Eläimellinen Porkkalanniemen visiitti.

Tänään kotitoimistopäivän jälkeen päätettiin lähteä hieman ulkoilemaan. Nopealla mietinnällä kohteeksi valikoitui Porkkalanniemi, jossa ollaan viimeksi käyty muutama vuosi sitten. Se on rauhallinen ja kaunis paikka, jossa voi käydä nopeastikin kääntymässä. Ihanan, mutkittelevan tien varressa on mitä upeampia mökkejä ja suloisia puutaloja, joita niskat vääränä kurkistelin autonpenkistä ja jatkoin haaveilua omasta pakopaikasta luonnon keskellä.

Perillä Porkkalanniemessä odottaa parkkipaikka, jonne voi auton jättää ja viitan suuntaan kun lähtee, pääsee polkua pitkin suoraan rantaan.


Rannan tuntumassa voi helposti käristellä makkarat ja tuhota muutkin reissueväät, mikäli sellaisia on mukaansa pakannut. Puita ja kirvestä löytyy. Niiden lisäksi ihan kunnon katos ja vessakin vielä vieressä. Ylellinen retkikohde, etten sanoisi :)Tällä kertaa ei nähty niemessä ketään. Parkkipaikalla eräs nainen kysäisi neuvoa, miten rantaan löytää, kun olisi näyttänyt komeimmat kalliot ulkomaalaiselle vieraalleen. Muuten oli ihan todella hiljaista. Ainoa kaakatus kuului viereiseltä ulapalta, jossa muutamia kymmeniä tai satoja lintuja lähetteli kutsuhuutojaan.
Otettiin muutamia kuvia ja istuskeltiin hetki merelle tuijotellen.Jos mietit, minne kaikki ihanat leppäkertut aina katoavat, niin tässä vastaus: Porkkalanniemeen! Siellä niitä oli ihan ryppäinä suorastaan! Söpöjä pilkullisia kavereita :)

Ja jotta tämä eläimellinen retki ei olisi aivan turhaan juurikin eläimellinen retki, tapasimme myös erään metsien "kuninkaan" herkuttelemassa saniaisia. Eipä ollut meistä moksiskaan, tuijotteli kyllä vähän kulmien alta. Siitäpä onkin aikaa, kun olen hirven näin läheltä luonnossa nähnyt. Nyt olisi tarvittu kunnon telelinssiä, kun oli niin hyvä malli!

Kotimatkalla bongattiin myös muutama peura. On se niin, että aivan turha lähteä Korkeasaareen katsomaan eläimiä, kun niitä näkee luonnossa melkein yhtä läheltä ja on paljon jännempääkin ;)


Kotimatkalla poikettiin vielä syömään jätskit Cafe Porkkalaan ja tuumattiin, että ensi kerralla tutustutaan myös läheltä löytyvään maatilapuotiin. Tästä ne kesän pikkureissut lähti käyntiin!

14 kommenttia:

 1. Voi, kuinka mukavannäköinen pikkureissu! Ja kiitos vinkistä - näitä säällisen ajomatkan päässä olevia paikkoja on aina mukava saada tietoon, itsekin kun tykätään lähteä usein ex tempore pienille retkille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, jos sait tästä yhden paikan lisää listalle! :) Tuo on kiva paikka ja mukava katsella maisemia & asutuksia autosta, kuten kirjoittelin :) Tässä varmasti kesän aikana tulee vinkkejä muistakin kohteista :) Ihanaa, aurinkoista maanantaita sinulle <3

   Poista
 2. Oho, enpä ole ennen nähnyt noin paljon leppiksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niillä oli jonkin sortin kokous meneillään ;)

   Poista
 3. Jälleen ihania kuvia! Porkkalanniemi on myös minun suosikkini. Käy joskus grillaamassa retkieväitä Lähteelässä. Ja tuota maatilapuotia voin suositella, todella kiva paikka. Mahtavaa viikonlippua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Katinka <3 Hei tuo Lähteelä tarttui meidän matkaan tällä reissulla jostain tienviitasta, joten varsinkin nyt, kun sinäkin vinkkasit, niin tullaan varmasti poikkeemaan! Maatilapuoti saa meistä myös ens kerralla vieraita. Ajeltiin siitä ohi, kun se oli just mennyt kiinni, ja näytti oikein mukavalle :) Aurinkoa päivääsi <3

   Poista
 4. Juu, noilla suunnin olen tainnut joka kerta nähdä hirven, hirviä ja/tai peuran, peuroja. Linlon ulkoilualue on myös mukava paikka, samoilla suunnilla sekin :) Ja maatilapuoti on yksi lempipaikkojamme, ihana miljöö peltomaisemareitteineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! No ihmekös sitten. Olin näkevinäni toisenkin hirven, mutta paljon kauempana ja nuo peurat oli ihan tien vieressä myös. Vaikuttaa kyllä sellaiselta seudulta, jossa niitä paljon näkee :) Linlo on kiva, juu ollaan käyty siellä pari vuotta sitten ja tälläkin kertaa mietittiin sitä. Ehkäpä taas joku kerta poiketaan :) Ei tässä ainakaan kohteet lopu kesäreissujen osalta kesken.

   Poista
 5. Porkkalanniemelle minäkin tahtoisin merta katsomaan! Lähdin kerran vartavasten ryhmämatkalle Porkkalaan, jotta näkisin merenrantamaisemia. Enpä nähnyt :( Meille esiteltiin Kirkkonummen kirkko, jota venäläiset olivat hallinneet, jokunen kartano ja venäläisten hautausmaa...
  Kiva, että Vilmakin pääsi mukaan. Tuollaista leppäkerttujen määrää en ole nähnyt... hauska kokoontuminen heillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikä! Mikä Porkkalan reissu tuommonen on, jossa ei viedä merenrantaan ja kuljetetaan pitkin hautausmaita :D Ens kerralla tulet sit mukaan ja poiketaan samalla sinne puodillekin :)

   Poista
 6. Hui, mä olisin ollut ihan kusi sukassa, jos olisin hirveen törmännyt. Traumoja jostain lapsuuden perukoilta. ;)

  Näissä kuvissa on sitä tunnelmaa! Rupesi ihan hävettämään, kun palasi mieleen ainoa muisto tuosta samaisesta paikasta. Olin lähdössä treffeille erään miehen kanssa ja hän lupasi viedä minut jonnekin "kivaan paikkaan". Minä fiksuna tyttönä sitten pistin jalkaani 12cm korolla varustetut yli polven saappaat. Niillä olikin TOSI kiva hoiperrella tuolla metsän keskellä, kallioita pitkin! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, mä olin menossa jo tekemään lähempää tuttavuutta, mutta toiselle meistä olisi voinut käydä pian hassusti ;)
   Ja mä muuten muistan tän tarinan, hahahah! Oli sillä miehellä varmasti hauskaa, kun se tiesi minne ollaan menossa, voi eii. Tuli kunnon korkkarikävelytesti sulle ;) Halit muru <3

   Poista