10 ikävää tosiasiaa, joiden hyväksymisestä on hyötyä.

Aina välillä on hauskaa ja tarpeellista pysähtyä mietiskelemään asioita, itseä ja tätä elämää. Voisiko jotain muuttaa paremmaksi tai ehkä helpommaksi itselle? Ettei aina olisi niin ankara, kontrollifriikki tai se tyyppi, joka yrittää pitää kaikkia lankoja käsissään. Se, joka aina yrittää parhaansa, mutta ei siltikään koskaan riitä itselleen.

Ollaan monesti aika kovia itsellemme, ei anneta anteeksi mokia tai möyritään menneen elämän epäonnistumisissa. Sitten on vielä ne kaikki ikävät asiat, joille emme voi mitään, mutta jotka haittaavat silti eloamme ja pahimmillaan voivat olla jopa esteinä haaveiden saavuttamisessa!

Olin laittanut tämän sivuston kirjanmerkkeihini, jotta muistan täällä blogissa joskus julkaista sen. Oikeasti aika tosi yksinkertaisia juttuja ja miten monessa kohtaa ajattelin, että "No, sinäpä sen sanoit, elämä olisi niin paljon helpompaa, jos...". Tää ainakin yrittäis ees :)10 ikävää tosiasiaa, joiden hyväksymisestä on hyötyä

1. Aina löytyy niitä, jotka eivät pidä sinusta

On turha yrittää olla kaikkea kaikille. Siinä ei tule onnistumaan, vaikka yrittäisi kuinka kovasti tahansa. Et voi olla kaikkien ystävä, varsinkaan silloin, kun yrität tehdä mitä tahansa näkyvämpää.

Aina löytyy niitä, jotka ovat kanssasi eri mieltä, niitä, jotka eivät halua sinun onnistuvan. Jos kuuntelisit heitä, et tulisi ikinä saamaan aikaan yhtään mitään. On äärimmäisen rajoittavaa välittää liikaa siitä, mitä muut sanovat tai ajattelevat. Keskity siihen, minkä itse tunnet oikeaksi. Sinun omat mielipiteesi ja 
tekosi ovat ratkaisevia, eivät muiden.

2. Et voi muuttaa menneisyyttäsi

Et voi muuttaa jo tapahtunutta, mutta voit muuttaa suhtautumistasi siihen. Huolimatta siitä, kuinka raskasta menneisyytesi on ollut, se on silti menneisyyttä. Älä anna sen pilata myös nykyhetkeäsi tai tulevaisuuttasi. Et voi luoda uutta, parempaa alkua, mutta voit luoda paremman lopun.

Älä anna menneisyytesi rajoittaa sinua! Mieti mielummin, olisiko siitä jotain hyötyä nykyhetkessä. Oletko ehkä oppinut menneisyydestäsi jotain? Oletko oppinut mikä toimii ja mikä ei? Oletko oppinut välttämään joitakin virheitä?


3. Jollakulla tulee olemaan aina enemmän kuin sinulla

Mitä tahansa tavoitteletkaan elämässäsi, mikä tahansa onkaan sinulle tärkeää, jollakulla tulee olemaan sitä aina enemmän. Olkoot se rahaa, arvostusta, vaikutusvaltaa, statusta, viisautta, ihan mitä tahansa. Älä lähde turhaan kilpailuun, sillä et voi voittaa. Luovu kilpailumentaliteetista ja kateudesta ja keskity vain omaan suoritukseesi. Älä vertaa itseäsi muihin, ainoastaan itseesi.

4. Et pysty kontrolloimaan kaikkea

Älä tuhlaa aikaasi, taitojasi ja energiaasi yrittäessäsi kontrolloida asioita, joihin et voi kuitenkaan vaikuttaa. Se tie johtaa vain turhautumiseen, epäonnistumiseen, surkeuteen ja jämähtämiseen. Suuntaa sen sijaan energiasi niihin asioihin, joihin voit toimillasi oikeasti vaikuttaa.

5. Tulet epäonnistumaan aina välillä

Mitä pikemmin hyväksyt tämän, sen parempi. Et voi mihinkään ryhtyessäsi olla sataprosenttisen varma onnistumisestasi. Sen sijaan voit olla täysin varma siitä, että yrittämättä et onnistu ainakaan.

Muista, että epäonnistumisessa ei ole mitään väärää. Päinvastoin, se tuo sinut paljon lähemmäksi onnistumista, sillä voit aina kartoittaa syyt epäonnistumiselle ja välttää ne vastaisuudessa. Tämä on suorastaan voitto/voitto-tilanne: joko onnistut, joko opit.


6. Sadepäiviä tulee aina

Välittämättä siitä, miten hyvin sinulla menee ja miten upeaksi olet elämäsi hionut, välillä tulee ikävämpiäkin hetkiä. Ehkäpä elämä tarjaa sinulle vastoinkäymisiä, ehkä väsyt suorittamaan, ehkäpä vain väsyt siihen, että kokoajan menee niin hyvin. Vaikka elämäsi olisi millaista ilotulitusta tahansa, aina löytyy jotain, mikä onnistuu pienen (ja joskus isommankin) hetken ajan himmentämään sen loistoa.

Koska emme voi mitenkään suojautua tältä kaikelta, on parempi vain hyväksyä nämä sadepäivät ja oppia suhtautumaan niihin ehjästi. Lisäksi niiden olemassaolo takaa sen, että hyvät hetket tuntuvat entistäkin paremmilta!


