä pihalla jo viikon päivät. Sikin sokin laudanpätkiä, multaa ja Vilman leluja. Itse olen puurtanut yövuoroissa, mutta mies on saanut jo paljon aikaan pihamaalla. Olen aina herättyäni antanut uusia ohjeita ja ollaan yhdessä tuumailtu millaisia muutoksia pihalle tänä vuonna tekisimmekään. Edelliset asukit ovat istuttaneet pihan täyteen eri aikaan kukkivia kukkia, mikä on tosi mukava juttu. Osa perennoista alkaa kuitenkin jo harventua, joten niihin täytyy tänä kesänä panostaa. Kaipaamme pihaan myös enemmän järjestystä ja vähemmän mutkittelevia kivireunustoja.

Kovin suuria muutoksia tuskin tulemme tekemään, mutta koko vasemman reunan laitamme nyt uuteen uskoon. Aurinko paistaa koko päivän oikealle reunalle, mutta vasemmallakaan ei pimentoon joudu. Ei ainakaan nyt, kun naapuri poisti kokonaan välissämme olleen syreenipuun. Se piti vähän näkösuojaa, mutta oli jo niin kuollut, että jouti menemään. Sama kohtalo alkaa olla omallakin syreenillämme. Tykkään kovasti niiden violeteista ja valkoisista kukista, että harmittaa, kun ei niistä enää pääse omalla pihalla nauttimaan. Onneksi ollaan saatu aikaan muutamia uusia kasvuja, joten toivottavasti niistä olisi muutamassa vuodessa taas iloa pihan asukeille oli ne sitten me tai joku muu.

(Huomaa myös kuolleet "katajat" ja tietokoneen sähköjohto syreenissä.. onks tää nyt sitä modernia pihasuunnittelua?)Viime vuonna kirjoitin meidän viljelylaatikkorakennelmasta täällä. Jouduimme tekemään laatikot pariin kertaan valittuamme ihan väärää lautaa syötävien kasvien kaveriksi. Tällä kertaa oltiin siis jo asteen fiksumpia, mutta myös nälkä kasvaa syödessä. Siitä syystä laatikkoja nähdään tänä kesänä pihallamme jopa kolme kappaletta! Pihan vasen reuna saa kaksi korkeaa laatikkoa ja oikea reuna pärjää yhdellä hieman matalammalla. Täysi tohina päässä mitä kaikkea näissä uskaltaisin viljellä. Perunaa nyt ainakin ;) Niin ja mitä kaikkea..Tällä hetkellä ollaan laatikoiden kanssa jo aika pitkällä. Ne ei ole enää edes puunvärisiä - jippii! Tulee niin kivat, vaikka itse sanonkin! Mies on ollut tosi ahkera ja mua on harmittanut, että en ole päässyt töiden takia tarpeeksi osallistumaan. On mennyt nää helteet aivan täysin ohi ja tällä viikolla on tietenkin joku viis astetta lämmintä ;) Siitä huolimatta istutukset pitäisi saada kiireenvilkkaa multaan, jotta ensimmäisiä salaatteja pääsisi nauttimaan alkukesästä.

Päärynäpuu on sentään aivan uskomattoman kaunis jälleen kerran ja toinen omenapuu myös puhkesi upeasti kukkaan. Hedelmiä olisi tiedossa mikäli vain ilmat sen sallii.

Terassille olisi tarkoitus rakentaa jonkinlainen hyllykkö, jonne saisin minikasvihuoneet nätisti aseteltua. Lisäksi tomaatintaimet kaipaa aurinkoista paikkaa. Puhumattakaan kesäkukista, joita en ole vielä edes käynyt ostamassa. Suunnitelmissa olisi ehkä markettaa, pelargoneja ja laventelia. Ihanalta näyttäisi myös karpaattienkello ja surfinia.

Pari oliivipuuta jo Hullareilta hankittiinkin niin ja puksipuut olis kans aika must.
Terassinpesukin on jäänyt välistä, kun odoteltiin siitepölyjen kanssa, ettei tarvis heti uudelleen pestä. Kai tuohon terassilautaan olisi tarkoitus jälleen uusi kerros maalata, mutta nämä on nopeasti hoidettuja juttuja. Ulkona on kiva puuhailla pienenkin pihan kanssa, kun vain viimein pääsisin upottamaan sormet multaan.

Löysin muuten kivan taulukon, josta voi vaklata kumppanuuskasveja. Eli mitkä kasvit tykkäävät kaveerata keskenään :) Jos joku tämmöstä pohtii!


Semmosta täällä tällä kertaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti