Työhuonedilemma.

Heii, mitäs teidän kuluvaan viikkoon kuuluu?

On taas vierähtänyt hyvä tovi edellisestä postauksesta, mutta tänään nipistän tunnin muista töistä ja keskityn hetken blogiin. Harmillista, että olen joutunut luistamaan näistä vapaa-ajan kivoista jutuista liian monta kertaa muiden velvollisuuksien vuoksi ja toisinaan ei vain jaksa tuijottaa ruutua enää sitten, kun ilta jo vaihtuu yöksi ja nukkuakin pitäisi :) Toivottavasti siellä on kuitenkin vielä joku...tallella...?

Minulla on nimittäin yksi sisustusongelma, johon taidan tarvita nyt apuanne ja silmiänne. Kuten olen joskus täälläkin kertonut, on meidän pöytäkone majaillut jo nelisen vuotta tässä ruokapöydällä. Se ei ole kovin kiva juttu noin niinkuin sisustuksellisesti eikä hirveän kivaa muutenkaan. Ainoa hyvä puoli lienee se, että tietokoneen löytyessä alakerrasta keittiön vierestä ehdin tähän pieneksi hetkeksi myös aamuisin aamupalaa syödessäni. Mies kysyikin, että mites sitten aamuista selviän, kun kone kohta löytyy työhuoneesta! Sinne se nyt kuitenkin olisi matkalla, jotta ruokapöytä saadaan siihen käyttöön, mihin se on tarkoitettukin. Ehkä minä selviän.. juuri ja juuri.

Heti asuntokaupat tehtyämme pari vuotta sitten tiesin, että haluan työpöydän HAY:n pukkijaloilla ja lasilevyllä. Tilattiinkin lasilevy netin välityksellä ja nyt se on viimein saapunut. Minä tietysti aivan intona, että viimeinkin tämä kodin laitto edistyy, mutta kuinkas ollakaan ei nyt ihan vielä edistynyt..


Tilasimme lasilevyn haluamassamme koossa ja toivoimme, että se ei olisi vihertävää lasia. Nämä toiveet otettiin hienosti huomioon, mutta kuulemma lasi vihertää silti sivusta katsottuna, vaikka sille tekisi mitä. Tämä tuli meille yllätyksenä ja siitä syystä olenkin nyt asentanut lasin oikealle paikalleen pukkijalkojen päälle ja joka kerta ohikävellessä koittanut päättää jääkö se meille vai ei. No en tosiaan osaa päättää :/


Se, miksi halusin levyn nimenomaan lasia oli se, että tuo työ-/vaatehuoneemme on tosi pieni ja ajattelin tavanomaisen pöytälevyn pienentävän huonetta entisestään. Lasilevy on raikas ja kirkas ja se varmasti jäisikin meille ilman tuota värireunusta. Äh, harmittaa niin paljon!

Nuo mustat pehmustepallerot vaihtaisin vielä valkoisiin sitten oikeassa versiossa, koska ne mielestäni paistavat nyt tuolta ihan turhaan läpi ja työtuolikin on ihan vain keittiönpöydän ääreltä nappastu, joten siihenkin kehittelisin jotain uutta. Kuten huomata saattaa ei meillä liiemmin verhojakaan vielä tuossa huoneessa harrasteta ;)


Pöydän paikkaa ajattelin tuohon seinän viereen, jossa se nyt kuvissakin näkyy, mutta toisaalta myös ikkunan alla voisi olla yksi vaihtoehto. Tuulettaminen ei kyllä sitten enää onnistuisi ainakaan tuosta pitkästä ikkunasta.

Meillä on vielä pari päivää aikaa palauttaa levy, joten kysyisinkin teiltä fiksummilta miten te tuon näette? Olisiko jotain parempaa vaihtoehtoa mielessä?
Toisaalta tällainen vanerilevykään ei olisi hullumpi, mutta en ole varma pidänkö tuostakaan reunasta. Vaadinko nyt taas ihan mahdottomia!!? :D Kääk!
42 kommenttia:

 1. Apua kuinka kaunista. Tää työhuone on just eikä melkein minun mieleeni. Mä niin haluan päästä kylään teille vielä enne joulua. Ikävä on myös kova <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, tervetuloa <3 Toivottavasti siihen mennessä ehtisin saada vähän tavaroita paikalleen ja verhot ikkunaan ;) Halauksia!!

