Perjantai.


Kiitos kaikista kivoista kommenteista arvontapostaukseen. On ollut kiva huomata, että toisillakin on ollut suunta hakusessa. Että sitä ei ole ainut, joka tuolla sumuisessa metsässä etsii omaa polkuaan ;) Tokihan sitä mielellään soisi, että kaikille olisi jo nuorena selvää mihin suuntaan nenä näyttää, mutta toisaalta harva meistä enää koko elinikäänsä saman puuhan parissa viettää. Ehkä se on ihan hyväkin, että jossain vaiheessa oikein pohtii, onko tämä nyt se suunta mihin ylipäätään haluan mennä. Työssä ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta joku tunne puuttuu. Sehän saattaa olla mahdollista, että ajatukset muuttuvat vuosien varrella siitä, mitä on viisitoistavuotiaana halunnut verrattuna siihen, kun on neljävitosena ehtinyt jo tehdä ja kokea kaikenlaista. Tärkeintä on ehkä ymmärtää, että niin kauan kun on elämää, ei ole liian myöhäistä muuttaa yhtään mitään.

Mitä sanaan kutsumus tulee, ymmärrän sen niin, että kutsumus on sellaista toimintaa, jonka parissa pääsee toteuttamaan niitä asioita, toimia tai tehtäviä, joista nauttii ja joista saa itselle jotain hyvää. Se on yhtäkuin intohimo tehdä jotain asiaa. Kutsumuksellinen työ voi siis olla ihan mitä tahansa siivoojan ja yritysjohtajan väliltä, jos kyseisessä roolissa pääsee toteuttamaan itselleen mielekästä tekemistä. Se, että näkee työnsä jäljen siivoojana voi olla aivan yhtä palkitsevaa kuin se, että näkee suuren yrityksensä pyörivän haluamallaan tavalla. Toki on harmi, että toisista töistä maksetaan tuntuvasti erilaista palkkaa, jolloin elämä voi vaikeutua siitä syystä - onhan raha välttämätön asia tässä maailmassa. Mutta se, että rahaa kilisee tilille kymppitonni joka kuussa ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi kutsumuksellisessa työssä ja kokisi tekevänsä jotain itselle merkityksellistä. Mielekkään ja kutsumuksellisen työn tuoma hyvä tunne menee usein rahan ohitse. Eräs ystäväni sanoi kerran, että hänelle on aivan sama mitä hän työssään tekee, kunhan jonkinlainen raha tulee tilille joka kuukausi. Hänelle tärkeintä on olla äiti ja hän kokee saavansa siitä kaiken, mitä elämässä tärkeimpänä pitää :)Tänään vietän päivän muuten vain itselleni mielekkään tekemisen parissa ja sitä on tämä bloggaus, valokuvaaminen, kauniiden sisustustavaroiden katseleminen, hyvästä seurasta nauttiminen sekä pitkään valvominen punkkulasin äärellä ;) Hyvää perjantaita kaikille!


20 kommenttia:

 1. Hyvä teksti. Ihminen kaipaa elämäänsä kutsumuksellista intohimoa, mutta sillä ei ole niin väliä kaipaako sitä työssään, harrastuksessaan vai jollain muulla elämän alueella. Olemme kaikki niin erilaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Kunhan on suht tyytyväinen sitten kaikkinensa :)

   Poista
 2. Naulan kantaan taas tämäkin aihe; kyllä työn ja muun elämän mielekkyys ja tasapaino ovat onnellisen elämän avaimia, tai osa niistä avaimista. Itselleni juristin hommat ovat siinä mielessä kutsumus, että olen aina kokenut esimerkiksi oikeudenmukaisuuden ja jonkinlaisen heikompien puolustamisen tärkeäksi, vaikkei sitä toki ihan suoraan ainakaan kaikissa alan töissä pääsekään toteuttamaan, mutta koulutus antaa siihen ainakin mahdollisuuden ja suunnan. Mutta eipä tuo toiveammatti itsellenikään avautunut kuin joitakin vuosia asiaa mietittyäni.

