Huurteinen kuusi.

Valkoiset kuuset ovat selvästi tämän joulun juttu. Ehkä niitä oli jo aikaisemminkin, mutta en ole kiinnittänyt niihin sillä tavalla huomiota. Sitten näin Miian postauksen upeasta, valkoisesta kuusesta ja se jäi ajatuksiini pyörimään. Olin kyllä ihan varma, ettei mies sellaisesta tykkää, eihän se nyt ihan sama ole, kuin oikea tuoksuva kuusi. Taisin jotain siitä mainita pari viikkoa sitten, mutta ei se keskustelu sen pidemmälle päässyt.

Lauantaina sitten selasin töissä Plantagenin mainoslehtistä ja päätin, että työpäivän jälkeen poikkean sinne hakemaan joulukukan ja katsastan samalla olisiko siellä valkoisia kuusia. Ehkä tuntia myöhemmin mies laittoi yllärinä viestiä, että Citymarketista löytyi nyt niitä valkoisia kuusia, ostanko? Joskus se ajatustenluku toimii jopa parinkymmenen kilsan päästäkin ;)

Ensin meille tuli 150 senttinen kuusi, mutta tajuttiin, että se on ihan liian pieni olohuoneen paraatipaikalle. Koska kaikki oksat oli jo suoristettu, ajateltiin, että ei jaksa enää palauttaakkaan. Seuraavana päivänä haettiin tilalle 210 senttinen ja se sopikin hienosti paikalleen. Nyt on sitten kaksi kuusta huushollissa. Että sellaisia jouluintoilijoita näköjään täällä päässä! :)) Pienempi pääsi makkariin ja saa jossain vaiheessa kultaisen kuorrutteen, isompi jäi olohuoneeseen ja siihen hankitaan hopeiset koristeet. Näin kumpikin sopii tilan väritykseen.

Meillä ei oikein ole kummoisia joulukoristeita, kun en itse ole mikään hirmuinen joulufani, mutta nyt täällä omassa kodissa on alkanut kiinnostaa tuo koristeleminenkin. Mies kaivoi häkkivarastosta kaikki olemassa olevat joulujutut ja ripustelin niitä jo vähän paikalleen. Eiköhän tulevina vuosina saada taas aimo annos uusia koristeita kerättyä.

Tästä huurteisesta pakkaspäivästä tuli ihan mieleen meidän huurteinen kuusi. Vitsit, olen niin tyytyväinen!


En sitten tiedä onko nämä kaikki ihan eri kuusia, mutta Stockalla ja NetAnttilassa tuo 210cm pitkä maksaa n. 150e ja Citymarketissa n. 40e. Cittarin nettikaupassa ja NetAnttilan sivuilla on kaiken lisäksi sama kuva. Sen verran kyllä korjaisin sitä tuoteselostetta, että oli siinä enemmän kuin kaksi osaa, pikemminkin neljä, mutta kuusi oli erittäin helppo rakentaa ja ilahduttaa meitä toivottavasti monena jouluna :)

EDIT// Yön aikana Anttila on muuttanut kuusensa hinnan samaksi, kuin Cittarissa. Tarkottaa varmaan silti sitä pienempää versiota. 


Vielä kun ehtis sinne joulukoristeostoksille!4 kommenttia:

 1. Meillä eimole valkoista kuusta, mutta täytyy sanoa, että kauniita ovat! Kun muutin kotoa lukioaikana 29 vuotta sitten, ostin joitain pieniä joulukoristeita. Joka vuosi niitä on sitten kertynyt lisää ja ne sopivat meidän kuuseen sulassa sovussa. Olen saanut koristeita lahjaksi myös esim. oppilailtani, joten kuusta koristellessa mietin, että tämä oli Veeralta, joka on jo lukiossa ja tämä Jonilta, josta tuli isona autonasentaja. Koristeilla on siis jokin muisto ja ajatus kannettavana ja se tekee niistä rakkaita! Kerää sinäkin vähitellen vuosien mittaan, sitä ehtii kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kommentti Henkkumaaria! :) Juuri noin sen pitäisi mennäkin ja aina kotoisampaa, kun esineillä ja tavaroilla on tarina takanaan. Jotain täytyy kuitenkin kipaista hakemaan, jotta ei tarvitse koko joulua katsoa alastonta kuusta :)) Mutta sen jälkeen jään odottelemaan koristeiden kerääntymistä vuosien varrella!

   Poista
 2. Minä olen jo useamman vuoden kuolannut valkoista kuusta, mutta en ole sellaista viitsinyt ostaa, kun sille ei löytynyt sopivaa paikkaa ja sitä paitsi jouluisin olemme sukulaisten hoivissa. Viime joulun jälkeen kuitenkin löytyi cittarista alennuksesta 150cm kuusi viidellä eurolla, en voinut olla ostamatta. Ja löysihän se meiltä paikkansakin. Se on ihana <3 On ollut jo useamman viikon meitä ilahduttamassa :)

  VastaaPoista
 3. No huh, olipas siinä hyvä tarjous! :) Ainakin tulee käytettyä koko rahan edestä ja on varmasti aivan ihana <3 Ensi jouluna kun kuusi on valmiina, taidan asentaa sen jo marraskuun lopulla, jotta siitä ehtii nauttia pitkään!

  VastaaPoista