   Poista
 2. tämähän on aivan ihana ! :) mä kannatan sen pitämistä ja juurikin tuossa seinustalla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! :) Kyllä se tosiaan taitaa fiksummin mennä tuossa seinustalla, kun vaatekaappi jää sitten toisella seinälle eikä ole tiellä :)

   Poista
 3. Ihanan kaunista ja ilmavaa! Niinpä se taitaa olla, ettei täysin väritöntä lasia olekaan. Ei tuo vihreä näissä kuvissa yhtään häiritse, päinvastoin. Tuli mieleen, että ehkä lasilevyn reunan voisi maalata vaikka valkoiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! En tiedä mikä on totuus sitten, kun tavarat pääsee valloilleen. Pitäisi tulostinkin saada jotenkin järkevästi (miksi sitä ei koskaan näy sisustuskuvissa, ruma?!) ja paperit laatikostoon. Kovasti olen ihastunut siihen Ikean rullilla olevaan, joka teilläkin taitaa olla :)
   Voi että tuo olisi täydellinen, jos sen voisi maalata. Pelkään vain, että se on kovin hanakala maalata itse.. Pitää kysyä vielä olisiko siellä lasiliikkeessä jotain vinkkiä siihen.

   Poista
 4. Minusta tuo on aivan ihana ja sopii tilaan täydellisesti! Mutta ymmärrän kyllä tunteen, kun oma silmä ajautuu johonkin tiettyyn yksityiskohtaan väistämättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi, kiva kuulla! Olen jo vähän kallistunut pitämisen puolelle jo siitäkin syystä, etten jaksaisi enää etsiä toista vaihtoehtoa... Joskus tosin tein sellaisen päätöksen, että hylkään kaikki maalliset tavarat, joista en ole ihan varma. Pelkään, että se häiritsee sitten joka kerta huoneeseen astuessa. Mutta, muutenhan tuo on kyllä kiva :)

   Poista
 5. Oi mäki haluun lasilevyn työpöydälle! Siis miksi et esitelly tuota ku käytiin :O Ihana! Eikä haittaa vihertävä yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taisi olla sängyt petaamatta ja yläkerta muutenkin vähän sikinsokin niin en nyt varsinaisesti sitten kehottanut teitä sitä kattelemaan :D Tuu kattoon joku päivä! Tosin, huomenna pitäisi palauttaa, jos meinaa..

   Poista
 6. Kun sinulla on työpöydälle kuuluvat tavarat paikoillaan ja tuoli ja muut, unohdat todennäköisesti vihreän reunan , joka nyt tuijottaa sinua takaisin. Ihana seinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivotaan, että siinä käy juuri niin! Eihän se mitenkään ruma ole, mutta kunhan ottaa silmään ;)
   Kiitos! Tuo tapetti on kaunis ja tarpeeksi neutraali, ettei siihen heti pääse kyllästymään :)

   Poista
 7. Minua ei myöskään tuo lasin vihreä reuna häiritse. Kauniilta näyttää! Itse olen valinnut valkoisen kapean ja korkeakiiltoisen pöydän työpöydäksi pieneen tilaan, mutta tuo lasipöytä on myös kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Petra mielipiteestä :) Varmasti juuri tuommonen teidän pöydän kaltainen olis ollut myös tosi hyvä valinta. Meillä oli mielessä tietty koko pöydän kannelle, joten helpointa oli sitten tilata se, kuin etsiä juuri oikean kokoista pöytää :)

   Poista
 8. Kävin meidän Artekin lasipöytää tarkkailemassa ja olisiko siinä tosiaan joku maali reunan päällä???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, se voi tosiaan olla, jos ei se viherrä näin "pahasti"? Pitää laittaa kyselyä sinne liikkeeseen, että voisiko sille tehdä jotain.. Tuo on varmaan aika vaikea itse maalata siististi.

