Dokumenttielokuva asenteella.Tämä ei varsinaisesti ole blogini tavanomaisimpia aihepiirejä, mutta satuin juuri katsomaan Yle Areenasta eilen tv:ssä esitetyn Kovasikajutun, joka on dokumentti Suomen ehkä kovimmasta punk-bändista ja sen kehitysvammaisista jäsenistä, jotka esiintyvät asenteella ja ylpeydellä tässä vajaa puolitoistatuntisessa pätkässä.

Oma kokemukseni vammaisista rajoittuu ajallisesti vain pariin kuukauteen ollessani aikaisemmin kouluelämässä työharjoittelussa paikassa, jossa neljä down-lasta olivat asiakkaitani. Tämä maailma on siis minulle melko vieras ja siitä syystä katsoinkin dokkarin suurella mielenkiinnolla. Katso sinäkin sillä siitä tulee niin hyvälle tuulelle, vaikka kieltämättä myös vähän surulliseksi. On kuitenkin mahtavaa katsoa miten toiset elävät ihan täysillä, vaikka elämä ei varmasti ole ollut helppoa. Kun ollaan iloisia ollaan sitä koko sydämestä ja kun ollaan vihaisia, ollaan todellakin vihaisia :) Tästä voi oppia paljon!

Kovasikajuttu Yle Areenassa vielä ainakin 6 päivää katseltavissa, myös uusintana Tv1 12.1 klo 12.40!


4 kommenttia:

 1. Tätä Kovasikajuttua en ole vielä kerennyt näkemään, mutta olen kuullut paljon kehuja kyseisestä dokkarista!

  Sen sijaan Toisenlaiset frendit tv-sarjaa on tullut katsottua useampikin jakso ja se on mielestäni aivan loistava!:') Se kuvaa kehitysvammaisten kaverusten elämää. Ihan uskomatonta miten kyseiset henkilöt ovat niin positiivisella asenteella elämää kohtaan, mun mielestä "meillä muilla" olisi paljon opittavaa heiltä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits lili muistutuksesta, en meinaan ole ikinä katsonut tuota sarjaa, vaikka nyt muistankin, että sellainen on olemassa. Vieläkös se tulee? Hmm, pitääpä tutkaille netistä!

   Tuossa dokkarissa oli kyllä niin monta mahtavaa lempparikohtaa, että en osaa edes valita. Ja nimenomaan se kiitollisuus ja iloisuus, jota pienestäkin asiasta osataan repiä. Olis vähän opittavaa useilla meistä "muista" :)

   Poista
 2. Areenasta löytyy myös sellainen sarja kuin Toisenlaiset frendit! :) Vaikka onkin uusinta toisesta tuotantokaudesta niin hyvin tuossa pääsee mukaan, vaikkei ensimmäistä kautta olisikaan nähnyt. Kertoo siis heidän elämästään, itse ainakin tykkään tuosta ohjelmasta valtavasti ja suosittelen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda! Löysinkin sen heti Areenasta, pitääpä katsoa! :) Mukavaa viikkoa!

   Poista