Hobitti.

Yllätin eilen itseni ja mieheni ja muistutin, että oli sovittu illalle leffareissu.
Mies tykkää erityisesti kaikenmoisista toiminta-, fantasia-, ja scifielokuvista, joten Hobitti oli luonnollisesti ollut toivelistalla jo ensi-illasta lähtien. Itse olen karttanut tämän tyylisiä leffoja harvoja poikkeuksia lukuunottamatta enkä ole nähnyt myöskään yhtään Taru sormusten herrasta - trilogiasta. Ollaan naureskeltu sitä, kun joskus kymmenen vuotta sitten yritin aloittaa ensimmäisen TSH leffan katsomisen ja se oli vaan pakko lopettaa noin vartin katsomisen jälkeen, kun ei uponnut niin ei uponnut :D Mietinkin mitä järkeä on mennä Hobittia katsomaan, jos ei siitä ymmärrä hölkäsenpöläystä.

/Kuvat lainattu Finnkino & IMDp

Olinkin iloisesti yllättynyt, ettei leffasta oikeastaan tarvinut tajuta yhtään mitään. Koko homma pyörii yhden matkan ympärillä ja eteen tulee jos jonkinlaista vihollista ja ökkömönkiäistä.
Kankaalla näkyi niin likaisia hampaita, limaa, linnunkakkaa ja kauhea määrä pitkiä partoja, no kaikkea semmoista, joiden vuoksi voisi ajatella, etten pitänyt näkemästäni pätkääkään.

Keskityin kuitenkin upeiden "maisemien" katseluun, lempparihahmoni Reppulin toilailuihin ja laskemaan kuinka monta likaista hammasta vihollisen suusta roikkuu. Bilbo oli sopivasti pikkasen toope kaveri, johon oli helppo samaistua ja toisaalta luotin siihen, että elokuvan on pakko päättyä jokseenkin onnellisesti, vaikka matkalla kohdattiin useita pattitilanteita. Ajattelin, että koituu vielä ongelmaksi, etten ikinä muista kuka on kuka tai mikä paikka on mikä, kun nimet kuulostivat ihan avaruusolioilta ja menin jo alkuteksteissä sekaisin, mutta hyvin pysyin kärryillä tapahtumissa ja kolme tuntia meni lopulta nopeasti. Sanotaan, että 3D kyllä pelasti paljon, enkä tiedä olisinko jaksanut katsoa tätä ilman kyseistä tekniikkaa.

Jos nyt Wikipediaa oikein ymmärsin, niin osia olisi tulossa vielä kaksi. Sehän tarkoittaa sitä, että kun tarinankatsominen on nyt aloitettu niin "joudun" raahautumaan sen takia vielä ainakin kaksi kertaa teatterinpenkkeihin seuraamaan näitä hölmöjä kääpiöitä. Seuraavaan osaan on kuitenkin vajaa vuosi aikaa, joten siinä välissä ehdin mukavasti keskittyä ihan muihin elokuviin. Tällä hetkellä katsomislistalla ovat ainakin Vuonna 85, Unelmien pelikirja (jota on kehuttu siellä ja täällä) sekä Take this waltz, joka on jo vanhempi tapaus, mutta vaikutti trailerin mukaan semmoiselta, jonka seurassa voisi joku viikonloppuiltana hautautua sohvannurkkaan ja heittää aivot narikkaan.
Posti toi juuri myös Marilynin, jonka olen jo nähnyt, mutta suunnittelin, että sen ympärille saisi aika kivasti vaikka tyttöjenillan järkättyä! :)
4 kommenttia:

 1. Arvaaopa kuka on enemmän kuin innoissaan, sillä ensi joulukuussa, kun kakkososa tulee ulos, niin me ollaan UUDESSA-SEELANNISSA!!! :D Ai minäkö muka fani? Ehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, no sitä itseasiassa mietinkin, että tosi kiva, kun pääsette käymään tuolla! :) Fani ei taida pysyä housuissaan ;)

   Poista
 2. Minä ainakin odotan seuraavaa osaa jo innolla! Ihanaa! Joo, toinenkin fani ilmoittautuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän se ehdottomasti nähdä :) Jollain tavalla tykkäsin tästä ekastakin tosi paljon, mutta eihän sitä voi heti myöntää. Kumminkin olen sitten ensimmäisten joukossa katsomassa toista osaa ;) Saas nähä. 3D oli hieno kokemus muutaman vuoden tauon jälkeen!

   Poista