Kattokruunuja ja kuninkaallisia aarteita.

En voi varmaan tarpeeksi hehkuttaa miten tyytyväinen olen ollut tähän pieneen kaupunkilomaani! Päivät tuntuvat hyvällä tavalla pitkiltä sillä olen mielestäni ehtinyt nähdä tosi paljon. Kertaakaan ei ole ollut tylsää, vaikka juttukaveria ei olekaan nyt mukana ja ainoastaan syömässä käyminen yksinään on tuntunut hieman hassulta. Nämä ihmiset yllättivät mut kyllä täysin, kertakaikkisen ihania ja ystävällisiä ovat 
Harmittaa, että oma kielitaitoni on niin surkea, koska juttelisin ihmisten kanssa niin mielelläni. Olen kuitenkin yrittänyt ja sekös se tärkeintä :)Aamiaisen jälkeen starttasin taas pikavauhtia kohti nähtävyyksiä. Päivä lähti käyntiin Pieni merenneito-patsasta ihastellen sillä täytyihän se käydä katsomassa, kun täällä asti ollaan :) Matka kesti bussilla jonkin aikaa ja tuntui, että neitonen oli sijoitettu melko pitkän matkan päähän. Kävellenkin tuonne rantaan olisi päässyt, mutta harmaat pilvet ja tuulinen sää ei oikein houkutellut. 
Odotin hirmuista turistipaljoutta veistoksen luona, mutta mitä vielä, ihan yksin sain sitä kuvailla! 


Jatkoin matkaani Rosenborgin linnalle jälleen kerran ja tällä kertaa kameran kanssa. Kuvasin linnan nopeasti läpi ja ihastelin uudelleen kellarista löytyviä kruunun jalokiviä. 

Ihan yhtä loistokas paikka oli myös seuraava kohde, Christianborgin palatsi, joka oli kokonsa puolesta aivan omaa luokkaansa. Niin upeita saleja toinen toisensa perään! 

Omatoimimatkalla ei pääse itse kuviin, joten käytin hyväkseni palatsin peilejä ;)Nämä palatsit ja linnat täytyy mennä itse katsomaan, että niiden hienouden ymmärtää. Kuviin sitä kaikkea loistokkuutta on vaikea saada :) Olispas aikamoista olla kuninkaallinen!

Ylihuomenna pääsen viimein oman koneen ääreen ja saatte sitten lisää kuvia katseltavaksi. Tämä miniläppäri&Photoscape-yhdistelmä ei ole ihan mun juttuni, mutta pelaa paremman puutteessa.


Ihanaa viikon jatkoa!18 kommenttia:

 1. Oi, hienoja kuvia Olympuksella! On varmasti ollut ihana ja antoisa reissu (: Kerrot sitte kaiken ku tuut takas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitti, vasta kotona itse nään millaisia tuli. Tää mini on vähän huono kuvien katseluun :)) Täällä on kyllä mahtavaa! Toki toki, kerron kaikki! :)

   Poista
 2. Osaaksä sanoo et kui hyvin tanskalaiset puhuu ruotsii? Puhuuko ne ennemminki englantia muille vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, en kyllä osaa valitettavasti sanoa tuohon mitään, kun itse en ruotsia puhu :)) Täällä kyllä puhutaan hyvin helposti englantia heti, jos toinen vaikuttaa ulkomaalaiselta. Toki monet aloittavat ensin tanskaksi ja sitten kääntävät enkkuun, kun pahoittelee, ettei osaa heidän kieltään. Englantia tuntuu osaavan kaikki todella hyvin ja puhuvat sitä mielellään, mitä nyt olen tässä muutaman päivän seurannut :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja kiva nähdä vilahdus matkailijastakin ;) Voin niin samaistua fiilikseen, kun itsekin on nyt tullut kierreltyä paikkoja yksin.

