Superjuomaa.

Suomen huippumallit haussa-sarjaa katsellessa huomasin erään videoklipin kyseisen ohjelman sivuilla ja siinä Anne Kukkohovi esitteli oman kauneusjuomansa, jonka hän päivittäin aamulla nauttii. Juoma sisälsi ainesosia, joita olin jo monesti ollut aikeissa kokeilla, joten sain videosta sysäyksen lähteä ostamaan ainekset itsellenikin.Kauneusjuomaan tarvitset

Lasillisen lämmintä vettä
Cayennepippuria
Sitruunan mehua


Ohje

Täytä vesilasi lämpöisellä vedellä
Lisää puoli tl Camu camu - jauhetta
Lisää puoli tl OptiMSM - jauhetta
Lisää ripaus Cayennepippuria
Lisää puoli tl Kalaharin suolaa
Purista puolikkaan sitruunan mehu
Sekoita & Nauti
Tietoa

Camu camu sisältää C-vitamiinia enemmän kuin mikään muu marja, jopa 70 kertaa enemmän kuin esim. appelsiini. Päivittäisen C-vitamiinitarpeen tyydyttämiseen tarvitaan laskennallisesti vain viidesosa grammaa jauhetta. Lisäksi camu camu sisältää runsaasti antioksidantteja, fytokemikaaleja, aminohappoja sekä muita vitamiineja ja kivennäisaineita kuten beetakaroteenia ja kaliumia.

Camu camu -jauhe on erinomainen immuniteetin vahvistaja osana monipuolista ruokavaliota. Se lisää myös energisyyttä ja nostaa mielialaa.


MSM eli metyylisulfonyylimetaani on rikkiyhdiste, jota esintyy kehossamme luontaisesti. MSM-jauhe soveltuu erityisen hyvin ihon kunnosta kiinnostuneille ja liikkuvuutta vaativien urheilulajien harrastajille. Luontainen rikki on tärkeä sidekudosten, nivelten, kynsien ja hiuksien kasvun rakennusaine. Riittävä rikin saanti ruuasta ja lisäravinteena tukee näitä toimintoja. 

Jotta MSM voidaan täysin hyödyntää elimistössä, tarvitaan rinnalle riittävä määrä C-vitamiinia. Molybdeeni-niminen hivenaine on niinikään toinen välttämätön tekijä kehon rikkiaineenvaihdunnassa. 

Herkullinen ja puhdas Kalaharin suola on noin 280 miljoonaa vuotta vanhaa aurinkokuivattua ja käsittelemätöntä luonnon suolaa, joka on kerätty Kalaharin autiomaassa maanalaisesta suolaesiintymästä. Kalaharin suola sisältää jopa 84 elimistön toiminnalle välttämätöntä hivenainetta ja mineraalia. Nämä aineet ovat välttämättömiä etenkin verenkierrolle ja hermostolle.

Lähteet: * Superfoodtukku.fi sekä Puhdistamon MSM+C pakkauksen takakannen teksti.


Koska en itse ollut käyttänyt näistä mitään aikaisemmin, lähdin varovasti liikenteeseen. Vatsani on aika herkkä ja tykkää heittää kuperkeikkaa heti, jos kohtaa jotain uutta ja kummallista, joten puolikas teelusikallinen jauheita oli itselleni hyvä määrä aloittaa kokeileminen, mutta vähemmälläkin voi toki aloittaa nostaen määrää ajan kuluessa. En myöskään juo juomaa ennen aamuvuoroa, koska syön silloin aamiaisen n. klo 5.30 aikaan ja se on herkälle vatsalleni aivan liian aikaista millekään erikoisemmalle. Juon tätä siis aamupäivällä tai töistä tullessani iltapäivällä.

MSM-jauheista on muuten erilaisia variaatioita olemassa. On tuo * OptiMSM-jauhe, jota Annekin käyttää, sitten on MSM+C, jota minulla on tällä hetkellä (OptiMSM+C-vitamiini+Orgaaninen Molybdeeni) ja kolmanneksi löytyy myös * Opti-Camu-jauhe, jossa on nimensä mukaisesti kahden jauheen sekoitusta. 

