Kiitos & Kesäsuunnitelmia.

Kiitos tuhannesti vielä kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille ja sen lukeneille. Tiesin, että blogillani on mahtavia lukijoita ja sydämellisiä seuraajia, joten siinä mielessä uskalsin hyvin ottaa tällaisen aremmankin asian esille. Olen myös iloinen siitä, että Indiedays nosti postauksen etusivulle, vaikka minulla olikin kuvassa pipo päässä kesäkuussa :D
Kiusaamista en yhdellä postauksella saa poistettua, mutta jos sain yhdenkin hyväntahtoisen ajatuksen liikkeelle, luotua pikkiriikkisenkin rohkaisua saman kokeneille tai jos tästä eteenpäin yksikin ruma sana jätetään sanomatta siellä koulussa tai työpaikalla, niin olen onnistunut siinä mitä lähdin hakemaankin. Kuten moni kommentoi, kaikki lähtee kotoa, joten näistä asioista saa puhua myös siellä :)Nyt kuitenkin haluan jatkaa taas kevyemmillä ja iloisemmilla aiheilla.

Ehkä vieläkin useammin, kuin uuden vuoden lupauksia tai suunnitelmia, teen suunnitelmia ja aikomuksia kesää ajatellen. Ne ovat usein ihan pieniä juttuja, mutta yleensä nimenomaan kesään sopivia tai ainakin sellaisia, jotka haluan toteuttaa nimenomaan kesällä lämmön ja kaiken hyvän fiiliksen myötä. Jos ei niistä kaikki toteudu, niin en ota mitää stressiä :)

Tänä kesänä aion..

.. aloittaa uuden harrastuksen, geokätköilyn..
.. tehdä pavlovaa sekä nokkoslettuja ensimmäistä kertaa..
.. kasvattaa yrttejä, kukkia ja muuta hyödyllistä omien taitojeni mukaan..
.. kuvata mahdollisimman paljon ja keskittyä kehittämään taitoa ottaa ympäristö mukaan valokuviin..
.. käydä jossain Helsingin monista saarista, jossa en ole vielä käynyt..
.. tehdä juoksulenkkejä joka toinen tai joka kolmas päivä..
.. nukkua yhden yön teltassa jossain muualla kuin oman kodin pihalla..
.. käydä ulkomailla lyhyellä reissulla, luultavastikin Riikassa..
.. mennä piknikille Suomenlinnaan ystävien kanssa..
.. yöpyä sukulaisilla maalla ja ajella vanhoilla kotiseuduilla..
.. sisustella kotia eteenpäin, maalata loputkin maalausta kaipaavat seinät ja hioa nurkkia..
.. käydä soutelemassa (en tiedä miten tämä onnistuu, mutta toivon, että joku päivä vaan puhelimeni soi ja joku tarjoaa tätä! :D)..
.. käydä Mattolaiturilla lasillisella (haluaisin myös käydä oikeasti mattolaiturilla pesemässä jonkun maton, mutta tämä ei nyt varsinaisesti viittaa siihen)..
..ja tietysti ihan vaan nostaa jalat pöydälle, rentoutua ja nauttia auringosta!


Kuvat otettu viime kesänä Suomenlinnassa.

Onko teillä jotain kesäsuunnitelmia vai otatteko vain päivät vastaan sellaisina kun ne tulevat? :)18 kommenttia:

 1. Ihana Cherry, lukaisin tässä useamman väliin jääneen postauksen putkeen! Ensiksikin; onnea Olivia-yhteistyöstä, olet sen toden teolla ansainnut! Lisäksi kirjoitit upeasti ja ajatuksia herättävästi kiusaamisesta, rohkeaa. Vaikemalla ei asiat muutu. Mielestäni olet oikeassa, jokaisen tehtävä on estaa ja puuttua kiusaamiseen. Esim. pikkutyttöjen leikeissä alkaa jo syrjiminen, johon olen puuttunut kovalla kädellä. Hyvä itsetuntoinen lapsi ja nuori ei syrji tai kiusaa toisia (koska ei tarvitse hakea hyväksyntää keinoja kaihtamatta tai pelkaa hylkäämistä) ja sellaiseksi olen yrittänyt omaa tytärtäni kasvattaa.

