Öljyä pintaan.


Kesällä on kaikenlaista ulkopuuhaa, josta tykkään kovasti. Koko talvi on kökitty sisällä ja nyt voi taas nauttia siitä neljännestä "huoneesta" eli takapihasta terasseineen. Ennen nautiskelua täytyy kuitenkin nähdä hieman vaivaa, jotta voi sitten loppukesästä lekotella terassintuolissa.

Muutama viikko sitten, heti kun terassi kuivui pesun jäljiltä, mies suti puuöljyn terassinlautoihin paikalleen. En tiedä muistatteko, kun kerroin joskus, että edelliset asukkaat suosivat sisustuksessa punertavaa puuta, josta me taas ei välitetä ollenkaan. Nyt kun lattia on saatu vaihdettua vaaleaan, odottelee sisäraput, keittiön taso ja tämä terassi vielä pientä muodonmuutosta. Sitten olisi kaikki punainen saatu eliminoitua ;)

Viime kesänä kysyttiin Bauhausissa, että peittääkö ruskea öljy varmasti punertavan sävyn alleen ja myyjän mukaan näin ehdottomasti tapahtuu. No, ei se kyllä peittänyt, mutta taittoi sävyä sentään hieman toiseen suuntaan. Onhan se edelleen punainen ja sotii vähän meidän sohvaryhmän sävyä vastaan, mutta ei nyt varsinaisesti koko kesää pilaa ;)


Tänä vuonna toistettiin sama käsittely (kuten varmasti joka vuosi) ja kyllä se vaan tuo mukavan huolitellun lookin terassille, vaikka todellisuudessa lopputulos ei aivan noin kiiltävä ole mitä kuvissa. Öljy odottelee tässä vielä kuivumista.


Vanha teepaita sopii hyvin loppupyyhintään. Nyt on taas tämäkin homma tehty ja puu suojattu. Tosin tuo ihana siitepöly pitää huolen, että pesuhommiin päästään jatkossakin!

Pienikin piha kaipaa jatkuvaa kohentelua, joten ei ne hommat onneksi tähän loppuneet. Instaa seuranneet tietävätkin mitä ollaan tänään miehen kanssa rakenneltu. Jotain mistä olen tosi tosi innoissani! Pienistä jutuista voi kasvaa parhaillaan iso ilo! :)

Siitä sitten myöhemmin lisää sillä nyt uni maistuu!
8 kommenttia:

 1. Voi että, meiltä jäi öljyämttä terassi tänävuonna. Hitsi vieköön, pitäsköhän vielä repästä ja tyhjentää koko homma, ja heittää öljyt pintaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vielähän sitä on vasta kesä alussa, että vallan hyvin kyllä ehtisi ;) EIkö teillä ole yhtään siitepölyä? Täällä on ihan semmonen kerros puhelimen päällä, jos sen jättää hetkeksi terassin pöydälle... Toivottavasti tuo kohta loppuu! :)

   Poista
 2. Meillä on vasta työn alla koko terassi, tai lähinnä patio. Terassi nimittäin löytyy, mutta tänä kesänä jatketaan sitä sitten isoksi patioksi. Ihanaa!
  Samaan syssyyn sen saa sitten öljytäkin..

  Meillä muuten kesti tuo ikean laventeli viime kesänä varmaan lokakuulle asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuulostaa täydelliseltä! Sitten tarvitaankin enää hyviä säitä ;) Onneksi öljyäminen ei vie kauaa ja on suht helppo homma. Sen jälkeen voi olla koko loppukesän tyytyväinen ainakin sen osalta :)

   Jipii, ihana kuulla, että laventeli vois parhaillaan olla noin pitkäikäinen. Ostan sen kyllä joka vuosi sitten ;) Niin kaunis!

   Poista
 3. Täälläkin vedettiin perjantaina puuöljyä pintaan, mutta ei tullut niin tummaa. Teittekö kaksi kerrosta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! :) Me taidettiin laittaa yksi kerros nyt vaan, ja muistaakseni viime vuonnakin. Ei ainakaan näytä tarvitsevan toista kerrosta, mutta riippuu varmaan tilanteesta :)

   Poista
 4. Mulle pelkkä parvekkeen siivoaminen tuntuu nyt liian isolta hommalta ;D

  Ihania kuvia täällä taas ollut <3 Lukemassa käyn lähes päivittäin, vaikka en ehdi aina jättämään terkkuja :)


  Place for Dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehe, no ei nyt tarvikaan mitään tehdä. Meinasin tänään nukahtaa bussiin pelkästä istumisesta :D

   Kiitos muru, tiiän että käyt (hyvä arvaus!), kiva että välillä kuitenkin kirjottelet <3 <3 Halit sinne!

   Poista