Linnakierroksella.

Herätyskello soitti aikaisin aamulla, jotta ehdin mukavasti hotelliaamiaiselle. Sen jälkeen olikin jo aika heittää kengät jalkaan ja aloittaa päivän turistikierros. Tämän päivän listalla olivat muun muassa Rosenborg slot, Amalienborg, Marmorkirken, Nyhavn, ja HAY-house. Kaikki tuli käytyä läpi ja muutama muukin kauppa siihen vielä päälle.


Olin Rosenborgin linnanpuistossa niin ajoissa, että ehdin katsella sotilaiden "harjoituksia" ja kuunnella muutaman marssinkin ennen linnaan pääsyä (yllä oleva kuva on tosin Amalienborgin pihalta). Linnan ikkunasta sitten seurasin miten koko konkkaronkka lähti marssimaan kohti Amalienborgia puoli kahdentoista jälkeen.
Itse linna oli mielestäni käymisen arvoinen paikka kaikkine aarteineen. Sitä piti ihan muistuttaa itseään, että esineet ovat oikeita ja joku hieno kuninkaallinen on joskus vuosisatoja sitten käyttänyt niitä.

En tosin tiedä mitä ajattelin, kun vastaanotossa sanottiin, että kuvaamisesta veloitetaan erikseen ja jätin sen takia kamerani lokeroon laukun seuraksi. Myöhemmin vasta tajusin, että maksu olisi ollut jotain 3 euron tietämillä.. Täytyy mennä huomenna uudelleen pikakäynnille linnaan ja tällä kertaa kameran kanssa, jotta saan sieltäkin muistot talteen :)

Sekä linnassa, että ulkona oli tänään todella viileää ja oli ihan pakko ottaa heti Rosenborgin jälkeen bussi takaisin hotellille, jossa puin päälleni kaikki vaatteet (yöpaitaa lukuunottamatta) ja sen jälkeen tarkeni huomattavasti paremmin. Asteita ei tuskin ollut montaakaan, mutta tuuli sitäkin vilpoisampi!


Pukeutumisoperaation jälkeen otin jälleen bussin takaisin Rosenborgin kulmille ja poikkesin Marmorikirkossa sekä hyvin läheltä löytyvässä Amalieborgin museossa. Välimatkat ovat täällä ihanan lyhyitä, mutta olen kävellyt jo niin hurjasti, että toisinaan on kiva päästä nopeasti seuraavaan paikkaan. Tosin kokemukseni busseista rajoittuu toistaiseksi vielä yhteen linjaan, mutta ihan yhtä hyvin ne muutkin varmasti kulkevat.

Amalienborgin jälkeen jatkoin matkaani kävellen kohti Nyhavnia, joka oli aivan ihana paikka! Värikkäitä taloja vieri vieressä satama-alueella ja niin suloisia ruokapaikkoja, että olihan se pakko poiketa yhteen turistihinnoista viis. Voin kuvitella miten paikka herää henkiin kesäaikaan ja ihmiset istuskelevat terasseilla auringon paistaessa.


Nyhavnista tieni vei HAY-houseen sekä muutamaan pikkuliikkeeseen Strøgetilla sekä sen lähikaduilla. Tarvisin kyllä ehdottomasti toiset neljä päivää shoppailuun, koska kaikki ihanat nähtävyydet houkuttelevat nyt enemmän ja niiden jälkeen kaupat ovatkin jo melkein kiinni. Täällä olisi kyllä niin paljon kauppoja ja valinnanvaraa! Ehkä seuraava Kööpenhaminan matka keskittyy ainoastaan shoppailuun, kun päänähtävyydet on nähty ;)

Nyt alkaa uni jo painaa, joten siirryn suunnittelemaan huomista päivää ja palailen matkakuulumisten muodossa taas pian! Vielä on se merenneitokin näkemättä, joten ohjelma ei kesken lopu!


4 kommenttia:

 1. Köpis on kyllä kiva kaupunki!
  Et varmaan nyt ehdi tätä vilkaista, mutta kävin just itsekin linnakierroksella tosin vähän eri maisemissa:
  http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/02/villa-vizcaya.html

  Mukavaa kupunkikiertelyä!
  tibs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, olen samaa mieltä :)
   Oi, sullakin linnakierros, vauu! Kävin katsomassa, on tässä sen verran aikaa. Tuli kuvista niin lämpöinen tunnelma, ihanat kesän värit ja kaikki <3

   Kiitos linkistä ja kommentista!

   Poista
 2. Oh, ihania kuvia tosiaan olet ottanut! :) Kuten aina... ;) Mukavaa reissunjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos kultainen <3 Kotona pääsen sitten "perkamaan" vähän paremmin ja esittelen tarkemmin paikkoja :) Kiitos!

   Poista