Kööpenhamina nähtävyyksineen.

Luultavasti viimeinen Kööpenhamina-postaus tulisi tässä. Voi olla, että hieman venyy ja paukkuu kuvamäärästä päätellen, mutta eikös matkapostaukset ole aina kivoja lukea? :)

Kööpenhamina oli mahtava paikka, tykkäsin siis kovasti ja olen suositellut sitä kaikille reissuni jälkeen. Pari tuttua on sinne jo tässä välissä ehtinyt reissata minun lisäkseni ja ovat myös tykänneet.

Lento kesti n. 1h 40 minuuttia ja se meni kertakaikkisen nopeasti varsinkin kun edelliset lentoni ovat olleet aika pitkälti maapallon toiselle puolelle. Matkustin Norwegianilla ja sen puolesta ei ole mitään valittamista. Unohdin tosin syödä ennen lentoa, kun en muistanut, ettei näillä halpislennoilla tarjoilla mitään.

Köpiksen päässä suuntasin heti lipputiskille, jossa sainkin erittäin ystävällistä palvelua. Ostin samantien Copenhagen cardin 72 tunniksi ja se kustansi 479 DKK. Matkustin sillä heti ensimmäisestä matkasta alkaen ilmaiseksi seuraavat kolme päivää. Heti terminaali kolmosessa sijaitsevan lipputiskin vierestä pääsi junalaiturille, josta juna vei n. 10 minuutissa Kööpenhaminan keskustaan. Juna oli erittäin siisti ja asemat kuulutettiin selkeästi.


Sää oli saapumispäivänä sateinen ja tuli ihan räntääkin, mutta muuten ei kyllä sateenvarjoa tarvinut. Outo juttu oli se, että näin katukuvassa vain pari sateenvarjoa..Ilmeisesti Köpiksessä sataa sen verran, että kukaan ei jaksa moista kapistusta kantaa, kun kastuu kumminkin?! Sitäpaitsi kaikki ajaa sitä pyörää :)

Lunta ei kaupungilla juurikaan näkynyt, joten kivempi siellä oli siinä mielessä kävellä, kuin Helsingissä.
Sää oli kyllä joka päivä jonkin verran tuulinen, joten vietettyäni monta tuntia päivässä ulkona, olin jossain vaiheessa melkoisen jäässä, vaikka miinusasteita ei varmaan ollut lainkaan.


Olin tehnyt itselleni ennen matkaa jonkinlaista listaa paikoista, joissa halusin ehdottomasti vierailla. Maanantaina moni paikka oli kuitenkin kiinni (esim. linnat/palatsit), joten valitsin ensimmäiseksi kohteeksi keskustasta löytyvän Rundetaarnin (Købmagergade 52A). Kuten tuosta linkistä näkyy, se on korkea torni, jota kävellään ikäänkuin ylämäkeen. Siellä ei siis ole portaita vaan huipulle pääsee "ympyrää" kävelemällä. Katolta oli kivat maisemat kaupungin ylle ja varsinkin aurinkoisena päivänä siellä on varmasti kiva käydä!
Tornista löytyy myös vanhoja esineitä, observatorio sekä kirkko ja kirjasto.

Kaupungilla kiertelyn jälkeen poikkesin kotimatkalla H.C Andersen Eventyrhusetissa (Rådhuspladsen 57), joka siis kertoo kuvin, äänityksin sekä nukein herran elämästä ja saduista. En ottanut täällä käyntiä kovin vakavasti, joten se oli ihan kiva, mutta en menisi sinne enää toiste. Lasten kanssa varmasti mukava paikka varsinkin, jos kyseisiä satuja on juuri luettu!Pyöriä, pyöriä, pyöriä... joka paikka täynnä! Mutta Köpiksen pyörätiet on hyvät ja ne on selkeästi erotettu kävelyteistä, joten alle ei meinaa jäädä. Bussiin noustessa tosin piti aina ylittää pyörätie ja sai olla varuillaan, mutta pyöräilijät ottivat kyllä muut ihmiset hyvin huomioon. Muutenkin totesin köpisläiset äärettömän ystävällisiksi ihan jo kaupungilla kävellessäni. Ihmiset väistivät eivätkä kävelleet päin, kuten Suomessa aika usein huomaa hälläväliä asenteella.. Hassu huomio, tiedän, mutta näin se vain oli :)
Ja jos laitapuolenkulkija pyysi kolikkoa niin hänelle ei ärjäisty vihaisesti tai mulkaistu ikävästi vaan juteltiin muutama sana ja pahoiteltiin, ettei juuri nyt sattunut kolikkoja mukaan.

