Taidehalli - Steve McCurry.


Jestas, kaamea työputki on nyt ohi ja päätin mennä päivän päätteeksi Taidehalliin katsomaan kehutun valokuvanäyttelyn. Onneksi ehdin vielä, näyttely on nimittäin auki enää noin viikon verran!

Steve McCurry on yhdysvaltalainen kuvajournalisti, joka on jo useita vuosikymmeniä kiertänyt maailmaa kamera olallaan kuvaten ihmisiä ja heidän elämäänsä. Varmaan jokainen on jossain vaiheessa törmännyt yllä näkyvään kuvaan nuoresta Afgaanitytöstä, mikä onkin ihan uskomaton, kuten myös muut näyttelyn kuvat. Silloin kuvaaja on mielestäni onnistunut erityisen hyvin, jos kuvaa katsoessa muu maailma katoaa, tuijotat kuvaa pienen ikuisuuden ja tarina alkaa surrata päässäsi. Sellaista tapahtui paljon tässä näyttelyssä!


Kuvat Steve McCurry / Lainattu täältä

Kuvien lisäksi näyttelyssä pyörii kaksi filmiä, jotka molemmat olivat tosi mielenkiintoista katsottavaa. Varsinkin Searching for the Afghan Girl oli hyvin koskettava ja katsomisen arvoinen, joten varaa aikaa näyttelyyn ainakin tunti-puolitoista, jotta ehdit vilkaista nämä!

Niin ja kerro, jos onnistut katsomaan näyttelyn läpi ilman, että sinulle tulee valtava tarve päästä matkalle ja kuvaamaan, mieluiten siis noita molempia yhtä aikaa!! Sanomattakin selvää, että itse haaveilin juuri sellaisesta koko näyttelyn ajan :)


Näyttely Taidehallissa 4. elokuuta saakka! 
ps. Steve McCurryn kuvia myös Luovassa!


4 kommenttia:

 1. Mä kävin kattoon McCurryn näyttelyn joskus opiskeluaikoina vuosia sitten. Tykkäsin kyllä, varsinkin tuo afgaanityttö on kyllä vaikuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Ja kun tuon kuvan vieressä oli vielä se kuva myöhemmältä ajalta niin se kyllä kruunasi koko jutun! Ihan uskomattoman hienoja kuvia. Kaikki tunnelma, katseet, maisemat, kohtalot... aah! Tuon miehen luennolle olisi kyllä mahtava päästä! Sitä herää niin paljon kysymyksiä :)

   Poista
 2. Huikea näyttely. Kävin katsastamassa viime viikolla lomani viimeisinä päivinä. Huh huh, olikin sen arvoinen!
  Jämähdin seisomaan niin monen työn eteen pitkäksi aikaa... koskettavia, upeita hetkiä hän on saanut ikuistettua. Ne silmät, ne silmät niin monessa kuvassa! Tuokin alimmaisena oikealla kuvissasi: mikä klassikko.
  Ja täällä sama reaktio: tekee mieli lähteä reissuun kamera kainalossa...

  Kiitti sinulle hyvästä postauksesta!

  Mukavaa kesän jatkumoa, Cats

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella oli sen arvoinen! En olisi melkein malttanut lähteä, mutta muut kiireet painoi päälle. Ihan samalla tavalla jämähdin kuvien eteen ja mieleen heräsi paljon kysymyksiä. Pitää ehkä kaivaa netistä lisää tietoa, jos löytyisi. No, ainakin blogi löytyi niin näkee lisää kuvia :)
   Silmät todellakin, miten ne voikin tehdä koko kuvan. Melkein sama mitä siinä ympärillä olisi ollut ja ne kaikki kuvakulmat ja missä kaikkialla hän on edes käynyt, huh!
   Ihana, kun kirjottelit omasta kokemuksestasi! :) Ihanaa kesän jatkoa!

   Poista