Kakkuohje.


Tässä teille vielä tämä kakkuohje, jonka väsäsin sushi-iltamiin viikko sitten! Lainasin ohjeen J:ltä!

Pohja:

200g Digestive-keksejä
80g voita sulatettuna

Päällinen:

3 prk Valion kuningatar-rahkaa
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 dl vanilja-jogurttia (tai maustamatonta oman maun mukaan)
ripaus vanilja-sokeria oman maun mukaan
2 dl pakastemarjoja
6 liivatelehteä

Koristeluun:

Mustikoita
Jugurttirusinoita

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva niiden joukkoon. Painele keksimassa irtopohjavuoan pohjalle (oma vuokani oli 20cm halkaisijaltaan).
Sekoita rahkat, jugurtti ja marjat keskenään. Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä & sulata ne n. puoleen desiin kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita liivatemassa jogurtti-rahkan joukkoon.
Kaada rahkaseos varovasti pohjan päälle ja tasoita, jos tarvetta. Anna kakun vetäytyä ja jähmettyä jääkaapissa väh. 4h tai seuraavaan päivään.
 
 ***

Itse laitoin pohjaan 300g keksejä ja kakkuun 2 prk Valion kuningatar-rahkaa & yhden purkin tätä Arlan mustikka-vanilja-rahkaa vähän vaniljan makua tuomaan. Taisin kyllä lisätä vielä hippusen vaniljasokeriakin. Jugurttina käytin maustamatonta.
Jugurttirusinoita en onnistunut löytämään, joten käytin jugurtti-vadelma kuulia, joita nappasin mukaani ruokakaupasta. Muuten taisinkin mennä ihan ohjeen mukaan :) Helppoa oli!

ps. tämän tyyppiseen kakkuun sopii myös tuorejuusto. Täältä löytyi kivantuntuinen ohje!


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Minä olin niin innossani tästä helposta ohjeesta, kun en tosiaan mikään ruualaittaja-leipuri ole koskaan ollut.. Ohje oli sen verran nopea ja hyvä, etten ehtinyt tuskastua kertaakaan! Vieraat ainaki kyseli mitä kakkuun tuli, joten kyllä ne tais tykätä ;)

      Poista
  2. Kakku oli kyllä todella hyvää ja huippuhelppo valmistaa! Täytyy tehdä kakku toistamiseen tuolla enemmällä liivatteella niin ei lässähdä vaan näytää yhtä hyvältä kuin tämä omasi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! :) Ja tätähän voi varioida eri marjoilla tms. Mä käytin nyt vain mustikoita, mutta taivas on rajana varmaan! Niin ja sitä juustoa..
      Kakku oli oikein jämäkkä ja hyvä, mutta se ehti kyllä olla kaapissakin jotain 6 tuntia :)

      Poista
  3. Todella upea ja herkullinen kakku! Ja koristelut ovat myös tosi söpöt (noi Parrotsin jogurttijutut ovat herkkua :P)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämmöisen kehtaa pöytään nostaa, väriä ja makua löytyy :) Tietysti kaikkein ihaninta, että se on todella helppo tehdä! Hih, juu, oli pakko ostaa kaks pussai Parrotsia, toinen kakkua varten ja toinen muuten vaan herkutteluun!

      Poista