7. Olet ainoa ihminen, joka on vastuussa onnellisuudestasi

Ei pomosi, ei jumalasi, ei kumppanisi, ei äitisi eikä opettajasi. Vain sinä. Mikäli mielit olla onnellinen, on sinun itsesi nähtävä vaivaa sen eteen. Et voi vain odottaa, että onni materialisoituisi eteesi. Sitä se ei nimittäin tee.
Et voin vain olettaa, että eräänä kauniina päivänä heräisit auringonsäteisiin ja linnunlauluun. Ei, ensin sinun pitää ihan itse avata verhot ja houkutella linnut ikkunasi alle.

8. Et tule koskaan olemaan sataprosenttisesti valmis mihinkään uuteen

Kun tilaisuus johonkin koittaa, voit olla varma, ettet ole siihen täysin valmis. Kukaan ei ole. Elämän suuret tilaisuudet pakottavat meidät astumaan mukavuusalueemme ulkopuolelle ja kasvamaan ihmisinä. Tämä ei ole koskaan helppoa.

Ja se, ettei se ole helppoa, ei tietenkään tarkoita sitä, että tilaisuus olisi jätettävä väliin. On toimittava rohkeasti ja tilaisuuksiin tartuttava. Voi olla, että se johtaa vain surkeisiin epäonnistumisiin, voi olla, että johonkin todella upeaan.

9. Saat elämältä vain sitä, mitä annat muillekin

Tässä ei ole kyse karmasta tai mistään muusta vastaavasta. Tämä on paljon selkeämpi asia. Saamme maailmalta pääosin vain sitä, mitä itsekin annamme. Jos annamme rakkautta, saamme rakkautta. Jos olemme ystävällisiä, saamme ystäviä. Jos olemme veemäisiä, muut ovat veemäisiä meille. Jos luomme maailmaan arvoa, saamme samalla mitalla takaisin. Yksinkertaista ja kaunista.

10. Nopeita ja helppoja ratkaisuja ei ole

OstosTV-mentaliteetti. Kaikki olisi kiva saada helposti ja nopeasti. Paitsi että nopeita ja helppoja ratkaisuja tärkeisiin asioihin ei todennäköisesti ole. Toki maailma on täynnä kaikenlaisia pikafixejä, jotka jopa toimivat hetken. Pysyviä ne eivät kuitenkaan tunnu olevan. Mikäli haluaa elämäänsä todellisia, pysyviä parannuksia, on niiden eteen nähtävä oikeaa vaivaa.

Toisaalta itseään voi lohduttaa sillä, että koskaan ennen mikään ei ole ollut yhtä helposti ja nopeasti saavutettavissa kuin nykyään.Teksti on lainattu täältä!

Jos kiinnostuit lukemaan enemmänkin samantyyppisiä juttuja niin arkistosta löytyy iltalukemista joksikin aikaa :)Kivaa päivää!

13 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä hyvin totta. Hyviä asioita, joita pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä miten yksinkertaisia asioita ne lopulta on, jotka elämänlaatua parantaisi ;)

   Poista
 2. Loistava postaus Cherry! Kiitos näistä - ovat aivan totta :) Taidan laittaa postauksen kirjanmerkkeihini, niin näihin voi aina välillä palata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit! :) Jevgenille kiitos, kun osasi laittaa nämä tiiviiksi paketiksi! Näitä täytyy tosiaan lueskella tasaisin väliajoin niin ei pääsisi unohtumaan!

   Poista
 3. Jos olisin niin taitava, että osaisin pukea asiat noin hyvin sanoiksi, nämä voisi olla omalta näppikseltäni. Kun en ole, tyydyn vain nyökyttelemään.

  Ihanaa päivää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toiset ne osaa laittaa sanoja hyvään järjestykseen :) Muut voidaan sitten lainailla ja nyökytellä :))

   <3

   Poista
 4. Tiedätkö muruseni, että ihan ärsyttää edes ajatella, että noin se menee! Niinkuin se meneekin! =D Siksi sitä ehkä onkin itselleen niin ilkeä, kun ei saa aikaiseksi mitään. heh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne, se meinaan, että sättii itseään, kun asiat on tekemättä. Sehän on niin, että ne on tekemättä niin kauan kunnes ne tekee..Et olisi varmaan tätä itse keksinyt ;)) Ärsyttää välillä oikein noi muistilaput tuossa vieressä, mutta ketäpä muutakaan niistä voi syyttää kuin itseään. Itselläni on joskus auttanut se, että päätän hoitaa joka päivä vaikka kolme asiaa. Sitten tulee hyvä mieli, kun ne tulee täyteen ja voi lorvia loppupäivän :) Tuo tietysti onnistuu vaan niissä pienemmissä jutuissa, kuten lähetä sähköposti, ei ehkä ihan siinä, että mikä minusta tulee isona.. Se vaatii asioiden pilkkomista pienempii osiin. Mut mä en kyllä usko, että sä et saisi _mitään_ aikaiseksi :)

   Poista
 5. KIITOS!! Kurkkasin tuonne linkkaamallasi sivulle, ja summamutikassa klikattu teksti sisälsi just sen potkun pyllyyn mitä oon pitkään tarvinnut! Nyt loppuu selittely ja odottelu, että asiat vaan tapahtuisi...Nyt laitetaan itse tapahtumaan! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Taru, jos tästä oli apua <3 Tuolla arkistossa on paljon hyviä juttuja, jotka laittaa pohtimaan ja tosiaan, voi vaikka olla se viiminen potku pyllyyn! Kiitos pirteästä kommentista <3

   Poista
 6. Kiitos linkityksestä :)) Mukavaa että juttu maistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että löysit tänne! Ajattelinkin, että olisin sulle vielä laittanut postia linkkauksesta, mutta ei näköjään tarvinut :) Kiitos vielä, että sain lainata!

   Poista
 7. Tämä oli muuten tosi kiva postaus! Kirjanmerkkeihin meni, unohdin vaan kommentoida silloin.

  VastaaPoista