Yleinen fiilis Kööpenhaminassa oli rento ja tuntuu, että kaupunkiin on helppo päästä sisälle. Sinua ei tuijotella vaan saat olla niinkuin olet. Kaikki puhuvat hyvää englantia (toki saattavat aloittaa tanskalla, kun eivät tiedä mistä olet) ja hymy tulee silmistä saakka. Joka kerta kun nousin bussiin ja näytin Köpiskorttini niin bussikuskin kasvoille levisi todelle leveä ja ystävällinen hymy, joka viestitti miten tervetullut olit turistina tähän kaupunkiin.

Tanskalaiset tuntuivat muutenkin ihanan leppoisilta ja pyörällä polkiessaan harva oli aivan vimpan päälle laittautunut. Toki näin myös niitä turkki päällä ajavia rouvia, mutta muuten hieman rähjäisenä reissulaisena en poikennut kyllä mitenkään katukuvasta.

Yksin matkatessa kiinnitin tietysti huomiota myös turvallisuuteen ja mielestäni tämä kaupunki on turvallinen. Järki päässä kun kulkee niin ei varmaan tule ongelmia. Itse toki vetäydyin hotelliin aina siinä klo 20 maissa viimeistään, kun kaupat menivät kiinni ja oli tullut pimeää.


Tiistaina (ja itse asiassa myös keskiviikkona) vierailin Rosenborgin linnassa (Øster Voldgade 4A), joka olikin yksi lempinähtävyyksiäni tässä kaupungissa.
Linnassa oli useampi kerros täynnä mitä hienompia huoneita ja esineitä menneiltä ajoilta ja niitä tutkiessa aika vierähti mukavasti.

En nostanut koko Köpisaikanani yhtään käteistä rahaa ja Rosenborg olikin ainoa, jossa sitä olisi tarvinut. Laukku piti nimittäin jättää pantilliseen lokerikkoon eikä minulta sitä pikku kolikkoa tietenkään löytynyt. Onneksi henkilökunnalla oli muutama kolikko sitä varten säästössä, että lainasivat niitä turisteille, mutta kivempi tietysti, jos itse varautuu tähän :)

Valokuvaamisesta sai maksaa 20 kruunua, mutta oli ihan hassua kierrellä linnassa ilman kameraa, kuten ensimmäisellä kerralla tein. Toisella kerralla sitten kuvailinkin tosi paljon näitä yksityiskohtia ja sain muistot talteen. Linnassa oli toki hyvin hämärää ja kylmä, kuten yhdestä kuvasta näkyy, että allekirjoittaneella on kaikki vaatteet päällä pipoa myöden!
Kellarikerroksesta löytyi kruununjalokivet, jotka olikin aikamoiset!
Mm. tästä blogikirjoituksesta voit lukea lisätietoa linnasta ja aarteista.
Rosenborgin jälkeen matka jatkui mm. Marmorikirkkoon (Frederiksgade 4) sekä Amalienborgin palatsiin. Kävelin hetken palatsin pihalla ja katselin sotilaiden marsseja. Sitten käväisin sisällä museossa, mutta siellä ei juuri ollut nähtävää. Huoneisiin oli säilötty vanhoja tavaroita ja niitä pääsi katsomaan vain lasin läpi. Tämän voi mielestäni jättää ihan hyvin väliin ja katsella rakennuksia vain ulkoapäin, et menetä mitään tärkeää :)


Keskiviikkona suuntasin yhä kruunupäät mielessäni kohti Christianborgin palatsia (Prins Jørgens Gård), joka jo ulkoapäin näytti aivan hurjan kokoiselta ja tuosta linkistä pääset katsomaan videon kautta myös hieman sisäpuolelle, kuten tietysti näistä parista kuvastani. Tosin huoneet olivat niin valtavan kokoisia, etten mitenkään saanut niitä muistikortille tallennettua kokonaisina..
Huoneiden lukumäärää laskiessa menin jo laskuissani sekaisin, mutta paljon niitä oli ja aika huikeat edustustilat muutenkin. Tilat jatkuivat vielä ylempiin kerroksiin, mutta sinne ei ollut turisteilla asiaa.

