Mattokaupoilla.

Ollaan pyöritty miehen kanssa pariin kertaan mattokaupoilla sillä varsinkin olohuoneeseen kaipaa jo lattianlämmikettä ja jotain uutta sisustukseenkin.
Ensin ajattelin haluavani sohvan viereen jonkin ihanan pörröisen nukkamaton, mutta tuskastelin värivalikoiman kanssa, josta ei tahtonut millään löytyä juuri oiken väristä harmaata. Aika pian ajatuksiin putkahtelikin musta-valkoiset matot ja myös täällä päässä on ihastuttu Annoon, kuten moni siellä ruudun toisella puolellakin :)

Myös Ikean "blogimatto" olisi väriensä puolesta täydellinen, mutta odottelen vielä miehen mielipidettä raitoihin. Tänään mattoa ei pystynyt Espoon Ikeassa ihastelemaan sillä se oli loppu suuren kysynnän vuoksi. Haastattelin kuitenkin ystävällistä Ikean myyjää, joka kertoi niin ikään ostaneensa maton kotiinsa.
Ilmeisesti kaikissa näissä musta-valkoisissa matoissa valkoinen väri on lähempänä luonnonvalkoista kuin aivan puhtaan valkoista. Se mietityttää vähän, mutta toisaalta lattiammekaan ei ole aivan puhtaan valkoinen, joten luonnonvalkoinen voi sopia sen kanssa jopa paremmin.

Annon Pandoran sekä Ikean Stockholm rand-maton lisäksi kärkipäätä pitää myös * Elloksen musta-valkoinen versio. Sen kuviointi miellyttää omaa silmääni ehkä vielä aavistuksen verran enemmän verrattuna muihin vaihtoehtoihin ja tilasinkin sen juuri nettikaupasta kotiin soviteltavaksi. Samaisen maton vaalenturkoosi versio näyttää myös hirmu kauniille, jos sellainen omaan kotiin sattuisi sopimaan :)

Elloksen paketti saapuu maaliskuussa, joten sitten selvinnee mikä matto meille viimein muuttaa!

9 kommenttia:

 1. Yleensä en tykkää kuvioista sisutuksessa, mutta nuo kollaasin matot näyttävät kyllä omaankin silmään aika kivoilta. Etenkin juurikin se Ikean "blogimatto" on mielestäni tosi kiva. Myös kollaasin ensimmäinen matto jossa on nuo kolmiot niin näyttää kivalta, mutta en sitten tiedä, että kyllästyisikö noin räikeään kuvion nopeasti :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi tietysti olla, että kuvioon kyllästyy, mutta sitähän ei oikein tiedä ellei kokeile ;) Meillä on muuten aika tasaista niin ajattelin, että matossa olisi hyvä olla jotain kuviota. Tai mielummin matossa, kuin verhoissa, jotka taas haluan tosi rauhallisiksi, niin ettei niitä juuri edes huomaa :) Tyynyt on tietysti myös hyvä tapa tuoda kaikenlaista eloa sisustukseen :)

   Poista
 2. Meillä pyörii täällä kanssa sellannen mattoralli, ettei mitään järkeä. Ollaan yhtäkkiä kyllästytty olkkarin toiseen isoon mattoon (mikä hankittiin vasta syksyllä...) ja sit eteiseen tarttis uuden maton, sekä myös keittiöön ja yhteen makkareista. Ja kääk noita on vaikea löytää, ja jos jotain kivaa joskus löytyy, on jo väri väärä, tai sitten hinta aivan liian suuri, nyyh. :/ Mut joo, tänään taas kaupoille kärkkymään, josko meitä edes jonkun maton kohdalla onnistaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hurlumhei sitten vaan :) Mattoralli ei ole välttämättä se helpoin ralli niin on täällä päässä siksi vähän venähtänyt. Ja sit vielä tuo, että kun löytää mielestään kivan niin eikös puolen vuoden päästä jo kyllästytä, auts! Kaikkien väristä hintaan ja kokoon pitää natsata, ei ole niin yksinkertaista :) Mutta olin kuulevinani, että teillä jo vähän helpottais?

   Poista
 3. Muistan kun mekin etsimme olohuoneeseen sopivaa mattoa. Viime syksynä sitten löydettiin Askosta meille täydellinen harmaa nukkamatto ja saatiin matto vielä puoleen hintaan kun meneillään oli joku mattokampanja :)

  Kuvasta ei ehkä täydellisesti välity tuo sävy mutta on kiva kun on niin eläväpintainen semmoinen keski-ja vaaleanharmaan yhdistelmää (http://www.asko.fi/matot/nukkamatot/5291/liv-nukkamatto). Muistaakseni teillä on samankuosinen sohva kuin meillä (joskus taisit postata siitä sohvasta) niin tuo maton eläväinen harmaasävy kyllä sopii hyvin sohvan kanssa, meillä on valkoinen arkkupöytä olohuoneessa niin on aika kiva kokonaisuus :)

  Itse haaveilen tällä hetkellä uudesta toimivammasta eteisen matosta. Vaaleanharmaa Svea Pappelina olisi haaveissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täältä löytyy sitten ilmeisesti sohva samalla kankaalla, kuin teiltäkin :) Sohva vaan kun on jo itsessään tumma niin en mielellään halua matosta tummaa. Oikeasti olisin halunnut valkoisen sohvan, mutta nyyh, ei ainakaan vielä tämä haave toteutunut :) Tai no, onhan noissa matoissa toki tuota mustaa, mutta vastapainona sitten valkoistakin, ettei mene liian synkäksi. Jotenkin nyt innostuin aika paljon ajatuksesta, että olohuoneen matossa olisi kuvioita ja ne muut matot voi sitten olla nukkaa tai mitä vaan! Tässä on vielä kaikki matot ostamatta, mutta onneksi muista matoista on jo ajatus olemassa, vaikeaa puuhaa! :) Pappelina löytää varmaan tiensä eteiseen meilläkin!

   Poista
 4. Meillä on tuo Elloksen matto mustavalkoisena kaksin kappalein, ja tykkään siitä kyllä kovasti. :) Valkoinen ei siinäkään ole ihan valkoinen, mutta valkoisen pöydän alla näyttää ainakin minun silmääni riittävän valkoiselta. Annon Pandoraa kävin hypistelemässä Kodin1:ssä, ja siinä tuo vaalea oli ainakin tavaratalovalaistuksessa yllättävänkin kellertävän luonnonvalkoinen näihin netissä nähtyihin kuviin verrattuna.

  Toivottavasti sopivainen matto löytyy, ihaniahan nuo ovat kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, että ihan kaksin kappalein! Ei voi sitten olla huono ostos :) Olen lueskellut toistenkin tuumailuja tästä valkoinen vastaan luonnonvalkoinen-asiasta ja ei se lopulta kai niin pahalta näytä. Ei kaikki valkoinen voi mitenkään olla samaa sävyä, kun seinätkin on taas sitten ihan eri ;) Pandora onkin nyt ainoa, minkä olen oikeasti nähnyt ja se todella oli hieman kellertävä. Katsotaan miten maaliskuussa käy!

   Tosi kiva, että jätit kommentin ja kerroit teidän kokemuksista :)

   Poista
 5. mikä on tuo ylärivin keskimmäinen ja mistä?

  VastaaPoista