Superarkea!


"Eräs tuttuni kritisoi kerran sanontaa "Parisuhteen eteen täytyy tehdä töitä". Hänen mielestään oli vastenmielinen ajatus, että juuri kun on tullut töistä, pitäisi aloittaa uusi työpäivä oman kumppanin kanssa.
Minä taas pidän tästä fraasista. Jotta suhde kestäisi aikaa, kummankin täytyy aktiivisesti pitää suhde hyvänä ja toimivana. 
Miksi tämä on tärkeää? Koska parisuhteen laatu ja sen kommunikaation toimivuus vaikuttavat aivan ratkaisevasti siihen, millaiseksi arkemme koemme. Jos kotiasiat eivät niin sanotusti ole kunnossa, ei paljon auta, vaikka olisit työpaikkasi ässä tai ystäväpiirisi halutuin seuralainen."

"Mitä tämä työnteko sitten on? Sarja pieniä ajatuksia ja tekoja, jotka vahvistavat keskinäistä kunnioitusta, luottamusta ja välittämistä."

* Älä mieti mitä voit kumppanilta saada vaan mieti mitä voit hänelle antaa.
* Rakkaus on tekoja. Jos voit tehdä toiselle pienen palveluksen, tee.
* Kiitä ja ole kohtelias. Pitkä parisuhde ei tarkoita sitä, että voit unohtaa käytöstavat.
* Keskity puolisosi hyviin ominaisuuksiin, mieti säännöllisesti mihin hänessä rakastuit ja mikä hänessä on edelleen hyvää.
* Kehu kumppaniasi kolmesti päivässä. Tulet ällistymään siitä, miten myönteinen vaikutus tällä on.
* Kun jaatte tehtäviä, valitse aina itsellesi epämieluisampi.
* Älä odota, että kumppanisi lukee ajatuksiasi. Jos haluat häneltä jotain, kerro se. Kerro myös mikä sinua vaivaa, äläkä vastaa ärsyttävän ohuella äänellä "ei mikään".
* Halaa tai kosketa puolisoasi useita kertoja päivittäin. Viestität näin, että ajattelet häntä, vaikka aina ette jaksa tai ehdi puhua.

Kaikki ylläoleva teksti on lainattu Anna Perhon kirjasta Superarkea!  
Käytännön opas helpompaan elämään


Minulta pyydettiin mielipidettä tästä kirjasta ja voisin siitä toki paljonkin kirjoitella ja esitellä kirjaa tarkemmin, mutta poimin nyt tämän yhden pienen osan teille tänne blogin puolelle. Enhän halua kaikkea paljastaa! :)
Minusta kirja oli lukemisen arvoinen, ajatuksia herättävä ja vähän harmittaa, että se oli itselläni vain viikon lainassa ja joudun sen nyt palauttamaan.

Moni asia kirjan sivuilla oli toki ns. itsestäänselvyyksiä, mutta joskus jonkun täytyy vain sanoa ne ääneen, tai tässä tapauksessa kirjoittaa ne nähtäväksi, että oikeasti ne tulisivat ymmärretyksi! Miltä kuulostaa esimerkiksi sellainen lausahdus, kuin että "Mikään asia ei stressaa sen jälkeen kun se on tehty"? Tulin vain miettineeksi tämän lauseen jälkeen, että miksi ihmeessä sitten pyöritän samoja asioita päivästä toiseen to do-listoillani.. Ja muistin juuri miten hyvä olo tulee, kun asian saa vedettyä listalta yli!
Tehokkuus lisää energisyyttä ja hyvää fiilistä. Asioiden jatkuva lykkääminen ja vitkastelu syövät sitä."

Kirjassa on käsitelty mielestäni hauskasti ja kivasti monen monta asiaa ja sen pääluvut ovatkin Superstartti, Superrutiinit, Superhyvästit, Superlista, Superenergiaa, Superjärjestys, Supertyö, Superrauha, Supersuhteet ja Supervinkit.

Ei sillä että jokaisen tulisi olla joku superihminen, jonka koti on aina viimosen päälle, suhteet kukoistavat päivästä toiseen täydellisinä, arki rullaa ja aina hymyilyttää, mutta toki tähän tulisi pyrkiä ainakin normaalilla tasolla. Varmasti jokin osa-alue on aina välillä heikommin, kuin toinen, mutta tasapainoiluahan tämä elämä kaiketi onkin. Sitäpaitsi toiset pitävät paljon epäsäntillisemmästä elämästä, joten se heille suotakoon.

