Kävipä kerran hassusti.


Kuvassa näkyy yksi tämän hetken suosikkini mitä kosmetiikkaan tulee. Ihana saksalainen ystäväni lähetti minulle jouluna paketillisen kaikkea herkullista mukaan lukien tämän manteli&argan-öljyn. Se nökötti kylppärin kaapissa pari kuukautta ja viimein maaliskuussa muistin kokeilla sitä.

Olen nyt käyttänyt öljyä noin reilun kuukauden verran KASVOILLENI. Juu, kyllä luit oikein. Vaikka en saksaa osaakkaan, niin kyllähän tuossa pullon kyljessä aika selvästi lukee HAARÖL, jotenkin se vaan oli onnistunut menemään minulta aivan ohi. Näistä öljyistä muutenkin innostuneena, ja ilmeisesti pullon pienestä koosta hämääntyneenä, käytin sitä iloisesti aamuin illoin kasvoilleni ja hyvin nopeasti havahduin huomaamaan miten mahtavasti se kasvojeni ihoa kohteli!

Saksalainen ystäväni nauroi kuullessaan miten mulla oli öljyn kanssa käynyt, mutta lohdutti, ettei se varmasti ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta. Hänen äitinsä oli nimittäin kerran tilannut itselleen todella hyvää ja täyteläistä kasvovoidetta, käyttänyt sitä aivan hurmioituneena vain todetakseen myöhemmin, että kyseessä olikin itse asiassa jalkavoide..

Joten. Jos kerran joku toimii näin hyvin kasvoilla, niin miksi ihmeessä lopettaisin sen käytön? Olen minä sitä tietysti myös hiuksiin kokeillut, mutta kun hiukseni ovat aina olleet aika hyvässä kunnossa, en ole mitenkään erityisesti innostunut käyttämään öljyjä hiuksiin (muuta kuin joskus päänahan hoitoon).
Pintakuiva ihoni on ollut aivan superhyvässä kunnossa viimeiset viikot. Manteli/Argan-öljyistä nyt lukeneena ihmettelen miten sellainen ei ole aikaisemmin päätynyt kylppäriini. Mm. Argan-öljy on nimittäin ihoa ravitseva ja uudistava öljy, joka sopii myös herkälle iholle. Se parantaa ihon elastisuutta ja pehmentää sekä korjaa huonokuntoista ihoa. Argan-öljy ehkäisee/hidastaa myös ryppyjen ja juonteiden syntymistä (ihon vanhenemista) ja sitä on käytetty mm. aknen, palaneen ihon, selluliitin ja psoriasiksen hoitoon. Lisäksi Argan-öljyllä on myös tulehdusta lievittäviä ja ehkäiseviä vaikutuksia. (lähde)

Kun googletin etsiäkseni tietoa öljyistä, tuntui, että todella monet ovat saaneet niistä apua ihonhoidossa, hiusten hoidossa ja käyttävät niitä myös keittiössä. Itse pidän öljyn tuoksusta (oli se sitten manteli tai Argan) ja siitä miten hyvin se imeytyy verrattuna esimerkiksi kookosöljyyn. Ihon puhdistuksessa jatkan tästä eteenpäinkin kookoksen kanssa (olen siihen niin tottunut ja se on edullista), mutta Argan jää varmasti käyttööni kosteutusta ajatellen. Olen kärsinyt pintakuivasta ihosta jo niin kauan, että tää tuntuu ihan lottovoitolta :) Olisinpa kuullut näistä jo parikymppisenä!

Hyvä tietopaketti Arganista mm. täällä!6 kommenttia:

 1. Eikai se haittaa, jos tuotetta käyttää "väärin". Pääasia on, että toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no näinpä juuri ;) Mutta ehkä mä silti ostan ens kerralla sellasta öljyä mistä olen varma, että sitä voi käyttää myös kasvoille. En noista INCI-listoista mitään ymmärrä :)

   Poista
 2. Hehe itselleni joskus käynyt vähän samalla tavalla!;) Mutta siitä huolimatta tuote kuuulostaa superhyvältä! Öljyt tekee hyvää niin kasvoille kuin hiuksillekin!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, etten ole ainut ;)) Tää on kyllä mahtava tuote, mutta tosiaan jatkossa taidan ostaa kyllä ihan kasvoille tarkoitettua! Varmaankin kallistun Arganin puoleen, koska olen nyt lukenut siitä niin paljon hyvää, vaikka varmasti manteliöljy on myös todella hyvää! Alverde on kovin suosittu saksassa ja ilmeisen edukaskin, joten jos siellä joskus poikkeaa niin varmasti jotain heiltäkin ostan :)

   Poista
 3. Naureskelin sua hömppää.. ;) Mutta hei, mitäs väliä, jos se toimii?! Pitääpä jotain tuollaista öljyä testata omallekin iholle, varsinkin noihin läikkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, sellasta sattuu näissä piireissä ;) Niinpä! Aion kyllä käyttää pullon loppuun. Ja itse asiassa ajattelin suakin, kun kirjoittelin ja lueskelin Arganista. Jos et vielä ole kokeillut niin hanki nyt ihmeessä!!! Ruohonjuuressa on tosi monia erilaisia Argan-öljyjä :)

   Poista