Rauhallinen viikonloppu.





Sunnuntai. Kaukana takana työviikko, rentoutunut mieli tässä ja nyt. Koko viikonloppu ollaan oltu kotona vaan, katsottu hulvattomia Neljän tähden illallisia telkkarista ja tehty ihan vain vähän töitä. Ollaan lojuttu sohvalla ja mussutettu hopeatoffeeta sekä herkkujätskiä. Tuijoteltu suloista Vilmaa, joka näyttää vuoroin possulta ja vuoroin pieneltä hiireltä näin trimmauksen jälkeen. Talviaikaan siirtymisen myötä sai nukkuakin tunnin pidempään. Joskus näin hiljaiset viikonloput tekee niin hyvää :)

Kuvat elokuiselta kuvauskeikalta. Eikö olekin ihanan onnellinen ja kaunis perhe! :)


Kaunista sunnuntain jatkoa 



12 kommenttia:

 1. Todella kaunis perhe,kauniit kuvat on taas kerran kuvaaja ikuistanut. <3:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä perheestä ja voi miten mukavia kaikki. Poitsu oli aivan supersuloinen <3
   Kiitos muru!

   Poista
 2. Mikä suloinen tähtisilmä! Tosi kaunis tuo kuva, jossa hän istuu puunrungolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin suloinen poika kyllä <3 Minäkin tykkään tuosta puunrungosta :)

   Poista
 3. Ihanat kuvat!! Ja mikä pikku hurmuri - oikea suloisuus!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Eikö vaan! Kyllä tuommoisen vesselin kanssa on varmaan yhtä hymyä päivät :))

   Poista
 4. Kyllä taas hymy tarttui näiden kuvien myötä :)) Upea tuo puunrunkokuva, ja viereistä kuvaa pitää katsoa oikein pää kenollaan, että näkee kunnolla tuon leveän hymyn!! Kuitenkin jään pisimpään ykköskuvan tunnelmiin...nuo luonnon värit, lähtien männynoksista alas sammaliin ja kalliolle, ja sitten tuo perhe osana luontoa... mikä rauha ja harmonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)) Tuo paikka oli todella kaunis ja voin vaan kuvitella miten kivoja perhepiknikkejä siellä on pidetty :)

   Poista
 5. Todella tunnelmallisia kuvia. Erityisesti tykkään tuosta puunrunkokuvasta, jossa on ihana syväterävyys. Osaisitko muuten neuvoa, miten saada tarpeeksi suuri syväterävyys aikaiseksi niin että tausta on kuitenkin selkeästi sumea? Itselläni on vähän ongelmana että jos saan taustan kauniisti sumentumaan (kuvaan Canonin EF 50 mm F/1.4 -objektivilla), kohde ei pysy kokonaan terävä vaan esim. henkilökuvassa nenä on terävä mutta korvanlehdet alkavat olla jo epäteräviä.

  Osaisitko auttaa tälläisen ongelman kannsa? Onko tässä jalustalla, valotusajalla tms merkitystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3
   Tuopa on sellainen asia, jota itsekin arvostan. Sitä, että kohde olisi terävä, mutta tausta mahdollisimman kauniisti sumea. Se onnistuu parhaiten teleobjektiiveilla, jolloin kuvataan vähän kauempaa, jos meinaa saada esim. koko ihmisen mahtumaan ruutuun. Tuo puunrunkokuva on otettu 85 millisellä & aukkoarvolla 2.5 eli ei mitenkään erikoisen "pitkällä" linssillä, mutta tuo 85mm sijoittuu kuitenkin sinne keskipitkiin teleobjektiiveihin. Jos olisin kuvannut saman vaikka 50 millisellä f/2.5, ei tausta olisi ollut ollenkaan noin sumea. Telellä aukkoa pystyy pienentämään, mutta tausta jää silti sumeammaksi, kuin noilla vakio-objektiiveilla & kohde toistuu enemmän teränä kauttaaltaan. Käsittääkseni moni käyttää esim. 70-200 millistä, jolla taustan saa jo unelmasumeaksi :) Siitä vielä vain haaveilen ;) Toki, sitä pitäisi sitten jaksaa kannatellakin, kun telet ovat myös kooltaan oikeasti isompia.

   Täydellä aukolla kuvatessa (esim. f/1.4), on terävyysalue niin turkasen kapea, että jo pienen lapsen nenäkin voi olla liian kaukana, jos/kun tarkennus tehdään silmiin. Kohteen terävyyteen vaikuttaa toki myös sen asento; katsooko kohtisuoraan kameraan vai onko pää vinottain, jolloin toinen silmä on tarkka ja toinen ei ehkä enää välttämättä.
   Kohdetta saa muuten nostettua myös sillä tavalla esiin, että varmistaa taustan olevan mahdollisimman tyhjä ja kaukana kuvattavasta kohteesta :) Jos valotusaika on tarpeeksi nopea, se myös vaikuttaa kohteen pysymiseen terävänä esim. liikkuvia kohteita kuvattaessa.

   Toivottavasti tästä oli pientä apua sinulle!

   Poista
  2. Voi kiitos, kyllä oli apua. Tämä tulikin nyt kalliiksi, ei kai auta muu kuin sijoittaa uuteen pidempään objektiiviin;) Kysynpä kuitenkin vielä että mihin itse käyttäisit tuota 50 mm f/1.4 -objektiivia? Toivottavasti en ole tehnyt ihan turhaa ostosta. Lähinnä kuvailen kodin sisustusta, kakkuja ja ihmisiä.

   Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 6. Voi Kirsi nämä sun kuvat ♥ Aivan ihana tunnelma näissä jälleen! Ja oli kiva nähdä!

  VastaaPoista