Palatsissa tutustuin muuan vanhaan herraan, joka tuli juttusille lastenlastensa kanssa ja oli kovasti kiinnostunut Suomesta ja mielipiteestäni palatsista sekä Kööpenhaminasta. Kehuin molemmat tietysti maasta taivaaseen. Tällaiset kohtaamiset eivät olleet mitenkään harvassa Köpiksen lyhyellä reissullani ja ihmiset olivat mielestäni paljon ystävällisempiä, kuin esimerkiksi Australiassa, mutta sehän riippuu tietysti ihan siitä ketä tapaa ja ketä tielle sattuu :)


Pieni merenneito kuului myös must see - kohteisiini, kuten aikaisemmassa postauksessani jo teille vilautinkin. Monet sanovat, että se on luultua pienempi, joten luulin, että se olisi tosi pieni ja yllätyinkin sitten sen koosta iloisesti.

Nyhavnin alue oli jäänyt mieleeni jostain postikortista ja toivoin, että näkisin sen auringonpaisteessa sinisen taivaan kera. Hassu juttu olikin se, että päivä oli ollut aivan harmaa, mutta kun kävelin kohti Nyhavnia, tuli aurinko esiin ja sain kuvata sitä hieman mukavammassa säässä.

Alue on täynnä todella kutsuvia ruokapaikkoja ja poikkesin syömässä Cap Horn-nimisessä ravintolassa perinteisen sillivoileivän. Hassu juttu oli se, etten voi sietää silliä, mutta en kuollaksenikaan muistanut mitä 'herring' tarkoittaa. Oli naurussa pitelemistä, kun eteeni tuotiin yksi niistä harvoista ruokalajeista mistä en todellakaan tykkää. Söin tietysti koko annoksen tästä huolimatta ja voin sanoa, että se oli parasta silliä mitä tulen koskaan maistamaan ;)
Nähtävyyksiä Kööpenhaminassa kyllä riittää näidenkin lisäksi, joten tylsää siellä ei varmasti tule. Itse kuljin Vesterbrogadelta aina bussilla numero 26 ja pääsin sillä kaikkien yllämainitsemieni nähtävyyksien lähelle (Rundetaarnille kävelin).
Junien lisäksi myös bussit olivat tosi siistejä ja kulkivat usein, joten niitä oli helppo käyttää.

Kaikki Kööpenhamina-postausten kuvat olen ottanut Olympuksen E-PL3 kamerallani ja pääosin 45millisellä linssillä (f/1.8). Kamera oli todella kätevä kokonsa ja painonsa puolesta sillä kävelin ja kuljin neljä päivää ristiin rastiin enkä tiedä olisinko jaksanut mitään kovin painavaa kantaa mukanani.

Tuo minijärkkäri eroaa pokkarista ihan huimasti, mutta Canoniani se ei voita ja etsimen puuttuessa huomaan kuvaavani sillä paljon huolettomammin mikä näkyy myös kuvissa. En tavallaan panosta kuviin tai kuvakulmiin niin paljon, jolloin kuvia helposti räpsii sieltä täältä ilman ajatusta. Toki Olympus ei kuvanlaadussa muutenkaan pärjää isolle järkkärilleni ja se kohisee huomattavasti enemmän jo pienillä ISO-luvuilla. Nähtävyyksiä kierrellessä kuvasin usein hämärissä tiloissa, jolloin valovoimaa ja suuria ISOja olisi todella tarvittu. Jälkikäsittelyssä toki saa vahinkoja oiottua.
Pienellä kameralla myös tärähdysvaara on suurempi, kun kamerasta ei saa kunnon otetta, se painaa vähemmän ja kun asetukset on laitettava riskirajoille hämärässä kuvatessa. Valoisassahan Olympus tekee upeaa jälkeä!