  Kööpenhaminassa pitäisi kyllä käydä paremmin penkomassa paikkoja, se on niin lähelläkin (Suomea)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emmi :) Huomasinkin sun blogista, että olet maailmalla, täytyy lueskella lisää, kunhan kotiudun (Milano-juttujakin, jee!!)!
   Tää on mun ensimmäinen näin pitkä reissu yksinään ulkomaille ja todella kiva juttu, että on mennyt näin hyvin. Ei ainakaan jää matkustelu siitä kiinni, että toiset eivät ole samaan aikaan lomalla :)

   Suosittelen Köpiksen reissua niin nähtävyyksien kuin shoppailunkin puolesta <3

   Poista
 4. oiii oot yksin matkalla! Mulla on loma semmoiseen aikaan, etten oikein ketään saa kaveriksi reissuun. Oon sitten miettinyt, että olisinko niiin rohkea, että lähtisin yksin vaiko mitä teen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kyllä vähän pohdin, että millastakohan yksin matkustaminen on, mutta olen tykännyt. Tosin, ei mulle ole kyllä koskaan ollut ongelma viettää aikaa omassa seurassani :D Jos puhut yhtään englantia niin en usko, että mitään suuria ongelmia tulee. Turvallisuus lähinnä mietitytti, mutta Köpis on ollut todella turvallisen tuntuinen paikka ainakin tähän päivään asti :) Ootko jo miettinyt kohdetta?

   Poista
  2. jonnekin etelän lomalle sitä olisin lähtenyt, mutta nyt tais lomasuunnitelmatkin selkeytyä.. lähden kaukaiseen korpeen, lappiin! :)

   Poista
  3. Oi, siellä on varmasti upeaa! En olekaan ollut aikoihin!

   Poista
 5. Hei mites nää sun kuvat taas... vau! :) Ja linnoista olen edelleen kade, muistan kuinka olin ihan huuli pyöreenä meidän Saksan ja Ranskan reissuilla, kun käytiin läpi upeita vanhoja linnoja ja niiden raunioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tattis vaan, katson sit ite kotona mitä tuli otettua, kun tää minikokoinen mini ei ihan kovin tarkasti kuvia näytä ;) Sen verta nyt kuitenkin, että osasin jotain tänne näytille valita!
   Voi vitsi, voin kuvitella miten upeita linnoja oot nähnyt! Täytyy ehdottomasti päästä vielä joskus Saksaan ja Ranskaan ja mitä näitä linnamaita nyt on! Linnatkin voi olla niin erilaisia :)

   Poista
 6. Tosi kiva lukea ihan tuoreita reissukuulumisia useampana päivänä peräkkäin, melkein tuntuu kuin olisi itse ollut matkalla :)

  Jotain pientä analyysiä olisi kiva kuulla nyt kun sinulla on pienempi kamera matkassa mukana, hieman vertailua plussineen ja miinuksineen siihen isompaan. Itsellänikin on markku 2 ja olen miettinyt, kuinka kauan sitä jaksaa ihan joka paikkaan kantaa...

  -Nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet pitänyt Nanna :) Tää onkin kivointa, että pääsee jakamaan tunnelmia heti paikan päältä, kun on vielä yksin reissussa! Kotona sitten ajattelin kirjoitella tarkempia tietoja lisää ja kertoa fiiliksiä + perata kuvat.

   Muutaman sanan ajattelin myös kamera-asiasta kirjoittaa, koska tää oli ensimmäinen reissuni tuon pikkusen kanssa. Joten kyllä sellaista on tulossa siinä määrin, kuin nyt osaan ajatuksiani taas sanoiksi laittaa :))

   Poista
 7. Kyllä on ollut kiva seurata tekstien ja kuvien kautta, että olet "tallessa" :D
  Ihastuttava tuo Pieni merenneito!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että on voinut kirjoitella jo nyt, kun asiaa on tietysti aika paljon :) Ja muille sitten todiste siitä, että olen hengissä :D Söpö patsas oli kyllä ja sain ihan rauhassa tutkailla!

   Poista
 8. Mukava kun olet yksin uskaltautunut reissuun! Olen monesti miettinyt reissuun lähtöä yksin jos matkakuumeen kourissa ei oole ollut ketään kaveria vapaana reissuun, mutten vielä ole uskaltautunut lähtemään. Vaikka kaverin kanssa onkin mukava yhdessä jakaa kokemukset, niin yksin matkustaessa saisi mennä ihan omaan tahtiin ja puuhastella mitä haluaa. Uskon, että tarpeeksi itsenäiselle se on mukava tapa matkustaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hienoa, että uskalsin siis tykkäsin tosi paljon :) Sai tehdä juuri niinkuin halusi ja kävellä itsensä näännyksiin, hihi. Joskus voi olla vaikeaa löytää matkaseuraa, joka on kiinnostunut käymään samat nähtävyydet läpi! Ainakin pohjoismaihin uskaltaa ihan hyvin yksin mennä, mutta onhan niitäkin paikkoja sitten, jonne en lähtisi. Lähde ihmeessä, jos on mahiksia :)

   Poista