Uusia reseptejä.


Kuten kerroin, oli meillä kylässä pari ihanaa tällä viikolla ja päätin sen kunniaksi valmistaa jotain uutta naposteltavaa. Itselläni on tapana repiä lehdistä mielenkiintoiset reseptit talteen ja säilöä ne kaapin perälle, jonne onkin jo puolimetrinen pino päässyt kertymään. Kysymys kuuluu, miten usein niitä reseptejä sieltä sitten kaivan..? Miehen mielestä en koskaan ja hyvin paljon järkevämpää olisi kuulemma etsiä ne vain netistä ja täten säästää tilaa ja hermoja. Jotenkin kaikki herkulliset kuvat saavat minut kuitenkin ottamaan ne talteen ja kuvittelen kai, että teen niistä joskus vielä leikekirjan (tai edes vähintään kokeilen onko niistä mihinkään keittön puolella). Nyt minä sitten kokeilin paria reseptiä, joista toisen nappasin omasta reseptikasastani ja toisen Kinuskikissan sivuilta.


Ylimmässä kuvassa näkyvien juustokeksien resepti on alkujaan ilmeisesti Valion lehtisestä (reseptissä suositaan Valiota) ja kuvittelin valmistavani keksit ihan kädenkäänteessä - ohje kun kuulosti niin yksinkertaiselta. No, eihän minun tarvinut kuin ohimennen huikkasta Ragdollille, että teen tässä jutustelun ohessa nopsaa yhden jutun, joka alkaa sokerin sulattamisella, kun Ragdoll jo huudahti, että tuo resepti ei ole helppoa nähnytkään! Kuulemma oli jotain vinkeitä kokemuksia sokerin sulattamisesta ja pohjaanpalamisesta.. Kieltämättä nyt niitä samantapaisia kokemuksia on itsellänikin sillä hyvän alun jälkeen ote herpaantui hetkeksi ja yhdessä sekunnissa koko sokerimassa oli yhtä suurta klimppiä. Sain sitä hiljalleen sulamaan takaisin samalla kun lisäsin muita aineksia joukkoon, mutta kauhakin otti niin kovasti nokkiinsa, että se piti heittää suoraa tietä roskiin.

Maultaan nämä juustoiset karamellikeksit olivat tosi mielenkiintoisia. Suussa maistui samaan aikaan mango, makea ja suolainen yhdistettynä pieneen potkuun, joka syntyi chilituorejuustosta. Ei hullumpia, mutta aika erikoisia! Tulipahan kokeiltua :)

1 dl sokeria
½ rasiaa Valio Viola mango-tuorejuustoa
1 rkl Valio voita
1 ½ dl hedelmä-pähkinäsekoitusta, esim. Sun Maid
1 paketti Valio Mustapekka makea chili-tuorejuustoa
12 voileipäkeksiä, esim. Tuc

Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri kokoajan sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Lisää  mangotuorejuusto ja voi. Keitä n. 5 min samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja sopivan sakeaa. Lisää hedelmä-pähkinäsekoitus. Anna jäähtä haaleaksi. Puolita chilituorejuusto ja leikkaa molemmista paloista kuusi puolikuun muotoista viipaletta. Levitä ensin karamellikastiketta voileipäkeksien päälle. Päällystä juustolla ja lusikoi pinnalle lisää karamellikastiketta. Nauti.


Tomaatti-mozzarellapiirakka oli huomattavasti leppoisampi tehdä ja onnistuikin ihan mukavasti. Pohja oli tosi helppo eikä koko piirakan tekemiseen kovin paljon aikaa tuhraantunut. Tästä tykättiin kaikki tai ainakin lautaset tuli syötyä tyhjiksi ;) Voisin kokeilla toistekin, mutta kehittelisin pohjasta vähän erilaisen version - ehkä lisäisin siihen vähän ruisjauhoja tms.

Pohja
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot. Lisää vesi. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.


Tyttöjen kanssa oli ihana rupatella pitkästä aikaa ja alkoi vähän menojalkakin vipattaa, mutta ei me vanhat tällä kertaa jaksettu mennä muuta kuin nukkumaan. Ehkä ens kerralla tavataan suoraan keskustassa ja kömmitään kotiin vasta aamun pikkutunneilla! :) Kiitos seurasta ihanat Ragdoll & Rimma!




10 kommenttia:

  1. ihana kuva tuo missä näkyy westien tassut :) Olen tehnyt tuolla samalla ohjeella piirakkaa, tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meidän sammakko <3 Aina lähettyvillä ja tietysti tarkastamassa, jos vaikka jotain sattuu tippumaan pöydästä ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitti! Aina kiva kokeilla uusia juttuja :)

      Poista
  3. Nam! Seuraavaan piirashimoon löytyikin tästä mainio resepti, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosi mehevää ja hyvää. Juuston määrää voi tietysti vaihdella.. Meillä parmesaania tuli vielä päällekin ;)

      Poista
  4. Nams mitä herkkuja! :P
    Sut on haastettu: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2013/09/10-kuvaa-kesaan.html

    VastaaPoista
  5. Hyvä ruoka saa vielä ihan uuden, täydellisen mausteen, niistä ihanista seuralaisista. ♥ Pitäisikin pistää illan istujaiset pystyyn, ystävien kesken oleminen on parhautta :)

    VastaaPoista
  6. Nousee ihan vesikielelle... :P Mä niin haluan tehdä tota piirakkaa viikonloppuna. :)

    VastaaPoista
  7. Haha.. Tuli mieleen se sokeriklimppi. :D Oivoi.. Oli muuten niin hauskaa, että tajusin vasta nyt, että en ole edes purkanut niitä kuvia kamerasta!! Miten on mahdollista. Sama pää kesät talvet. ;) <3

    VastaaPoista