Oliivipuu.


* Stockmannin Hulluilta Päiviltä tuli hankittua pari kivaa juttua, joista yksi oli nämä ihanat oliivipuut! Olen haaveillut niistä jo monta vuotta ja muuten vaan ihastellut eri yhteyksissä - lähinnä toisissa blogeissa ja sisustuslehdissä. Nyt viimein saatiin omamme ja mukavasta alennuksesta :)

Olin kyllä ihan varma, että kaikki puut menevät kuin kuumille kiville ja niin ne varmasti menivätkin, mutta silti vielä illalla klo 18 saatiin ihan vapaasti valita muutamista vaihtoehdoista. Hullujen päivien vierailuni kestikin hurjat 10 minuuttia!


Tällä hetkellä puut ovat samoissa ruukuissa, joissa ne ostinkin ja alle on laitettu väliaikaisesti pari Teema-lautasta, kun ei muutakaan keksitty. Ostoslistalla oliskin joku kiva ruukku tai kori. Puut eivät kyllä varmaan vietä kesäänsä tuossa tasanteella vaan ihan ulkona terassilla. Kattoos nyt missä ne parhaiten viihtyy!

Ollaan moneen kertaan ihmetelty niiden järjettömän nopeaa kasvua ja mietittiin tietty ensimmäisenä, että mitä me ollaan tehty väärin, kun tuntuu, että 10 senttiä tuli parissa päivässä. Ehkä kasteltu liikaa? Tai ehkä me ollaan vaan annettu niille tarpeeksi rakkautta :))

Oliivipuiden viereltä löytyvä fiikuskin jotenkin piristyi päästessään arvoiseensa seuraan. Sitkeä kaveri on jo lukemattomia kertoja riiputtanut lehtiään, kun se on unohdettu kastella, ja taas uudelleen herännyt henkiin. Kasvi on ollut kotonani jo 31 vuotta eli koko ikäni, mutta tämä versio taitaa olla siitä alkuperäisestä kasvateltu.


Vielä haluaisin sellaisen pienemmän oliivipuun olohuoneeseen joten eiköhän sellainenkin tartu matkaan joltain puutarhareissulta. Joka kerta ohikävellessä ovat tuoneet kyllä paljon iloa!

Postauksessa mainoslinkki
8 kommenttia:

 1. Ovat kyllä hyvännäköiset! Mua niin harmittaa, että unohdin koko oliivipuiden olemassaolon Hullujen päivien aikaan, sillä itsekin piti niitä yksi tai parivaljakko sieltä käydä haalimassa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Mutta ehkä saat myöhemmin haettua vaikka Plantagenista tms sellaisen, ettei tarvitse ihan ilman olla :)

   Poista
 2. Hih, sattumalta katselin oliivipuuta tänään Prismassa ja tuumin että sellainen pitää saada! :) vielä jäi kauppaan, mutta eiköhän se pidä sieltä hakea pikimmiten, varsinkin kun 2 viikkoa sitten ostamani orkidea alkaa näyttää kuolemisen merkkejä :'D Viimeksi orkidea eli 2 kuukautta, nyt vain 2 viikkoa, hah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä niin tyylikkäitä ! :) Sopis varmasti teillekin! Nyt kevätauringon paistellessa voi katos huijata itseensä, että osaa muka kasvattaa tuommosta puuta. Todellisuudessa valo ja vesi taitaa riittää aika pitkälle..
   Auts tota orkideaa :D Lohdutan sua, ettet todellakaan ole yksin. Mä olen nyt kahden orkidean jälkeen tyytynyt ihan vaan noihin SIAn tekoversioihin, joita en vielä ole saanut tapettua ;))

   Poista
 3. ihania! :) olen etsinyt juuri tällaisia isompia oliivipuita, kaikki mitä minä bongaan ovat liian pieniä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ootko käynyt Plantagenissa? Siellä oli ainakin viime vierailulla vissiin kolmea eri kokoa :) Entäs onko Ikeassa näitä vai olenko nyt ihan hakoteillä?

   Poista
 4. Kivalta näyttää, täällä näen noita myös suurempina luonnossa :)
  kerran löysin minisitruspuun juuri Stockmannin hulluilta päiviltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, vau sulla riittää kyllä maisemia siellä! :) Varmasti ihana katsella ihan "oikeita" puita luonnossa!

   Poista