Tällaisella lyhyellä kaupunkireissulla Olympus oli kuitenkin järkevä ratkaisu varsinkin kun matkustin yksin enkä olisi niin helposti huomannut mahdollista voroa, joka vaanii kamerani perässä ;) Kameran käyttö on myös hyvin paljon ihan käyttäjästä kiinni ja itse en varmasti ole edes kunnolla tottunut tuon pikkujärkkärin käyttöön. Jonkun toisen matkassa voi lopputulos olla aivan erilainen.

Vaikka olenkin ihan suht tyytyväinen näihin matkakuviini niin luulen, että jatkossa kiusaan niskaparkojani sen verran, että otan mukaan myös ykköskamerani ja tuo Olympus saa toimia varakamerana.

Sellainen oli Kööpenhamina Cherryn silmin ja ajatuksin!

Saa toki kysyä ja kirjoitella, jos haluaa vielä tietää jotain!
21 kommenttia:

 1. Näitä matkapostauksia on toden totta ilo lukea (ja tietysti katsella)!

  Meilläkin kenties siintää edessä viikonloppu Köpiksessä, joten vinkit tulivat juuri sopivaan saumaan. Mange tak :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että olet pitänyt :) On sitten jatkossakin kiva kirjoitella, vaikka harmikseni täytyy todeta, ettei tässä nyt taida ihan heti reissuun päästä :(
   Ihanaa, että teillä on suunnitelmia Köpiksen suuntaan! Siellä kelit paranee kokoajan. Vain pari viikkoa oman reissuni jälkeen tuttavani Köpis-kuvissa näkyi jo jotain kevätkukkia maassa.. Ilmeisesti aurinkoisessa paikassa, mutta kuitenkin :)

   Poista
 2. Ihana postaus! Itseasiassa jossain vaiheessa postausta aloin mietiskellä, että olet taitavasti onnistunut rajauksissa, sillä tuo 45mm taitaa olla tuolla kennokoolla 90mm vastaavaa täyskennon kamerassa. Se on jo melko pitkä! Mutta hyvin olet minusta onnistunut kuvissa, kun ei tuota oikein huomannut kuvia katsoessa, että polttoväli olisi ollut erityisen pitkä noihin kohteisiin. Itselle kävi vähän samalla tavalla kun minulla oli viime talvena matkakaveriksi ostettu Pen, se jäi sitten käyttämättä ja raahasinkin isoa kameraani matkoilla. Päädyin siis myymään Penin, mutta niinkuin sanoit niin valoisassa tulee hurjan kauniita kuvia! Nyt kun vaihdoin Nikonin järkkärin Fujin peilittömään niin tällä kertaa kävi niin, että uusi kamera tarjosikin paremman kuvanlaadun kuin vanha peilijärkkärini, mutta Fujilla se näkyy jo hinnassa sitten..

  Köpis vaikuttaa kyllä ihanalta kaupungilta. Siellä olisi varmasti mukava käydä myös kesällä. Ja nämä sinun matkapostauksen myös rohkaisevat harkitsemaan yksin matkustamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no kiva kuulla, että ajattelit noin! Tuolla linssillä ei tosiaan paljon kuvaan mahdu, joten keskityinkin kokoajan yksityiskohtiin. Ihan pari kertaa vaihdoin laajempaan linssiin, mutta kun en pidä siitä niin sen käyttö jäi sitten hyvin vähälle :)
   Mä luulen, että mulla on vielä enemmän totuttavaa tuon Canonin täyskennon kanssa, kun yhtäkkiä kuvaan mahtuukin niin paljon.. mutta se ja Olympus onkin ihan eri jutut.