  Nämä kesäsuunnitelmista; laskin että yhdeksän näistä haaveista on myös minun listallani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu <3 Kyllä näinhän se on, jokaisen tulisi puuttua. En ainakaan pysty kuvittelemaan tilannetta, josta voisin itse vain kävellä pois, että kaipa tuo tuosta selviää.. Lapset ei aina tajua mitä ovat tekemässä tai tajuavat ehkä liian myöhään, joten aikuisen tulee olla se, joka oikaisee asioita nähdessään/kuullessaan jotain epäilyttävää. Omien kokemuksieni mukaan kovin harva lapsi on tarpeeksi vahva ollaakseen kaveri jonkun jokapäiväisesti kiusatun ihmisen kanssa. Siinä pitäisi olla melkoinen vuori, ettei ota itseensä, koska leimautuu hyvin helposti itsekin. Ulkopuolelle jääminen tapahtuu joskus hyvinkin nopeasti ja se "bestisten" hakeminen jo lapsena voi mennä helposti vähän yli.

   Oi, no mutta meillähän on sit samansuuntaiset kesäsuunnitelmat ;) Mites sun yrtit jakselee? :)

   Poista
  2. Hih, ei ihan hirmuisen rehevästi mene tuolla yrttipenkin puolella :D Mutta en ole luovuttanut :)

   Poista
 2. Teen aina kovasti kesäsuunnitelmia, mutta jäävät usein suunnitelmien asteelle.... Tämän kesän suunnitelma on kirjoittaa gradua, katsotaan, miten sen kanssa käy ;)

  Edellisestä postauksesta vielä: tosi rohkeasti kirjoitettu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä nään asian niin, että nää ei ole ollenkaan niin vakavia, ettäkö kaikkia olisi pakko toteuttaa ja itsellänikin jää monta yleensä ihan vaan tähän suunnitteluun :D Mut hei, tuo gradu, vau! Itse varmaan en pystyisi moiseen varsinkin jos on kauniit ilmat! Paljon tsemppiä! :)

   <3 <3

   Poista
 3. Omaan kesälistaani kuuluu suurin osa noista (ainoastaan yöpyminen teltassa on sellainen minkä jätän ihan suosiolla, ei ole ihan mun heiniä..) ja onneksi suurimman osan pääsen minäkin toteuttamaan :) Kunhan nyt vain ne ihanat ilmat palaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, kieltämättä sitä on melkosen mukavuudenhaluinen jo, mutta teltassa nukkumisessa on jotain niin hauskaa ja siitä tulee mieleen paljon kivoja kesiä lapsuudesta, jollon nukuttiin ihan huvikseen teltassa puoli kesää :D
   Kyllä ne ilmat sieltä tulee ja nyt pitää tehdä kaikkea sellasta, mitä ei jaksa sit helteillä tehdä!! Ihanaa kesää Kelli <3

   Poista
 4. Kuulostaa hyvälle!! =) Ja voin luvata auttaa muutamankin kohdan toteuttamisessa jos vaan niin haluat. Meillä pääsee myös soutelemaan! Pitäsköhän itsekin tehdä tuollainen "lista".... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :) Jahas jahas, mihinkähän sitä vielä joutuu... Tee ihmeessä lista, mikäs kesä se ilman listaa ;) Niin ja muista hypätä joka toisen kohdan yli ja lisätä toi vika kohta joka kolmanteen väliin!! :D

   Poista
 5. Ihania suunnitelmia kesän varalle siellä päässä! Itsekin haluaisin telttailemaan edes yhdeksi yöksi - verestämään vähän lapsuus- ja partiomuistoja, mutta tuo siippa ei tunnu ajatukselle lämpiävän sitten millään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää taitaa olla vasta alkua, mutta saa nyt nähdä miten monta näistäkään ehtii, ettei mene vallan suorittamiseksi ;)
   Just niin, täällä samanmoisia muistoja lapsuudesta ja partiossa itsekin ollut. Höh, mikäs sitä siippaa nyt vaivaa. Eikö se lähtis, jos luettelet kaikkia kivoja puolia ja muistuttelet hyvistä eväistä?! :D

