Välipalaherkku.


Tein tänään vahingossa kivan välipalan. Luonnollisesti se pääsee silloin myös blogin puolelle, koska se täytti mukavasti vatsaa, oli terveellinen (mutta ei liian) ja maistui hyvältä!

Vatkattuani vispikerman, heitin sekaan purkillisen maitorahkaa, * intiaanisokeria sekä * Puhdistamon riisiproteiinia. Päälle ripottelin taivaallisia pensasmustikoita, joita nappasin eilen mukaani kauppareissulla. Ihanaa, kun ne eivät ole nyt niin kamalan hintaisia, vaikka eivät nyt varsinaisesti halpojakaan. Tuo rasia kyllä humpsahti ihan huomaamatta, kun käsi vaan nappaili lisää ja lisää..


Intiaanisokerin käytöstä innostuin katsellessani kevään mittaan iiihanaa Olgan Kotona-sarjaa. Olgalta jäi matkaan mukavia reseptejä ja oppeja, joista yksi siis tämä sokeri.

Intiaanisokeri, eli täysruokosokeri, on väriltään ruskeaa ja pulverimaista. Se eroaa teollisesti valmistetusta sokerista niin valmistustavaltaan, ravintoarvoltaan kuin koostumukseltaankin. Intiaanisokeri valmistetaan sokeriruo’osta puristetusta mehusta, josta haihdutetaan vesi pois kevyesti lämmittämällä. Tämän jälkeen sokeri on valmis paloiksi myytävänä, mutta useimmiten se vielä jauhetaan, jolloin se on helppokäyttöisempi. Niin sanottua tavallista sokeria prosessoidaan valmistuksen aikana paljon ja näin ollen siitä häviää tärkeitä ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja antioksidantteja. Nämä ravintoaineet kuitenkin ovat säilyneet intiaanisokerissa, koska sitä ei ole jalostettu. / lähde

Puhdistamon riisiproteiinia sainkin kokeiltavaksi blogin kautta jo aikaisemmin ja nyt kävin ostamassa sitä koko pänikän kotiin, joten se ei pääse ihan vähään aikaan loppumaan. Itse ostin suklaan makuista, mutta * Hyvinvoinnin tavaratalossa on juuri nyt tarjouksessa saman sarjan * maustamaton riisiproteiini, joten kannattaa käyttää tarjous hyväkseen! Lisäksi heinäkuussa saat paketin kotiin ilman toimituskuluja :)

Riisiproteiini erottuu aika nopeasti tuolta joukosta, jos sitä laittaa kovin paljon, joten vähempikin riittää. Rahkassahan on jo itsessään proteiinia ihan kivasti, jos sitä kaipailee.


Eipä ollut muuten nälkä vähään aikaan ja lenkkikin kulki illalla kivasti, kun oli saanut päivällä kölliä auringossa ja ottaa vähän rennommin tänään. Joskus tarvii laittaa stoppi itselle, ettei kokoajan juoksisi asioilla ja pää kolmantena jalkana. Itselläni on vähän sitä vikaa, että kalenteri tulee sovittua täyteen, kun ei kehtaa sanoa ei, mutta kukas sitä kivoille jutuille ei sanoiskaan ;)

Tähdellä merkityt ovat mainoslinkkejä.

Aurinkoista viikonloppua raksut!
8 kommenttia:

 1. Kuulostaa täydelliseltä välipalalta! Intiaanisokeri meni muuten nyt justiinsa ostoslistalle! Olen siitä kuullut, mutta laiskana en ole ikinä ottanut selvää, joten pieni tietoisku tuli tarpeeseen :) Jos voi valita vähän paremman sokerin, niin ehdottomasti sen sitten haluan valita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, semmoinen se oli :) Ja kannatan myös Intiaanisokeria. Olen ihan samaa mieltä siitä, että jos sokeri voi olla yhtään terveellisempää niin siihen versioon kannattaa tarttua :) Maku on ehkä vähän erilainen, mutta ehdottomasti hyvä myös tässä versiossa.

   Poista
 2. Hmm.. täytyy kokeilla tuota riisiproteiinia, ei ollut tuttu entuudestaan. Pensasmustikat ovat kyllä parhaimpia! NAM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koklaa ihmessä! Mun mielestä sitä myydään myös pienissä pakkauksissa (sheikkerin kera), että jos haluaa ensin maistella ja sit vasta ostaa tuon ison pönikän. Ei meinaan ihan kaikkein halvin ole, kun kokoakin löytyy :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hyvää oli, vaikka eihän tuossa mitään ihmeellistä ole :D Rahka pitää kuitenkin hyvin nälkää loitolla, joten sopii välipalaksi. Pensasmustikat on aina pop!

   Poista
 4. Herkullisen kuuloista ja voi miten kaunis tuo kuva on! Siinä on niin paljon iloa silmille, että tekee mieli vain tutkia kuvaa ja löytää siitä uusia ihania yksityiskohtia! :) Ei uskoisi, että "rumat" ruokapakkaukset sopisivat kuvaan, mutta tuo valokuva on kyllä kuin suoraan jostain lehden sivuilta (kuten monet muutkin kuvasi...)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti Kaati <3 Voi että, olet aivan ihana <3

   Poista