   Näissä kamera-asioissa on tuo rima tainnut nousta jo niin korkealle, että hyvä kuva ei enää riitä, vaan pitää olla erinomainen ollakseen tyytyväinen ;) Ja sitten kun tottuu johonkin kameraan, on vaikeaa käyttää toista. Pen oli kyllä keveytensä ja kätevyytensä vuoksi loistava matkakumppani eikä tarvinut pelätä, että se herättää huomiota. Toki olisin varmasti itsekin ostanut om-d:n tai muun vastaavan, jos olisin tavoitellut vielä parempaa laatua, mutta en halunnut maksaa kaksinkertaista hintaa kakkoskamerasta jota käytän vain silloin tällöin. Sillä hinnalla saa jo uuden linssin tuohon vitoseen ja siitä en nyt ajatellut luopua ;)

   Olin todella tyytyväinen Köpikseen ja koko reissuun! Suosittelen kaupunkia ja mikäpä ei olisi kiva paikka aina vain lisääntyvän auringonpaisteen alla ja lämpöisessä kevät- tai kesäsäässä!


   Poista
 3. En muista onko siitä ollut puhe jossain postauksessa, voi ollakin (ja olen jo unohtanut) mutta minkälainen oli hintataso? Ravintolat, majoitus, kaupat etc? Ja muistatko paljon maksoit lennoista?

  Vaikka olen tässä vannonutkin etten ihan heti lähde reissuun niin JOS innostuisin taas minilomailemaan vaikkapa Euroopassa niin täytyisi tietää paljonko pudjetoisi :) Kiitos jos vielä tähän viitsit vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan mitään kovin perusteellista ole kirjoittanut hintatasosta enkä ihan kokoajan jaksanut kääntää hintoja euroksi, kunhan katsoin "noin" hinnan etten nyt mitään järjetöntä maksanut. Aika paljon kuitenkin näpyttelin puhelimeni laskurilla hintoja euroiksi sellaisissa paikoissa, joissa oli aikaa tehdä niin. Mun mielestä hintataso oli aika sama kuin Suomessa, ehkä joku Tanskassa asuva on ottanut siitä enempi selvää ja voi nyt jyrähtää, jos on eri mieltä :))
   Hotellejahan löytyy jokaiselle kukkarolle ja omani oli vaatimaton, mutta hyvä hotelli, 3 yötä noin 160e. Varasin hotellin ehkä 5-6 viikkoa ennen matkaa.
   Kävin tosi vähän syömässä ravintoloissa (jostain syystä ei ollut nälkä) ja pelasin aika paljon eväillä, jotta sain rahaa säästymään. Nyhavnin aluella oletan olevan turistihinnat ja siellä söin pienen voileivän, valkoviinilasillisen ja juustokakkua n. 20 eurolla. Viimeisenä päivänä kävin
   Jensen's Bøfhusissa, joka on vähän kuin Memphis/Chicos ja söin vaatimattoman lounaan alle kympillä, mutta en voi suositella ainakaan tuota paikkaa.. en ole varmaan ikinä saanut niin huonoa palvelua. Ainoa huono kokemus koko Köpiksessä :) En käynyt siis kertaakaan niin sanotusti hienosti syömässä, joten en valitettavasti osaa kommentoida enempää tuota ruokapuolta.

   Ostokset oli aikalailla samaa luokkaa mitä Suomessakin olisi ollut. Vähän vertailin jotain design-juttuja ja saattoivat olla tuolla 5 e halvempia. Kävin kuitenkin vain ihan keskustan kaupoissa, joten hinnat voivat olla eri jossain muualla. Minusta Suomessa on kallista, joten siinä mielessä Tanskassakin on kallista, mutta jotenkin ihmisten puheista olin olettanut, että tuolla olisi vieläkin kalliimpaa. Itse en tämmöstä huomannut, kun kaikki nähtävyydet ja kulkeminen oli "ilmaista" tuolla kortilla, kävin tosi vähän syömässä ulkona ja ostoksiakin tein pääosin vain näissä tutuissa kaupoissa.

   Lennoista taisin maksaa 71e meno-paluu, joten sekään ei mahdoton ole :) Näitä halpalentoja kun lennetään kokoajan tuonne suuntaan niin varmasti onnistuu, vaikka ei matkabudjetti niin suuri olisikaan!

   Olikohan tästä nyt mitään apua sinulle, hihi :))


   Poista
  2. Kyllä juu, saa vähän kuvaa Köpiksen hintatasosta ihan hyvinkin tämän perusteella :) kiitos, Cherry!