Kerronnan lisäksi kirja pohjautuu pitkälti erilaisiin tehtäviin, joita sinun tulisi tehdä, jotta asioihin oikeasti tulisi muutoksia. Itse en näitä tehtäviä vielä tehnyt, mutta ensi kerralla tartun niihin, kun saan kirjan uudelleen kätösiini. Monesti asioiden ylöskirjoittaminen edesauttaa ratkaisevasti muutoksen etenemistä ja tätähän käytetään monenlaisissa yhteyksissä kun mietitään jollain lailla uutta suuntaa elämälleen.

Tykkäsin siis kirjasta ja luin sitä mielenkiinnolla. Suositteluni mikäli aihe yhtään kiinnostaa :)

Ps. Täältä voi kurkata lisätietoa. 
16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niinpä! Vielä kun muistaisin nuo :)

   Poista
 2. Tämä kuulostaa ihan mun kirjaltani. Voisin pyytää synttärilahjaksi :)

  Tuo lainaamasi vinkkirypäs on niin totta. Jokainen kohta. Voi kun muistaisi aina toteuttaa noita. Ehkä taas vähän enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten se on varmasti sinun kirja :) Olis kyllä hyvä lahja, kirjoja on aina kiva saada :)

   Sanos muuta, miten se aina unohtuu! Yritetään petrata ;)

   Poista
 3. Oh, kiitos tästä! Multa on mennyt koko kirja jotenkin ohi aiemmin, mutta nyt oli pakko pistää heti tilaukseen! :) Etenkin nuo tehtävät ovat musta äärimmäisen hyvä juttu - monesti elämäntapaoppaat ja lifestyle-kirjat aika ymmyrkäisesti sanovat, että 'noku näin se ois kaikille kivempaa', eikä välttämättä anna mitään neuvoja miten sinne kivempaan päästäisiin. Luulen, että otan myös ne tehtävät kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva, jos osasin vinkata jotain sinulle sopivaa :) Luin niin nopeasti tuon kirjan, kun laina-aika oli lyhyt, että tuli heti semmoinen olo, että se täytyisi lukea uudelleen. Ja toki ne tehtävät tehdä, joiden myötä toivoo itselleen muutosta. Ne on kuitenkin suuressa osassa tuossa kirjassa ja usein se auttaa, kun asioita kirjoittaa ylös :)

   Poista
 4. Kuulostaa huippuhyvältä! Joskus tekee hyvää lukea niitä itsestäänselvyyksiäkin. Kiitokset tästä kirjavinkistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta :) Onneksi joku on ahertanut ja kirjoittanut ne meitä varten ylös :) Mukava, että vinkistä oli hyötyä!

   Poista
 5. Olen jo kirjaston jonossa ykkösenä, joten kohta pääsen teokseen käsiksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoo! Kohta saat hyvää lukemista :)

   Poista
 6. ihana kirjoitus! ja totta, joskus ne itsestäänselvyydet on selviä vasta kun ne sanoo ääneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Minna <3 Kirjassa on hyviä pointteja ja tuo lainattu osuus varmaan yksi tärkeimmistä, se liittyy vähän muihinkin, kuin itseen ;)

   Niin juuri, ääneen sanottu tai kirjoitettu on ihan eri juttu jo!

   ps. onko sun blogin nimi muuttunut vai muistanko nyt ihan väärin? :)

   Poista
 7. Pitääkin tutustua tuohon kirjaan! Luin Anna Perhon aiemman kirjan ja tykkäsin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas tuo vanhempi on vielä lukematta, mutta enköhän sen kohta saa kirjastosta kotiin :) Uskon, että pidät tästä uudemmastakin!

   Poista
 8. Voi Kirsikka. Mistä kummasta sää aina tiedät mitä mä haluan ja tarvitsen kuulla? Tää oli todella hyvä juttu! Kirjakin pitää ehdottomasti hankkia :) Kiitos, taas kerran ♥ :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tarunen, hih, sä oot niin symppis ja ihana aina, kiitos itselles <3
   Minähän vaan lainasin tätä kirjaa, jonka joku fiksumpi kirjoitti ;) Lue ihmeessä koko kirja, luulen, että voisit nimittäin tykätä :)
   ps. olispa ihana nähdä pian taas!!

   Poista