   Poista
 9. Mulle tuli kans ekana mieleen että maalaa reuna valkoiseksi, tai jos et heti uskalla tarttua maalisutiin, niin hanki washi-teippiä tms. samantyyppistä sisustusteippiä vaikka valkoisena. Vedät teippiä kierroksen reunan ympärille ja makustelet miltä näyttää, ja jos on hyvä, niin sit vaan sutimaan! :) Ihanan ilmavahan tuo lasilevy kyllä on ja kaunis kun mikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Täytyy ensin kysyä tuolta liikkeestä olisiko heillä jotain vinkkiä ja sitten varmaan henkästä syvään ja kokeilla maalata.. :)) Eikä tuo nyt mikään ruma ole noinkaan, mutta toki valkonen olisi täydellinen ;)

   Poista
 10. Mulla on samantyyppinen työpöytäratkaisu suunnitteilla itelleni. Joten tykkään, eikä haittaa reuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti mielipiteestä :) <3 Ei huono valinta sitten tulossa sullekaan ;)

   Poista
 11. Todella kaunis muuten mutta minua häiritsee myös tuo vihreä reuna. Ehkä voisit sen käsitellä jollakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in! Pitää kysyä tuolta, mistä tilattiinkin, että olisiko heillä mitään vinkkiä antaa :)

   Poista
 12. Oi! No musta se on kyllä todella kaunis ja kirkas lasi tosiaankin vihertää aina. :) Mutta mun silmään se ei ainakaan häiritse, raikastaa vaan kokonaisuutta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tykätään siitä kyllä itsekin, mutta kun odotettiin ihan kirkasta. Tai ajateltiin, että olisivat tilausvaiheessa kertoneet meille tietämättömille, että ei sellainen ole edes mahdollinen :) Tuonne se nyt ilmeisesti jäi!

   Poista
 13. Minusta tuo viherrys näyttää ihan kauniilta ja hempeältäkin.

  VastaaPoista
 14. Meidän työpöytä on maitolasia ja se ei mielestäni viherrä - paitsi nyt kun aloin katsoa sitä valokuvista, ja vihertäähän sekin vähän. Mutta ei ehkä ihan noin selkeästi. Itseäni tuo ei kuitenkaan häiritse, kiinnitin enemmän huomiota itse lasiin kuin vihreään. Itse pitäisin tuon, puulevyistä en nimittäin myöskään ole löytänyt nättiä vaihtoehtoa, ja tuo antaa valolle paljon kauniimmin tilaa kuin syvän varjon tekevä umpilevy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitolasikin olisi tietysti ollut vaihtoehto, mutta en ole varma tykkäänkö siitäkään. Katsottiin joku aika sitten maitolasi/satiinilasi-ovea, kun nekin pitäisi vaihtaa, ja tuskailtiin jo silloin, että kaikki vihersi ainakin kaupassa :/ Se oli toki semmoista vaaleampaa viherrystä, kun tuo reuna!
   Kyllä tuo nyt taitaa meille jäädä, kun en millään jaksaisi etsiä enää uutta vaihtoehtoa ja toisaalta lasi on ainakin lasia = ihan toisennäköinen verrattuna vaneriin :) Kiitos Anna kommentista!

   Poista
 15. Itsellä on haalea maitolasin värinen lasilevy työpöydässä. Se on mielestäni yhtä kevyt kuin kirkas eikä viherrä ärsyttävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Sitäkin tässä tuli pohdittua, mutta on niin vaikeaa kuvitella jotain mitä ei ole nähnyt. Olisi pitänyt saada levyt vierekkäin ja valita siitä kumpi jää ;) Taisi nyt tuo kirkas jäädä meille :)