   Poista
 6. Ihania suunnitelmia siellä! :) Mulla ei ole muuta suunniteltua ohjelmaa kesäksi kuin yläasteen tyttöporukan v.95-bileet meidän mökillä heinäkuun alussa. Muuten olenkin oikeastaan aika tiiviisti koko kesän töissä :/
  Ja hei, mulla on blogissa sulle jotain: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2013/06/a-blog-with-substance.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta suunnittelemattomassa kesässä on ne omat hyvät puolensa, kun ei kalenteri ole täynnä menoja! Muistaa vaan vapaapäivinä rentoutua <3 Jokaisella pitäisi kyllä olla parin kuukauden loma kesällä, jotta pääsis oikein nautiskelemaan, mutta en mä siitäkään tiedä mitä tulee, jos puoli Suomea olis kiinni ;) Jaksamisia töihin <3 Ja kiitos haasteesta!! Olen ollut vähän laiska toteuttaja, ehkä siinä voisi olla mulle vielä yksi kesätavoite! :D

   Poista
 7. On ihania suunnitelmia ja täällä harrastetaan samaa :) Aika paljon tällekin kesälle on jo suunnitelmia vaikka harmillisesti me ei miehekkeen kanssa saadakaan lomailla samaan aikaan.
  Mutta ehdottomia juttuja mitä odotan tältä kesältä on: 1.Helsinki-päivä äidin kanssa. Kierretään, shoppailaan, hengaillaan, ihastellaan, syödään ja nautitaan. Tämä sama homma nyt toista kesää peräkkäin ja tästä sovittiin tekevämme tavan :) 2.Mun serkkutytöt tulevat hoitoon ainakin viikoksi. Käydään Lintsillä, uimassa, Korkeasaaressa, piknikillä, kykäilemässä yms. mitä mieleen vaan juolahtaa. En malta odottaa :) 3.Menen itse sukuloimaan samalla kun vien tytöt kotiin. Käyn uimassa lapsuuden lempipaikassa, käyn halailemassa kaikkia rakkaita sukulaisia, käyn syöttämässä lehmiä ja muuten nautin maalaistunnelmasta. 4.Kiireettomät aamut, oih! Innolla odottelen, että pääsen aamulenkille ilman kiirettä mihinkään ja sen jälkeen vielä kiireettömämpää aamupalaa. Ja sitä, ettei oikeasti ole pakko tehdä mitään :)

  Eli nautitaan vaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain niitä suunnitelmia satelee...ja sit kun tuntuu, että kaikilla pitäisi käydä ja se ei tietenkään riitä, että vierailee vaan päivän vaan pitäisi yöksikin vielä jäädä. Tulee helposti stressi jo siitä! :D Täytyy pitää huoli, että listalta löytyy just noita yrttipenkin kuokkimisia, jotta pysyy vähän kotonakin!

   Oi, vähänkö teidän Hki-päivä kuulostaa mahtavalta!! Tuosta kannattaa ehdottomasti tehdä tapa, ihana <3 Ja serkkujen kanssa tulee varmasti niin hauskaa! Voi että sun koko kesä kuulostaa ihan mahtavalta! Lehmät ja kaikki <3 Se kiireettömyys olisi se suurin toive ja se mikä lataa kaikkein eniten akkuja.. saas nähdä miten hyvin toteutuu kun ei lomaakaan nyt niin älyttömästi ole!

   Nautiskellaan <3

   Poista
 8. Kivoja suunnitelmia ja tavoitteita! Itsekin voisin noista muutaman toteuttaa. Lasillisella siideriä ehdinkin jo Mattolaiturilla käymään, joten yksi toteutettu :) Lähisaareen olisi kiva mennä piipahtamaan, en ole niissä tainnutkaan käydä. Pihlajasaaressa olen käynyt joskus ala-asteikäisenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Nää on tämmösiä löysin rantein tehtyjä listan kohtia, mutta kyllä mä painottaisin tuohon rentoutumiseen sillä tavalla, kuin sen nyt itse tahtoo tehdä! Pihlajasaarikin olisi kyllä kiva, siellä on tullut käytyä vain kerran. Mutta joku aivan uusikin toisaalta kiinnostaisi.. Harmi, ettei ole venettä ;) Lämmintä kesää <3

   Poista