Canon 50mm.
Olen täällä bloginkin puolella varmaan puolenkymmentä kertaa pähkäillyt tuon Sigman 50 millisen objektiivini kanssa ja sama pähkäily jatkuu edelleen. En ole sitä vieläkään myynyt, vaikka vuoden aikana se onkin ollut monesti mielessä.

Nyt kuitenkin ikään kuin viimeisenä vahvistuksena sain lainaan Canonilta tuon heidän oman 50 millisensä (f/1.4) ja seuraavan parin viikon aikana teen lopullisen päätöksen suuntaan jos toiseen.

Sigman kanssa mulla on ollut alusta lähtien sen luokan tarkennusongelmia, että jo ostovaiheessa suu vääntyi mutruun, kun se piti heti kiikuttaa Fokalle huoltoon. Asia saatiin siellä korjattua silloisen 7D:n kanssa, mutta ajatus jäi silti takaraivoon painamaan.. että miksi maksan monta sataa jostain mitä pitää heti "korjata" ostotapahtuman jälkeen. Kuitenkin olen ollut myös vahvasti sitä mieltä, että jos tarkennus ei osu kohdilleen niin vika on suurelta osin myös minussa. Sen takia Sigma varmasti vieläkin kamerani nokalla keikkuu :) Ja eihän se ole sanottua, etteikö Canoninkin linsseissä voisi olla tarkennuksen kanssa probleemaa. Kaikessa "herkässä tekniikassa" on varmasti toisinaan näitä puutteita ja vikoja. Mutta lopulta se runko tai linssi on sinulle paras, jonka tunnet ja koet olevan hyvä ja sinulle paras. Ei siinä ole välttämättä merkillä mitään tekemistä asian kanssa ;)

Fiilispohjalla siis mennään ja raportoin myöhemmin miten asian kanssa kävi!

Ylläolevat Vilman kuvat otettu Canon 5D Mark II & Canon 50mm f/1.47 kommenttia:

 1. Täällä taas podetaan järjetöntä järkkärikuumetta! Olisi ihan pakko saada uusi kamera ;) Pähkään kuitenkin sitä, että jaksanko raahaa järkkäriä aina mukana, kun nuo "minijärkkärit" on niin käteviä ja kevyitä kantaa laukussa :)


  Place for Dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, mä tunnen nää kuumeet kans aika hyvin ;D Onkohan sellasta päivää olemassakaan millon ne olis menneen talven lumia.. Mitäs mallia olet ajatellut ja mikä sulta muuten löytyy nyt?
   Se järkkärin raahaaminen on tosiaan ihan oma juttunsa, jos haluaa samalla pitää kameran hyvässä kunnossa eikä roudata sitä samassa käsilaukussa kaiken muun kaman kanssa..vesipulloista alkaen. Ja pikkukameralla on toisinaan hieman helmpompi ottaa kuvia, vaikka laadussahan ne erot sitten näkyy :)

   Poista
 2. Hei, omistatko sinä jalustaa kamerallesi? ja millaisessa laukussa kuljetat kameraasi? Itse pähkäilen laukkuasian suhteen, kun ostin äskettäin jalustan ja olen suunnitellut repun hankkimista, johon jalustakin näppärästi kulkeutuisi mukana aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistan jalustan, mutta se on niin ärsyttävä ja huono,että en käytä sitä muuta kuin silloin, jos otan itsestäni kuvia kotona. Pitäisi hankkia joku oikeasti kevyt ja näppärä, jossa on mahdollisimman vähän veivattavia osia.. Ne toki maksaa jo sitten mukavasti :) Toisinaan sellainen olisi kuitenkin hyvä keikalla, jotta saa mahdollisimman terävän kuvan ja esim. makrokuvauksessa se saattaa olla välttämätön.

   Kuljetusta varten mulla on kaksi erilaista laukkua. Toiseen mahtuu runko objektiiveineen ja kaikkine pikkutavaroineen (reppumallia) ja toiseen mahtuu vain runko yhdellä linssillä (primella ei zoomilla). Ne ovat molemmat Loweprota ja sääsuojattuja yms. :) Kätevät! Tästä sainkin postausaiheen, kiitos sinulle :)

   Poista
  2. Okei. Kiva jos sait postausaiheen, sitä mielenkiinnolla odottaen! :)
   -l

   Poista
 3. Voi ei, mitä ihania ilmeitä Vimpulalla noissa kuvissa! =D Kauniita ja upean tarkkoja kuvia.

  Itse himottelen jotain objektiivia, jolla saisin otettua yksityiskohdista mahdollisimman tarkkoja kuvia. Makro kenties? Näistä kun ei itse tiedä juuri mitään, kuvaa vain. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mitähän se sanois, jos tietäis, että jakelen siitä ei niin edustavia kuvia netissä ;)Mä olen samaa mieltä, tuo linssi on tarkka ja tarkka siis sieltä mistä pitääkin! Mä tykkään luotettavuudesta niin linsseissä kuin ihmisissäkin! :)

   Makro se varmasti olis paras, sillä kun pääsee niin paljon lähemmäs. Canonin 60mm makrolla (jonka myin syksyllä) mulla oli monesti melkein linssi kiinni leppäkertussa. Nyt on ihan tuskaa, kun pitää kuvata vaan isoja kokonaisuuksia, mutta kun sitäkin pitäisi toki opetella ;)

   Poista