  Nyt kuitenkin ajatukset toisenlaisissa asioissa; esikoisemme laskettu aika on muutaman päivän kuluttua! <3

  Olen niin onnellinen puolestasi, kun olet päässyt toteuttamaan itseäsi valokuvauksen parissa, ja olet siinä selvästi hyvin lahjakas. Ja varmasti juurikin se intohimo aiheeseen näkyy työsi jäljessä muun, tekniikan ym., ohella. Onnea valitsemallasi tiellä, se tie tulee antamaan itsesi lisäksi monelle ilon ja kiitollisuuden aiheita kun tulet ikuistamaan lukuisia ihmiselämän tärkeitä hetkiä ja tapahtumia taidokkaasti. Palaan vauva/lapsikuvaus-asiaan jos siltä näyttää, pahoittelut että aikanaan jäi s-postiisi vastaamatta. Lahopää... :)

  Ihanaa ja kuulasta viikonloppua sinne ja rapsut tietysti Vilmalle taas kerran!

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että toiveammatti kuitenkin sitten löytyi. Itse uskon siihen, että kaikki tapahtuu oikealla hetkellä. Jos ei heti avaudu mitä haluaa tai ei pääse haluamaansa kouluun niin siinä on joku tarkoitus, että niin tapahtuu. Kaikki elämänkokemus on varmasti hyödyksi sitten kun jonain päivänä asiat loksahtaa kohdilleen :)

   Oii, ihanaa! Niin se aika vaan kuluu <3 Jestas, nythän saatat olla jo pienen käärön kanssa siellä, kun kommentistakin on jo muutaman päivä ;) Tai ainakin hyvin pian!
   Voi, olet niin ihana, kiitos, kirjoitit taas niin kauniisti <3 Kyllä, se on ihan mieletöntä, että pääsee kuvaamaan vieraita ihmisiä, tärkeitä hetkiä ja ylipäätään tekemään tätä ja oppimaan siinä sivussa kokoajan lisää. Olen niin kiitollinen kaikista keikoista! Eikä mitään hätää, vaikka posti jäi. Otat sitten yhteyksiä, jos siltä tuntuu :)

   Ihania loppuraskauden päiviä sinulle ja sitten tietysti mitä parhainta syksyä uuden tulokkaan kanssa, voi että <3

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu! Itselleni intohimo ja itsensä toteuttaminen on juurikin se suurin motivaatio työhön. Pelottaa, löytääkö sitä koskaan juuri sellaista hommaa, mitä rakastaa tehdä! Mutta tulevaisuus sen näyttäköön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi. Olen enemmän kun varma, että löydät sen kyllä! Varmasti tulet etsimään sitä niin kauan, että se löytyy :)

   Poista
 4. Ihanat kuvat ! Etenkin nuo kaksi keskimmäistä<3 Pienenä valkoinen ylämaanterrieri oli mun ihan lemppari koira ! Ja vieläkin meinaa sydän sulaa joka kerta kun näkee näitä hauvvoja... vaikka ehkä en enää oo niin "tää on mun lempparirotu"-julistaja olekaan ! :D

  -Maria

  http://dejiss.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria <3 Hih, kyllä ne westiet vaan laittaa joka kerta hymyilyttämään. Mikään muu rotu ei saa mun päätä kääntyyn niinkun nuo valkoiset pikku pörriäiset :)) <3 <3

   Poista
 5. Tuo Vilma on kyllä mainio, muutkin kuvat ovat jälleen aivan ihania, mutta paras tiettu tuo missä Vilma on käpy suussa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, siitä saa helposti aika söpöjä kuvia, jos se vain malttaa olla hetken paikallaan ;) Kiitos Katinka <3

   Poista
 6. Niin tunnelmallisia kuvia ja ihana Vimpula. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen ihana <3 Vimputti lähettää märkiä pusuja ;D

   Poista