Haukankierros.

Käytiin eilen kauniin päivän kunniaksi kävelemässä Nuuksion metsissä. On ollut jo pitkän aikaa agendalla tutustua kyseisen alueen patikkapolkuihin ja katsottiin jo kotona sopiva reitti valmiiksi. Nuuksiossa on varmasti useita eri pisteitä, joista voi lähteä kiertämään reittejä. Me valittiin tällä kertaa aloituspaikaksi Haukkalampi. Viime kesänä piipahdettiin lammella miehen ja äidin kanssa, mutta ballerinat jalassa ei lähdetty sen kummemmin polkuja tallaamaan. Eipä ole allekirjoittaneella edelleenkään kunnon ulkoilukenkiä, mutta ehkä kirjoitan ne nyt ostoslistan kärkipäähän.. Tennareilla selvisi toistaiseksi ihan loistavasti ;)

Alueella oli reilusti muitakin retkeilijöitä niin Suomesta, kuin ulkomailtakin. Puheensorina lakkasi kyllä jossain vaiheessa kierrosta tehdessä, mutta vähän väliä ohiteltiin kaikenkokoisia porukoita. Haukankierros on vain nelisen kilometriä pitkä merkattu reitti, joten ehkä pidemmillä kierroksilla saa olla enemmän omassa rauhassa. Ei meitä ihmiset haitanneet, mutta kumpikin nauttii metsässä kävelystä ja samaan pakettiin usein kuuluu nimenomaan hiljaisuus ja metsän omat äänet :)

Haukankierros sisältää aika paljon nousuja ja laskuja, kuin myös juurakkoja, kiviä ja näin keväällä jonkin verran jäisiä kohtia. Kierroksen aikana voi pysähdellä näköalapaikoille tai muuten vaan nautiskelemaan retkieväitä. Kierros on nopeasti kävelty, jos vain tarpoo menemään, kuten me tällä kertaa tehtiin. Vilma jätettiin kotiin ihan siitä syystä, että sen kanssa lenkin teko kestää kolminkertaisesti, kun jokainen keppi ja mätäs täytyy tutkia. Joskus on ihana vain kävellä ja keskittyä koiran sijasta ihan muihin juttuihin :) Ensi kerralla otetaan urakaksi vähintään puolet pidempi matka eväineen ja ruokataukoineen. Onneksi kevät on vasta aluillaan ja edessä puoli vuotta hyvää retkeilyaikaa. Aikaisen kevään vuoksi on tullut tehtyä jo jonkin verran kesäsuunnitelmiakin ja viime kesänä tekemättä jäänyt telttaretki toteutunee tänä kesänä. En malta odottaa!
Oli sitten miten raskas työviikko tahansa, on ihan varma, että pieni happihyppely metsässä vie ajatuksia toiseen suuntan ja virkistää mieltä. Suosittelen!6 kommenttia:

 1. Voi ihana, kiitos vinkistä. Haukankierros vaikutti sen mittaiselta, että sen käpöttelisi arki-iltanakin kyllä läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! :) Tuo on just sellanen sopiva "pikkukävely", kun tahtoo uusia maisemia ja happihyppelyn. Ei meillä tainnut kovin kauan mennä, hätäisiä vähän oltiin ;)

   Poista
 2. Mä jo malttamattomana oottelen , että pääsen pian lähtemään töistä kotiin. Vedän lenkkarit lähteen ja metsään tarpomaan. On just sellainen fiilis nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa ihanalta! Ehditkö ennen pimeetä? Ei mitään hajua milloin se tuli ;) Mä haaveilen uusista juoksukengistä ja niiden kanssa tarpomisesta..

   Poista
 3. Pieni lenkki metsässä piristää! Suomessa varsinkin metsät on niin komeita ja jylhäitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri :) Hienoja maisemia ja kesällä vielä kivempi lämpöisessä säässä talsia. Olispa kiva päästä joku kerta taas Lappiinkin, mut siihen asti Nuuksio saa kelvata ;)

   Poista