Shopbop koruja.

Löysin itseni katselemasta Shopbopin korutarjontaa. Ihailen usein, mutta ostan harvoin. Tosin tänä vuonna täytyy kartuttaa koruvarastoa, jos yhtään meinaa aikeissaan pysyä ;)


Tosin, taisin puhua samassa lauseessa laadusta, joten näinköhän näistä rannekoruista kuluisi heti kullat pois? Toisaalta olen ostanut ihan hyviä paljon halvemmallakin! 
Ainakin nuo korvakorut tahtoisin kotiuttaa. Kävisivät niin kivasti jonkun tyylikkään pikkumustan kaveriksi ja toisivat säihkettä juhlaan. Tosin listani tuntuu olevan loputon sillä eihän kaapistani löydy edes sitä tyylikästä pikkumustaa ;) Tästä taitaa sittenkin tulla "Vaatekaapin sekä korulaatikon kulmakivet kuntoon-vuosi".


9 kommenttia:

 1. Ihana tuo kyyhkysrannekoru! Tosi hauska idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on siro ja nätti :) Vastapainoa suurille statementeille :)

   Poista
 2. Täytyy kyllä sanoa, että on aika rapeat hinnat epäjaloista korumetalleista, kun osaa saa samanhintaisena aitohopeisenakin (esim. Etsyn pohjaton viidakko tässä auttaa pitkälti). Kokemuksesta voin sanoa, että pinnoitetut (tässä kollektioonissa kaikki ovat jotain muuta pohjametallia, varmasti messinkiä pääasiassa, paitsi varpuset, jotka ovat vermeiliä eli kullalla pinnoitettua hopeaa) korut valitettavasti kuluvat. Se miten pinnoite kuluu, riippuu täysin käytöstä sekä ihon PHsta. Toisissa on vahva pinnoite, joka on vielä hopeisissa koruissa rodioitu (sama käsittely kuin valkokultakoruissa, jotta näyttäisivät kirkkaammilta, valkokultahan on harmaata oikeasti). Rodiointi estää korun tummumista tiettyyn pisteeseen, mutta ihon ph tulee taas tässä vahvasti vastaan. Jos näistä pitäisi valita, niin ottaisin näistä varpuset. Miksi? Koska pohjalla on hopeaa ja päällä kultaus, käytän itse koruissani paljon tätä vermeil -jalometallia. Kultaus tosin kuluu tästäkin pois jossain kohden, mutta alta paljastuu hopea. Ei messinki, ei punertava metalli. Ja lisäksi tarvittaessa korun voi kierrättää, hopeaseppä voi siitä tehdä jotain muuta :)
  Jos lyhyesti miettii niin "plated" tarkoittaa kevyttä yksin-kaksinkertaista aitometallipinnoitetta, joka hilseilee/hioutuu ajan saatossa pois. "Filled" tarkoittaa yleensä vähintään 12 kertaista kerrostamista jalometallilla ja useimmiten näissä malleissa kultaus/hopeointi kuluu ehkä joskus pois, mutta käyttäytyy pääasiassa jalometallin tavoin.

  Sori pitkä tarinointi, mutta olen huomannut, että näiden asioiden kanssa moni painii eikä tiedä mitä niiden kanssa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin itsekin hintoja ja sitä meinasinkin, että halvemmallakin saa ihan samaa tavaraa :) Näitä on kiva katsella ja saa inspistä, mutta harvoin tulee ostettua. Sitten jos palavasti johonkin ihastuu niin eri asia! :)

   Poista
  2. Niin ja kiitos infosta, siitä on varmasti hyötyä, jos joku pohtii ostaakko vai ei :)

   Poista
 3. Double Knot Bracelet on todella kaunis. Sopisi hyvin kesällä rusketuksen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sanos muuta!! Hetki vielä ja sit on ainakin se kesä ja rusketus, hope so :)

   Poista