   Poista
 16. Ihan vaan sattumalta blogiisi eksyneenä, esitän oman ehdotukseni! Mun mielestä toi vihertävä sävy on kaunis, se on myös vähän turkoosiin taittava ja tosi raikas. Ootko ajatellu, että korostaisit sitä lisää? Esimerkiks pienillä turkoosinvihreillä koriste-esineillä (työhuonetta ajatellen kynäpurkilla, valaisimella jne) jolloin se ei enää pistäiskään silmään, vaan tois muiden sisustusjuttujen ohella lisäsärmää muuten valkoseen ja tosi kauniin tyyneyden tunnetta herättävään huoneeseen? :-) Tosin, eri asia tietenkin jos ootte jo päättänyt värimaailman, tai viherhtävän turkoosi ei innosta. Mut mun mielestä se vois olla toimiva ratkasu! Valkonen ja turkoosi näyttää aina hyvältä yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentistasi <3 Valitettavasti en halua sisustukseen yhtään enempää tuota väriä, vaikka ymmärränkin sen pointin, että jos jotain ei voi poistaa, niin sitä kannattaa korostaa :) Värit eivät ole mun juttuni sisustuksessa, tai no ainakaan tuo turkoosinvihreä ;) Lasilevy nyt kuitenkin jäi meille. Täytyy yrittää sitä maalausjuttua, jos ei muuta!

   Poista
 17. Olen ihan satavarma, että kommentoin tähän postaukseen, mutta kommenttia ei ole missään?!
  No siis, tiivistettynä edellinen kommentti. Tykkään tuosta vihertävästäkin lasista, mutta maitolasia olisin minäkin ehdottanut (jos nyt oikein muistan mitä olin rustannut) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi äh! Ei sitä ollut roskapostipuolellakaan, kun just tarkistin :( Kiitos kumminkin, kun jaksoit uudelleen kirjoittaa!
   Meille jäi nyt tuo kuvissa näkyvä lasi ja sen ääreltä nytkin kirjoittelen. Niin mahtavaa saada työhuone käyttöön ja olkkarissa on ihan ihmeellisen avaraa! Maitolasi olisi toki ollut sekin kiva vaihtoehto :)

   Poista
 18. Hei! Toivottavasti huomaat vielä tämän viestin. Kaunis on kokonaisuus. Niin kaunis, että kiinnostuin itsekin hankkimaan nuo haun jalat. Minkäkokoinen pöytälevy sinulla on tuossa? Suunnittelen 100x50 cm kokoista pöytää, mutta onkohan liian pieni noille jaloille...

  Ai niin, mihin ratkaisuun päädyit tuon lasin kanssa?

  T: Mai

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos kommentista <3 Meidän lasilevy on 70cmx120cm ja 1 cm paksu. Vaikuttaa oikein kivalta ja toimivalta ja jäi siis meille ;) Olen tosin niin pitkä, että jalat olisi saaneet olla hieman korkeammat, mutta kyllä se menee. Mittasin, että jalkojen väliin jää noin 65 senttiä, kun jalat on noin 10 sentin päässä lasin reunoista. Pienemmällä pöydällä nuo jalat on sitten tosiaan lähempänä. Hmm, vaikea sanoa onko jo sitten liian lähellä :) ? Riippuu varmaan vähän, että miten siinä istuskelee :)
   Toivottavasti saat mieleisesi pöydän <3

   Poista
 19. Hei, onko teidän lasi normaalia kirkasta lasia vai täysin väritöntä optiwhite lasia? Olen itse tilaamassa samanlaista lasilevyä ja pohdin, että vihertääkö normaali lasi liikaa tai huomaako vihertävyyttä muualta kuin lasin reunoista?
  Mukavaa alkavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Pahoittelut myöhäinen vastaus. Me valitettavasti unohdettiin jo miehen kanssa mitä me ollaan tilattu, mutta muistan, että kuvailin sinne liikkeeseen haluavani sellaista lasia mikä vihertää mahdollisimman vähän. Reuna on joka tapauksessa vihertävä ilmeisesti kaikissa laseissa? Aluksi vähän vierastin sitä, mutta nyt en enää edes huomaa :) Kivaa syksyä myös sinulle!

   Poista
 20. http://www.lasitehdas.com/poydanlasi, tuolta löytyy vihreetöntä lasia optiwhite ;) ei tietty enää ajankohtainen, mut jatkoa varten, jos tarvii tietää :)

  VastaaPoista
 21. http://www.lasitehdas.com/poydanlasi tuolla näkyy optiwhiten ja tavallisen ero :)

  VastaaPoista