   Poista
 4. No ei ollut ollenkaan liian pitkä postaus kun sisälsi noin ihania kuvia! Ihan alkoi tekeen mieli itsekin mennä käymään Köpiksessä! Kiitos kovasti nojatuolimatkasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista ja ihana, että pidit :)

   Poista
 5. Tosi kiva teksti ja hyviä pohdintoja. Kiitos! Mukavaa, kun kerroit konkreettisia vinkkejä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Kööpenhamina on niin kaunis kaupunki, olisi kiva päästä siellä joskus käymään. Kuvasi ovat aina kauniita, joten tällaiset matkakertomukset maistuvat, olivat ne miten pitkiä tahansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon JenniH! Tosi ihana, että pidit näkemästäsi ja lukemastasi :) <3 Toivottavasti pääset Köpikseen joku päivä :)

   Poista
 6. Nämä Köpis-postauksesi ovat olleet mielenkiintoisia ja innostavia, ja jaksaisin lukea vielä paljon lisääkin! Ehdit tehdä hyviä ostoksia ja nähdä ja kokea valtavasti minilomasi aikana. Vain pari kokonaista päivää Köpiksessä ja tuollainen "asiantuntemus"! Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että on ollut mukava lueskella <3 Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;) Tosin, joku toinen olisi saattanut ahdistua noin suunnitellusta lomasta. Köpiksen nähtävyydet ja kaupat kun menee samoihin aikoihin kiinni ja pimeä tuli myös aikaisin niin oli oltava heti kympiltä nähtävyyksillä ja siitä sitten edettävä sopivaan tahtiin, jotta ehti nähdä näinkin paljon. Tosi paljon kuljin kyllä ihan katuja ristiin rastiinkin ja katselin ympärilleni, joka ei ehkä näistä postauksista niin tullut ilmi. Eli ihan minuuttiaikataululla en sentään mennyt ja muutenkin yksin ollessa voi fiilistellä nähtävyyksillä paljon kauemmin, kuin matkakaverin kanssa, joka saattaa jo kyllästyä :) Kotona katsoin jo mitä kauppoja Köpiksestä löytyy ja aika pitkälle sen mukaan tein ostoksiakin paria heräteostosta lukuun ottamatta!

   Poista
 7. Kiitokset mukavasta blogistasi ja eritoten kuvistasi. Kävitkö Kööpenhaminan matkallasi Tivolin alueella lainkaan? Olen suunnittelemassa reissua toukokuulle juurikin Kööpenhaminaan ja kiinnostaisi tietää kannattaako Tivolissa käydä? Siis alueena ylipäätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, kiitos itsellesi mukavasta kommentista <3
   Mä en käynyt Tivolin alueella, koska se oli kaiketi kiinni ihan kokonaan, tai näin olin netistä lukevinani, että aukeaisi 11.4?! Kävelin siitä toki ohi monta kertaa ja siellä oli kovat rempat käynnissä :) Luulen, että olisin alueella pyörähtänyt, jos se olisi ollut auki, mutta toisaalta oli kyllä niin paljon muutakin nähtävää. Uskon, että varsinkin iltavalaistuksessa se on näkemisen arvoinen juttu ja onhan siellä varmasti oma tunnelmansa kun valoihin liittyy vielä musiikkia ja naurua jne. :)

   Poista
 8. Minusta oli tosi kiva lukea käyttökokemuksia minijärkkärin vs. ykköskamerasi suhteen. Itseltänikin löytyy sama ykköskamera ja välillä sitä miettii, että onko paremmat kuvat kantamisvaivan arvoista. Hyvässä valossa saa hyviä kuvia jo hyvillä pokkareillakin ja kuviesi perusteella minijärkkärillä loistavia kuvia, mutta erot kuvissa näkyvät selvemmin vasta haastavimmissa olosuhteissa. Aika nopeasti tulee "huonommilla" kameroilla itseäni tyydyttävän kuvanlaadun rajat vastaan, mutta 5dm2:lla pystyy kuvaamaan melkein aina, varsinkin kun kuvaa raakana. Missä muodossa sinä muuten kuvaat ykköskamerallasi ja missä muodossa kuvasit matkakuvat?