Itse en henkilökohtaisesti usko, että mikään ihmejauhe yksinään pitää ihmistä terveenä, mutta superfoodien syöminen ja juominen kuuluu omalla kohdallani yleiseen itsestähuolehtimiseen ja hyvinvointiin. Jouduin viime keväänä sairastelujen vuoksi syömään 6 vahvaa antibioottikuuria (!!!), kun tulehdustila ei meinannut hävitä sitten millään. Silloin lääkäri sanoi, että vastustuskykyni saattaa nyt romahtaa ja muutenkaan elimistössäni ei tule seuraavaan kolmeen vuoteen olemaan normaalia bakteerikantaa.. Silloin rupesin entistä enemmän pohtimaan millä asioilla voisin edesauttaa omaa tervehtymistäni, vaikka näistä asioista en paljoa tiedäkään. Olen perusterve ihminen ja todella harvoin sairastan flunssaa tai mitään muutakaan yleisvaivaa, joten lääkärin sanat eivät varsinaisesti kovin paljoa piristäneet. 

Ihmeekseni olen kuitenkin tuon hurjan viime kevään jälkeen ollut terve kuin pukki ja olen onnistunut välttämään kaikki työpaikallamme riehuneet vatsataudit ja hurjat influenssat, joten kyllä jotain hyvää elimistössäni on tarvinut tapahtua. Olen kyllä lisäksi aika kova pesemään käsiäni ja käsidesiäkin töissä kuluu ihan kiitettävästi. Tautien jyllätessä kiinnitän erityisesti huomiota siihen, etten hiero silmiäni/kasvojani tai kun syön jotain käsin (vaikka kaveri tarjoaa karkkia) en koskaan ota ennen käsien puhdistamista. Silloin se tuntuu ihan ylilyömiseltä, mutta niin vain olen taudit ohittanut. 

Lisäksi olen huomannut olevani paljon virkeämpi, kun kiinnitän huomiota syömisiini ja vetelen näitä ihania tehojuomia ja smoothieitani :) Tulee se virkeys sitten niistä aineista tai siitä mielikuvasta mitä syön, on se minulle ihan yksi ja sama asia ja tulen jatkamaan näin jatkossakin!

Ainiin, tuo juoma ei sitten ole mitään kovin herkullisen näköistä eikä makuista, mutta kaikkeen tottuu! :)


Postaus sisältää mainoslinkkejä.


4 kommenttia:

 1. Juuri tuo sama MSM-jauhe on minunkin "superfood-kaapin" uusin tulokas! Camu camu ja kalaharin suola ovatkin sitten ihan vieraita, voisikin joskus kokeilla. Itse kyllä vannon superfoodien nimeen, en ole ollut kipeänä nyt muutamaan vuoteen, jonka ajan olen superfoodeja käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) MSM-jauheetta onkin näkynyt nyt vähän siellä ja täällä blogeissa. Uskon, että superfoodeista on omalta osaltaan hyötyä ja mielestäni nostavat mielialaa/piristävät, joten mikäs sen kivempi! Upea juttu, että olet säästynyt sairaslomilta :)

   Poista
 2. Hihii. Mulla on vaikka mitä super pussukoita kaapissa, mutta myönnän tilanneeni ne silloin innostuessani ja siellähän ne edelleen nököttävät kuukausien jälkeen. =D Pitäisiköhän kokeilla..
  Viimeeksi testatessa muistan jonkin jauheista aiheuttaneen hirveät ilmavaivat. heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, voi ei :)) Mikähän jauhe se oli? Onhan niissä toki oireensa, varsinkin jos ei ole aikaisemmin käyttänyt niin varmaan vie hetken tottua. Smoothieen saa heiteltyä kaikenmoista sekaan ilman että edes huomaa mitä kaikkea sinne laittoi ;) Käytä nyt ihmeessä ne pois tai tulen kylään ja jelppaan :P

   Poista