Mun sunnuntai.


Tänään on ollut minun sunnuntai. Tiedättekö sellainen, kun tosi moni postailee aina sunnuntaisin kuvia rauhallisista aamuheräämisistä, vilteistä ja chick lit kirjoista, sohvannurkista ja auringonpaisteesta? Viikonlopun uurastuksen ja parin koulupäivän jälkeen on mun sunnuntaini koostunut aika pitkälle juuri tämmöisistä asioista. Ihan noin tyttömäistä lukemista minulla ei ole ollut, mutta vietettyäni ensin ihanan päivän ystävän & hänen söpön puolivuotiaansa kanssa, heittivät he mut lähikirjastoon nappaamaan muutamia kirjoja varauksesta mukaani.

Saan niiiin hyvän mielen siitä, kun voin kantaa kotiin oikein ison kasan kirjoja lähes ilmaiseksi enkä tiedä mihin niistä ensimmäisenä tarttuisin. Muistan jo lapsena miten kirjastoauto pysähtyi kotiportillemme ja siskon kanssa kannettiin sieltä kassit ratkeamispisteessä kirjoja kotiin asti.

Viime aikoina olen nauttinut enemmänkin kirjaston annista enkä niinkään enää osta kirjoja. Olen todennut, että se on mun kohdallani turhaa tuhlaamista enkä niinkään tykkää sisustaa värikkäillä kirjoilla, joita sitten shoppailun jälkeen pursuaa kaapeista. Kirjasto on mun kaveri ja toisinaan pidän sitä myös mukavasti pystyssä omilla lahjoituksillani, kun nykyään se sijaitsee inhottavan pitkän matkan päässä, vaikka lähikirjastoksi sitä kutsuinkin.
Usein kirjapinot kasvavat kotona suuriksi ja mulla on kolme-neljä kirjaa samaan aikaan luettavana. Eniten kyllä pidän siitä, että saatan yhden kirjan loppuun ja avaan seuraavan, mutta tälläkin hetkellä herkkuja on ihan liikaa. Sitten ne palautuspäivät vähän paukkuu..


Tietysti uutuuksia voi olla vähän vaikea saada kirjaston kautta ja moneen kirjaan olenkin varausjonossa sijalla 256 tai jotain. Tänään kävi säkä ja huomasin Anna Perhon Superarkea!-kirjan pikalainahyllyssä. Tykkään näistä, jotka laittavat vähän pohtimaan omia juttuja.

Itselleni kirjat tarkoittavat rikkautta, uusia mahdollisuuksia, intoa, iloa, ideoita ja parempaa ajattelua. Ilman niitä ei kyllä matkat Espoosta Hyvinkäälle tai Helsinkiin taittuis mitenkään :)


Kirjojen lisäksi olen siis saanut nauttia loistavasta seurasta, miehen tekemästä jauhelihakeitosta ja sämpylöistä (!), rauhallisista hetkistä viltin alla, valossa kylpevästä kodista, pikkupojan ylisöpöistä naurahduksista ja iltakävelystä puoli seitsemältä, jolloin oli vielä valoisaa, vau!

Loistopäivä!10 kommenttia:

 1. Ihana sunnuntai <3
  Mun pitäis nyt saada itteni kans jotenkin tohon moodiin. Kierrokset jäi päälle vaikka se työrupeama loppui ja nyt olis vasta lauantaina töitä. Ehkä otan vähän sipsiä ja katson viime viikkoisen Gossip girlin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koomista lukea SuperARKEA-kirjaa vapaapäivänä ;) Mutta ei se mitään, kiva kirja on kyllä.
   Harmi, jos kierrokset jäi päälle, höh. En kyllä ihmettele, kun kuulosti niin sissimeiningiltä siellä teillä! Hyvä idea sipsit ja sohvalle, toivottavasti helpottaisi <3

   Poista
 2. Hei kerro ihmeessä kirjan luettuasi mitä tykkäsit! Itse selailin sitä jo kuumeisesti kirjakaupassa, mutten raaskinut kotiuttaa ;) Taidanpas minäkin käydä kirjastossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vinkata joo. Pitää kahlata se nyt vauhdilla, kun on vaan tuo viikko aikaa. Tähän asti olen tykännyt ensimmäisistä 40 sivusta, mutta en ole tehnyt niitä harjoituksia, joita siellä on kokoajan. Se varmaan auttaisi, jos toivoo muutosta ;) Tietysti moni lause on itsestäänselvyyksiä, mutta joskus jonkun täytyy vaan sanoa ne ääneen tai kirjoittaa, jotta ne menee perille! Esim. "Mikään asia ei stressaa sen jälkeen kun se on tehty" tai "Useimmat esteet joita edessäsi näet, olet asettanut itse" :)

   Poista
 3. Ah, mikä ihana vapaapäivä! Siitä saa puhtia jaksaa töitä ja sitä superarkea. :) Kirjastoa pitäisi kyllä käyttää enemmän, tosin en kyllä viime aikoina ole juurikaan edes ehtinyt lukea. Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! :) Kyllä leppoisa vapaapäivä vaan antaa enemmän, kuin se, että juoksee tuolla kaikki päivät, vaikka toisiaan sekin on välttämätöntä, kun on niin monta asiaa hoidettavana ja ystävää nähtävänä :) Onneksi olen tajunnut ottaa enemmän niitä omia vapaapäiviä kalenteriin.
   Se on kurjaa, kun ei ehdi lukea pitkään aikaan. Toivottavasti ehtisit joku päivä, jos siitä tykkäät! Aurinkoista pääsiäistä <3

   Poista
 4. Kiitos kirjavinkistä! Laitoin heti varauksen kirjastoon :)
  Pääsiäisiloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä :) Hauskaa ja hyödyllistä lukemista mikäli on kiireistä arjessa tai huono tarttumaan asioihin ;)
   Kiitos, kuin myös! <3

   Poista
 5. Testaa fifty shades of grey! Kyllä meinaa menee matkat nopsaa ja posket punottaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jos tää on se miksi sitä luulen niin joo pakkohan se on lukea :D Kuulemma aika suosittu?!

   Poista