  Tuo etsimen puuttuminen tuo varmaankin haastetta kuvaamiseen. Kerran kaverini pyysi kuvaamaan pokkarillaan, jossa ei ollut etsintä, ja kuvaamisesta tuli juurikin sellaista räpsimistä. Oli huomattavasti vaikeampaa hahmottaa rajaamista pelkän näytön kautta. En tiedä, onko se vain tottumiskysymys, mutta mielestäni näytön kautta ei voi millään nähdä kuvaa yhtä hyvin kuin etsimestä (esim. tarkka tarkennuspiste pienillä syväterävyyksillä).

  Pakko vielä todeta että postauksesi Köpiksestä ovat nostaneet Köpiksen matkakohdelistalleni :) Tosi tunnelmallisia kuvia ja hyvää tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Asiasta toivottiinkin muutamaa sanaa, joten sen tein :) Toivottavasti en ollut liian tyytymättömän kuuloinen.. Pen on hyvä kamera, mutta kun matkustusajankohta ei ollut valoisin mahdollinen ja sää aikalailla pilvinen kokoajan niin toki ne hämäräkuvauksen ongelmat tulevat nopeasti esiin ja niissä iso Canon olisi pärjännyt paremmin, mutta onhan näiden kahden hintaero jo melkoinen, että ei ihme!

   Kuvien laatu ja itse kuvat ovat muodostuneet tässä vuosien varrella itselleni jo niin tärkeiksi jutuiksi, että esim. hääpäivänä olin valmis maksamaan enemmän laadukkaista kuvista ja ihan arkenakin toivon, että kuvat olisivat niin hyviä kuin mahdollista. Kameralla/optiikalla on tekemistä laadun kanssa, mutta kuten tiiät varmaan itsekin niin kuvaajahan se kuvat tekee ;) Pointtini oli siis se, että kannan tuota pikkukameraa mukanani kokoajan, mutta suuremmat tapahtumat, matkat ja muut aion kuvata jatkossa Canonilla, jotta ei tarvitse edes pohtia onko jälki hyvää vai ei. Jos se ei ole niin voi katsoa peiliin ;) Toki pohdin kyllä monta kertaa Köpiksen matkalla, että onneksi mulla ei nyt ole sitä jättiläiskameraa tässä, koska sen esiin kaivaminen jossain tilanteissa olis ollut ihan toisenlaista, mutta toisaalta kotona kuvia katsellessa kohinan huomasi kyllä :) Vitosella se on paremmin hallittavissa. Niin ja kuvaan aina rawna kaikki, jotta voin korjata jotain korjaamisen arvoista ja toisinaan tykkään muokkailla enemmänkin!

   Uskon myös, että se ilman etsintä kuvaaminen on tottumiskysymys, koska kyllähän monet saavat aivan upeita kuvia ilman sitäkin! Joskus aurinkoisella säällä on kyllä vähän hankalampi nähdä mitä näytöllä näkyy!

   Hieno juttu, että olet innostunut Köpiksestä näiden postausten myötä! Se on loisto paikka ja minähän näin siitä vasta murusen :)

   Poista
 9. Matkapostauksissa tuota kuvamäärää on kyllä aina hankala rajata, sillä kuvia on niin paljon :D Mutta kauniita kuvia joka tapauksessa! Kiva oli lukea myös ajatuksiasi Olympuksen minijärkkäristä verrattuna isoon järkkäriin. Itselläni on kokemusta vain ensimmäisestä, johon olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen :) Hämärässä kuvaaminen tietysti aina vaatii paljon, eikä siihen tuo Olympus aina taivukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, no niimpä ;) Varmasti se vaikuttaa Olympus-arvioihini, että kotoa löytyy jo hyvä kamera niin rima on ehtinyt nousta jo korkealle. Tulee kuitenkin muistaa näiden kahden hintaero ja muut eroavaisuudet, etten toisaalta edes haluaisi niitä verrata toisiinsa. Nyt sen kuitenkin tein, koska olin pohtinut ennen matkaa kumman kanssa lähden reissuun :) Se on ihan miltä kantilta katsoo ja mikä on aikaisempi kokemus kameroista ja linsseistä ja miten paljon valokuvaukseen on tutustunut yleisesti :)

   Kiitos paljon <3

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Mikko, tosi kiva, että pidit :) <3

   Poista